Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Romano H. Zobacz posta
    (...) Zastanawiam się nad tymi drzewami u góry, tak średnio mi pasują. W sumie do dolnego rzędu drzew jak najbardziej jest ok. W takim układzie wolałbym ciaśniejszy kadr, (...).
    Dzięki Romanie za komentarz Wiesz, jesteś kolejną osobą, która pisze o tych drzewach u góry i ... odpowiem tak samo: z uwagi na brak ogniskowej, zdecydowałem się na taki kadr, zamknięty u góry właśnie pasmem drzew.
    Jak sam wiesz, kiedy występują ograniczenia sprzętowe, wtedy przychodzi czas na "kombinacje"

Cytat Zamieszczone przez Sobek00 Zobacz posta
    (...)
    Możesz w celach edukacyjnych zdradzić jakim szkiełkiem i przy jakiej przysłonie zdjełałęś te zdjęcia ?
    Jeśli możesz oczywiście ..
    Żadna to tajemnica
    Obiektyw: Nikkor AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G VR
    Ustawienia: ISO 200, f/11, 1/40s

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    NIe obraź sie, ale znając Twój dorobek, to powiedziałbym o tych dwóch zdjeciach, że zrobione "na odwal sie". Poza ciekawym miejscem, raczej nie prezentuja nic wartego uwagi.
    Nie obrażam się. Pozwól jednak, że się ustosunkuje do Twojej wypowiedzi...
    Stwierdzenie "na odwal się" mz nie jest trafne, przynajmniej się z nim nie zgadzam.
    Piszesz, że miejsce ciekawe, ale zdjęcia już nie... jak dla mnie jedno przeczy drugiemu i wierz mi, że gdyby dałoby się ustrzelić lepszy/ciekawszy kadr, to na pewno bym to zrobił.
    Zdaję sobie sprawę, że nie jest to zdjęcie wysokich lotów, ale nie uważam, aby było słabe.

Podziękował ładnie wszystkim za pozostawione komenty
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Jest ładnie i plastycznie choć nie są to kadry zapadające w pamięć. Ale mam też i ale pod postacią zbyt jasnych fragmentów u góry kadru i tyczy się to zdjęcia zarówno 1 jak i 2.

Domyślnie

1 zdecydowanie lepsze ( szersze ) dla mnie. Ale może by tak troszkę przygasić to piękne światło...?
    NIKON

Domyślnie

Zdjęcia są dobre,ale nie zgodzę się z Locterem.

Troszkę kolega przesadził z wyrażeniem
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

To jeszcze poeksperymentowałem

F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

I powtórzyłeś to małe niedociągnięcie w postaci wyraźnie za jasnego pasa drzew w górnej części kadru mz.

Domyślnie

Tak się składa, że ten pas drzew został przyciemniony osobno i mocniej, niż pozostała cześć zdjęcia.
    A jeszcze mocniejsze przyciemnianie nie wchodzi w grę, z prostego powodu: tak tam wtedy świeciło, a starając się pokazać to miejsce jakim je zastałem, dalsze eksperymenty wydają się niepotrzebne.
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Czyli mówisz, że mamy stać murem przy zasadzie: "Tak tam było" .
    Zwróć uwage jak mocno ten pas lasu pod kątem jasności odcina się od pola, ok, to na tyle ode mnie .

Domyślnie

Bardzo ładne kadry ,wybierasz szerszy.Pozdrawiam

Domyślnie

Jedynka prim...Może to nie odkrycie,ale jest OK
    Ma wszystko na miejscu.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów