Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Star 25

Domyślnie Star 25

Witam, zdjęcia zrobione w ciasnym garażu, wiosną zrobię tego stara przed remizą. A tak na marginesie sprzęt jest w 100% sprawny, jeszcze jakiś rok temu jeździł do pożarów w jednej z OSP na mazurach.
    Zapraszam:

1)

2)

3)

4)
    Nikon - przybora
    "Dobrym słowem można długo żyć. Dlatego dawaj je ludziom, gdy na to zasłużą.
    Bo potrzebują ludzkiej akceptacji. Bo bez niej trudno jest żyć."
    -M.Maliński

Domyślnie

hmm... niestety fotki nie powalają. Gdybys zaczął od jedynki, ale nie w garazu a przed remizą to nawet byłby niezły start. 2 zupełnie nie kumam. Na 3 ten kurz to jakby na znalezisku. Wiem, że to jest antyk taki samochodzik, ale chyba powinna byc jakaś estetyka.
    4 podobna do 2.
    Reasumując:
    Samochód do zdjęć świetny, ale musisz go trochę przygotować to po 1. Po drugie wyprowadź go z garażu np. na plac przed remizą lub pojedź w jakieś atrakcyjniejsze miejsce lub też zrob zdjęcia w garażu PSP - są większe i będą bardziej klimatyczne.
    Pamiętaj, że sam fisheye nie robi zdjęć. Trzeba mieć też pomysł na ujęcie. Może zrób sesyjkę popołudniem gdy już słoneczko będzie zachodzić, włączysz koguty, swiatła i zabierzesz się za zdjęcia na zewnątrz. Wnętrza spokojnie obrobisz przez dzień tylko może umyj go co nieco.
    Powodzenia życzę
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

aikidudi hmm... zacznę od tego, że zdjęcia robiłem w ciemnym garażu ale o tym wspominałem na wstępie. Uwierz mi żebym miał możliwość wyprowadzenia go z garażu na pewno bym to zrobił, dlatego też wspomniałem o wiośnie kiedy będę dopiero mógł go wyprowadzić z tego ciasnego garażu. Na marginesie jest to garaż należący do PSP więc szerszych i większych już nie mają przynajmniej gdzie stoi ta furmanka. A fotki raczej hmm... jako furka ciekawostka, do focenia w przyszłości. Co do kurzu hehe rozbawiłeś mnie, czy np w muzeum można samemu czyścić eksponaty do zdjęć ? Do samochodu miałem dostęp 5 minut nie było czasu na pucowanie przymierzanie się itp. No ale cóż mogę przeprosić tych którym nie podoba się.
    Nikon - przybora
    "Dobrym słowem można długo żyć. Dlatego dawaj je ludziom, gdy na to zasłużą.
    Bo potrzebują ludzkiej akceptacji. Bo bez niej trudno jest żyć."
    -M.Maliński

Domyślnie

Witam.
    Mając taki eksponat i takie warunki, skupił bym się na detalach a nie na całości. Zastosowanie fischa mija się (według mnie) z celem. Ten samochód nie wygląda tak jak na nr.1. To autko po prawej przeszkadza. Za to ciekawe w Starze są lampy, korek chłodnicy, drzwi otwierane do przodu, otwierana przednia szyba kierowcy. Detale. Tego nie pokazałeś. Stąd mi się ten set nie podoba.
    Pozdrawiam.
    nikon i nikkory oraz troszkę w:
    http://mirroo.pl/

Domyślnie

jeremi1234 hmm... byłem w Polsce strazakiem ochotnikiem przez 15lat. Dlatego myslałem, że również jesteś z OSP i że nie jest problemem dostęp do takiego sprzętu. Jeśli nie masz takiego dostępu to poniekąd rozumiem, choć nie rozumiem po co te fotki wstawiać do tego działu no chyba, że uwazasz ze sa jakieś wyjątkowe. Jeśli to zdjęcia mają dla ciebie wartość sentymentalną lub może jeszcze jakąś inną to w porządku, ale fotograficznie to niestety oprócz samego modelu to nie ma tutaj nic. Sam "rybi" bajer na mnie nie działa.
    Wybacz, ale kurz to niestety pasuje do odkrywców skarbów. W muzeum masz eksponaty wypacykowane więc nie wiem skąd ten uśmieszek. Jak lubisz takie cacka to wpadnij do jakiegoś muzeum pożarnictwa. Myślałem po tytule wątku że opowiesz zdjęciami jakąś historię tego samochodu, ale niestety jej tu nie znalazłem.
    Dla siebie by mieć owszem, ale by się chwalić to nie ma czym.
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

hmm... niestety fotki nie powalają - już ktoś napisał , natomiast samochód tak. Piękna maszyna, zrób jej foty w plenerze, najlepiej podczas akcji.

Uprawnienia umieszczania postów