zapraszam do licytacji kalendarza - zdjęcia autorstwa kolegi
http://aukcje.wosp.org.pl/search.php...3322&country=1
...licytuję jedynkę
aha , tylko 20 sztuk
Szukaj
zapraszam do licytacji kalendarza - zdjęcia autorstwa kolegi
http://aukcje.wosp.org.pl/search.php...3322&country=1
...licytuję jedynkę
aha , tylko 20 sztuk
W tym roku czytam duzo negatywow o orkiestrze, moze to tylko dlatego ze mam duzo czasu na czytanieTakie zbieractwo jest na calym swiecie a nasza orkiestre pokazuja wszedzie jako wzor
![]()
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
Kundzior , ja nie twierdzę, że to zła inicjatywa - jest fantastyczna. Odniosłem się jedynie do krytyki jakiegoś tam urzędu, którego być może nie stać na finansowanie jak to się wielu wydaje "darmowej" wośp i wydawanie setek tysięcy na organizację imprez. A wqrwa dostaję strasznego jak ktoś od razu , bez najmniejszej chęci zrozumienia słowa pisanego, przykleja mi łatkę lumpa bez serca wycierając sobie jeszcze gębę dziećmi w inkubatorach...
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Tylko nie mieszajmy dwóch rzeczy - tego, że urząd nie chciał zasponsorować imprezy i tego, jak WOŚP zarządza pieniędzmi, bo to są dwa kompletnie odrębne zagadnienia.
Prawo urzędu odmówić - przychodzi fundacja "chcielibyśmy zrobić to i to, szukamy finasowania". Urząd na to "sorry, nie mamy kasy/uważamy, że to za drogo/ nie damy, bo się to nie opłaca/whatever" - ich pieniądze, ich prawo. W tym momencie fundacja może:
A. szukać innego sponsora, a jeśli nie znajdzie, to występu nie będzie,
B. zapłacić z własnej kieszeni
Wybrano rozwiązanie A, które IMHO jest dużo lepsze - zbiórka i tak jest (najwyżej skromniejsza), a fundacja nie trwoni pieniędzy. Wariant B byłby dla mnie takim "zastaw się, a postaw się" - WOŚP wywaliłby pieniądze na festyn, zamiast na cele statutowe.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Ja niestety siedzę w pracy do 20, ale ktoś może ma jakieś już zdjęcia z imprez czy jakiekolwiek WOŚPowe???
costi - rozumiem o czym piszesz. odniosłem się tylko do konkretnego urzędu w Białymstoku, którego najzwyczajniej w świecie na to być może nie stać. Nie można wylewać żali na samorząd tylko dlatego, że ustawiło się xx gęb do wykarmienia przy okazji wośp. oczywiście, że w statutach wośp tego nie uświadczysz bo płaci za to państwo ale wiele, wiele instytucji organizujących tę szczytną imprezę mogłoby spuścić z tonu choćby na ten jeden dzień a tymczasem to jedna z niewielu okazji w roku, w których chapią ile wlezie "bo samorząd i tak da, bo jakże by nie dał na dzieci w inkubatorach"....
wiele lat temu stawialiśmy scenę w pewnym miejscu w Poznaniu za x,000zł. Od kilku lat nie stawiamy w tym miejscu bo znalazł się potentat na rynku z układami, który stawia za xx,000zł. To samo...
ech, temat rzeka. Pozwolę sobie na EOT.
Ostatnio edytowane przez nowart ; 08-01-2012 o 17:09
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Co do tego masz rację. Z tym, że fundacja ratuje życie również się zgadzam. Szkoda mi tylko dwóch rzeczy - marnotrawienia pieniędzy na organizację szopek i tego, że nie pilnuje się by zespoły były fair wobec regulaminu. Pamiętajmy, że wszystkie te festyny są finansowane są m.in. przez urzędy. Czyli przez nas samych, z naszych podatków. Jeśli mam być szczery wolałbym by te pieniądze bezpośrednio przeznaczyć na pomoc. A występy artystów? Niby mówi się o tym, że otrzymują oni tylko zwrot kosztów dojazdu.L.U.C. za dojazd z Wrocławia do Oławy (ze 30km) zażądał... 6tys zł! Wiem, wiem.. paliwo teraz drogie
Żeby nie było - widzę też dobre strony, każda pomoc się przydaje. Nie chcę też by doszło do opluwania zwolenników i przeciwników akcji bo nie o to chodzi. Dziś przeczytałem komentarz w stronę Caritasu, któremu ktoś zarzucał, że to jest dopiero złodziejstwo i sponsorowanie klechów. Wydaje mi się, że nagonka na kościół już niektórym oczy przysłoniła.![]()
Ja zagram za 1-2h, idziemy na jeden z zagranicznych koncertow.....u mnie dzis jakas kapela SKA Irlandzka i Czesiu Mozil jako gwiazda![]()
Nikon http://greg77.com/
Skontaktuj się z nami