Close

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 119

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

zapraszam do licytacji kalendarza - zdjęcia autorstwa kolegi

http://aukcje.wosp.org.pl/search.php...3322&country=1

...licytuję jedynkę

aha , tylko 20 sztuk

m3
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m737 Zobacz posta
    zapraszam do licytacji kalendarza - zdjęcia autorstwa kolegi

http://aukcje.wosp.org.pl/search.php...3322&country=1

...licytuję jedynkę

aha , tylko 20 sztuk

źle wklejony link chyba... skopiowałeś z "...." a nie cały

Domyślnie

W tym roku czytam duzo negatywow o orkiestrze, moze to tylko dlatego ze mam duzo czasu na czytanie Takie zbieractwo jest na calym swiecie a nasza orkiestre pokazuja wszedzie jako wzor
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Kundzior , ja nie twierdzę, że to zła inicjatywa - jest fantastyczna. Odniosłem się jedynie do krytyki jakiegoś tam urzędu, którego być może nie stać na finansowanie jak to się wielu wydaje "darmowej" wośp i wydawanie setek tysięcy na organizację imprez. A wqrwa dostaję strasznego jak ktoś od razu , bez najmniejszej chęci zrozumienia słowa pisanego, przykleja mi łatkę lumpa bez serca wycierając sobie jeszcze gębę dziećmi w inkubatorach...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Kundzior , ja nie twierdzę, że to zła inicjatywa - jest fantastyczna. Odniosłem się jedynie do krytyki jakiegoś tam urzędu, którego być może nie stać na finansowanie jak to się wielu wydaje "darmowej" wośp i wydawanie setek tysięcy na organizację imprez. A wqrwa dostaję strasznego jak ktoś od razu , bez najmniejszej chęci zrozumienia słowa pisanego, przykleja mi łatkę lumpa bez serca wycierając sobie jeszcze gębę dziećmi w inkubatorach...
    Tylko nie mieszajmy dwóch rzeczy - tego, że urząd nie chciał zasponsorować imprezy i tego, jak WOŚP zarządza pieniędzmi, bo to są dwa kompletnie odrębne zagadnienia.
    Prawo urzędu odmówić - przychodzi fundacja "chcielibyśmy zrobić to i to, szukamy finasowania". Urząd na to "sorry, nie mamy kasy/uważamy, że to za drogo/ nie damy, bo się to nie opłaca/whatever" - ich pieniądze, ich prawo. W tym momencie fundacja może:
    A. szukać innego sponsora, a jeśli nie znajdzie, to występu nie będzie,
    B. zapłacić z własnej kieszeni
    Wybrano rozwiązanie A, które IMHO jest dużo lepsze - zbiórka i tak jest (najwyżej skromniejsza), a fundacja nie trwoni pieniędzy. Wariant B byłby dla mnie takim "zastaw się, a postaw się" - WOŚP wywaliłby pieniądze na festyn, zamiast na cele statutowe.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Ja niestety siedzę w pracy do 20, ale ktoś może ma jakieś już zdjęcia z imprez czy jakiekolwiek WOŚPowe???
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

costi - rozumiem o czym piszesz. odniosłem się tylko do konkretnego urzędu w Białymstoku, którego najzwyczajniej w świecie na to być może nie stać. Nie można wylewać żali na samorząd tylko dlatego, że ustawiło się xx gęb do wykarmienia przy okazji wośp. oczywiście, że w statutach wośp tego nie uświadczysz bo płaci za to państwo ale wiele, wiele instytucji organizujących tę szczytną imprezę mogłoby spuścić z tonu choćby na ten jeden dzień a tymczasem to jedna z niewielu okazji w roku, w których chapią ile wlezie "bo samorząd i tak da, bo jakże by nie dał na dzieci w inkubatorach"....
    wiele lat temu stawialiśmy scenę w pewnym miejscu w Poznaniu za x,000zł. Od kilku lat nie stawiamy w tym miejscu bo znalazł się potentat na rynku z układami, który stawia za xx,000zł. To samo...
    ech, temat rzeka. Pozwolę sobie na EOT.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 08-01-2012 o 17:09
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Co do tego masz rację. Z tym, że fundacja ratuje życie również się zgadzam. Szkoda mi tylko dwóch rzeczy - marnotrawienia pieniędzy na organizację szopek i tego, że nie pilnuje się by zespoły były fair wobec regulaminu. Pamiętajmy, że wszystkie te festyny są finansowane są m.in. przez urzędy. Czyli przez nas samych, z naszych podatków. Jeśli mam być szczery wolałbym by te pieniądze bezpośrednio przeznaczyć na pomoc. A występy artystów? Niby mówi się o tym, że otrzymują oni tylko zwrot kosztów dojazdu. L.U.C. za dojazd z Wrocławia do Oławy (ze 30km) zażądał... 6tys zł! Wiem, wiem.. paliwo teraz drogie
    Żeby nie było - widzę też dobre strony, każda pomoc się przydaje. Nie chcę też by doszło do opluwania zwolenników i przeciwników akcji bo nie o to chodzi. Dziś przeczytałem komentarz w stronę Caritasu, któremu ktoś zarzucał, że to jest dopiero złodziejstwo i sponsorowanie klechów. Wydaje mi się, że nagonka na kościół już niektórym oczy przysłoniła.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorian Zobacz posta
    Wydaje mi się, że nagonka na kościół już niektórym oczy przysłoniła.
    To nie nagonka, tylko oświecenie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ja zagram za 1-2h, idziemy na jeden z zagranicznych koncertow.....u mnie dzis jakas kapela SKA Irlandzka i Czesiu Mozil jako gwiazda

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów