Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Amarantowo...

Domyślnie

Jak już mam wybierac to napewno pierwsza wersja jest o wiele, wiele lepsza.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    2 bardziej, ale na 1 za dużo czerwieni, na 2 zieleni.
    Byłeś albo po piwie, albo zmęczony (co na jedno wychodzi), bo nigdy nie miałeś takich problemów z WB
    Coś w tym jest o czym piszesz .
    Ale tak to jest, że jak człowiek zbyt długo się zastanawia, kombinuje, klika, patrzy, klika, to już sam nie wie jak będzie lepiej . Tutaj faktycznie z WB trochę się porozjeżdżałem. Ale co tam, poczytałem, pomyślałem, zrozumiałem. Myślę, że za jakiś czas usiądę jeszcze raz do tego poranka i wtedy uda się wpasować tam gdzie trzeba .

Pięknie dziękuję wszystkim za poświęcony czas i skrobnięcie kilku słów .

Domyślnie

Myślę, że z Twoim doświadczeniem i pracami jakie tu prezentujesz, możemy być "spokojni" o element przedstawienia danego miejsca w takich kolorach, jakie je zastałeś.
    Nie było mi dane fotografować w norweskiej krainie i zdaję sobie sprawę, że światło może być tam czasami zaskakujące/niespotykane. Dlatego nie będę spekulował odnośnie WB.
    Mi się ta praca podoba ... w pierwotnej wersji. Pewnie było krwisto i ... i już
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Pawel ja mialen na mysli, zeby po prostu zdjac selektywnie czerwonego ze zdjecia. Zaznaczyc w Ps narzedziem, jakim ci sie akurat podoba I zdjac duzo czerwonego z zasniezonych szczytow I troche z wody. Niebo raczej bez zmian, no moze odrobinke mniej. WB na poerwszym zdjeciu jest lepiej trafiony wg mnie niz na 2. Tylko ten czerwonu troche zaszalal. Ale czasem warto zostawic fote na jakis czas I podejsc do niej pozniej na swiezo.
    W kazdym razie korygowalbym tylko selektywnie kolor.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów