Jak już mam wybierac to napewno pierwsza wersja jest o wiele, wiele lepsza.
Szukaj
Jak już mam wybierac to napewno pierwsza wersja jest o wiele, wiele lepsza.
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Coś w tym jest o czym piszesz.
Ale tak to jest, że jak człowiek zbyt długo się zastanawia, kombinuje, klika, patrzy, klika, to już sam nie wie jak będzie lepiej. Tutaj faktycznie z WB trochę się porozjeżdżałem. Ale co tam, poczytałem, pomyślałem, zrozumiałem. Myślę, że za jakiś czas usiądę jeszcze raz do tego poranka i wtedy uda się wpasować tam gdzie trzeba
.
Pięknie dziękuję wszystkim za poświęcony czas i skrobnięcie kilku słów.
Myślę, że z Twoim doświadczeniem i pracami jakie tu prezentujesz, możemy być "spokojni" o element przedstawienia danego miejsca w takich kolorach, jakie je zastałeś.
Nie było mi dane fotografować w norweskiej krainie i zdaję sobie sprawę, że światło może być tam czasami zaskakujące/niespotykane. Dlatego nie będę spekulował odnośnie WB.
Mi się ta praca podoba ... w pierwotnej wersji. Pewnie było krwisto i ... i już![]()
Pawel ja mialen na mysli, zeby po prostu zdjac selektywnie czerwonego ze zdjecia. Zaznaczyc w Ps narzedziem, jakim ci sie akurat podobaI zdjac duzo czerwonego z zasniezonych szczytow I troche z wody. Niebo raczej bez zmian, no moze odrobinke mniej. WB na poerwszym zdjeciu jest lepiej trafiony wg mnie niz na 2. Tylko ten czerwonu troche zaszalal
. Ale czasem warto zostawic fote na jakis czas I podejsc do niej pozniej na swiezo.
W kazdym razie korygowalbym tylko selektywnie kolor.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Skontaktuj się z nami