Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Który TC ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tyrpin Zobacz posta
    A ja odpowiem na moje pytanie, bo się dowiedziałem u fachowców - Sigmy 100-300/4 nie można fizycznie podłączyć do TC2III
    ale można z Kenko TelePlus PRO 300 AF 2.0X DGX

Domyślnie

Jeśli chodzi o Nikon v Kenko najkrócej
    Obraz na plus dla Nikona
    Kompatybilność na plus dla Kenko

Domyślnie

a może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ani wersji TC II,ani nowszej III nie można podpiąć szkła nikkor AF 180/2.8 D ED-IF? Nigdzie nie znalazłem tej informacji,a z tego co patrzyłem naprzykład na fotopolisie to tego szkła nie ma jako dedykowane pod konwertery nikon TC..
    www.facebook.com/marcinkesekfotografia/
    Nikon D700 + zakres ogniskowych od 14-400 + sb900 i sb910 + manfrotto + kilka szkieł pod M42 i dodatki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markes1987 Zobacz posta
    a może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ani wersji TC II,ani nowszej III nie można podpiąć szkła nikkor AF 180/2.8 D ED-IF? Nigdzie nie znalazłem tej informacji,a z tego co patrzyłem naprzykład na fotopolisie to tego szkła nie ma jako dedykowane pod konwertery nikon TC..
    bo TC nikona nie przenosza napedu z body, a 180/2.8 jest wlasnie tak napedzane

Domyślnie

aha.. no to wszystko jasne Dzieki Slon
    www.facebook.com/marcinkesekfotografia/
    Nikon D700 + zakres ogniskowych od 14-400 + sb900 i sb910 + manfrotto + kilka szkieł pod M42 i dodatki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markes1987 Zobacz posta
    jest jeszcze jeden powód - TC Nikona są tak skonstruowane, że często obudowy TC i obiektywu nie wchodzą, a się odpychają soczewkami.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów