Cytat Zamieszczone przez lysy_zdw Zobacz posta
Również jestem posiadaczem D4s i D750 i używam ich razem ze stałkami. D4s to solidna, szybka i co najważniejsze pewna maszyna. Niestety nie można tego powiedzieć o D750. Pomijając problem flary dochodzi do tego niepewność AF, którą parę razy doświadczyłem, zawieszanie się no i ta zabawkowa obudowa (w porównaniu do D4s). Po tym sezonie jestem bliższy dokupienia drugiego D4s lub może D5 i odstawki D750 jako zapas mimo tej wagi jaką miałbym dźwigać.

Ps. na dobrych szelkach nie jest to tak uciążliwe.
Problem flary ponoć skutecznie usuwa serwis. Udało Ci się tę flarę "złapać"?
Niepewność AF? Na czym ona polega? Dla mnie właśnie AF w tym malutkim body jest rewelacyjny, skoro nie jest on pewny to nie wiem co można powiedzieć o AF w D800 czy D700.
Mi D750 przez dwa lata zawiesił się raz. Winna raczej jednak była karta kolegi, która była w aparacie. Na swoich nigdy tego nie doświadczyłem.

Cytat Zamieszczone przez lysy_zdw Zobacz posta
No i moim zdaniem właśnie teraz jest czas przekonać się o tym osobiście jeśli ktoś ma na uwadze kupno puszki jednocyfrowej. D750 kosztuje trochę ponad 8 tys, wyszedł D5 warto czekać na okazję i złapanie D4s z małym przebiegiem za mniej niż 15 tys a jestem pewien, że prędzej czy później taka okazja się pojawi. Sam śledzę oferty na allegro + giełdę naszego forum w poszukiwaniu perełki. Druga kwestia, że mało kto będzie chciał D4s sprzedać.
No tak, tylko 8 czy 15 tysięcy, co za różnica