Close

Strona 51 z 328 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chevalier Zobacz posta
    Bill Claff dokonał obliczeń DR i read noise dla D4 na podstawie NEF'ów wykonanych przez Alina Popescu:

http://home.comcast.net/~NikonD70/Ge...Comparison.htm
    http://home.comcast.net/~NikonD70/Ge...Read_Noise.htm

Jeżeli chodzi o DR, to wygląda to bardzo obiecująco. Read noise jest również niski.
    zastanawia mnie tylko jaki jest sens porownania 12 bitowego pliku z d3s z 14 bitowym z innych puszek, chodzi tylko o to zeby ladnie na wykresie wygladalo???

Domyślnie

Linki są baaaardzo obiecujące - na iso 100 DR na poziomie d3x, praktycznie liniowe do iso800 i powyżej o ok 1EV lepiej niż d3s i powyżej 2EV niż d3... jeśli to się sprawdzie to będzie fantastycznie
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Linki są baaaardzo obiecujące - na iso 100 DR na poziomie d3x, praktycznie liniowe do iso800 i powyżej o ok 1EV lepiej niż d3s i powyżej 2EV niż d3... jeśli to się sprawdzie to będzie fantastycznie
    Póki co są dostępne tylko cztery punkty pomiaru danych (łącznie z ISO50), więc liniowość jest jedynie ekstrapolowana. Zobaczymy co będzie dalej.

Domyślnie

A tam rozwodzicie się nad wykresami. Pomyślcie pod kątem marketingu:

Nikon D4 nie może być gorszy od serii D3, bo wtedy nie byłoby sensu go sprzedawać. Więc nawet jakby nie było wykresów lub byłyby one niejasne, to D4 musi być lepszy od D3, bo musi się sprzedawać. Ja się więc nie martwię, tylko czekam na jakąś kasę oraz pojawienie się aparatu w sklepach.

Domyślnie

Ja jestem podobnego zdania jak Michał - czekam na pojawienie sie apartu tudzież aparatów ( D800 ) i wybiorę co będzię mi najlepiej pasowało.

Domyślnie

A widzieliscie to?
    10fps shooting with AF and AE, 11fps with focus and exposure locked, 24fps 2.5MP grabs

?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    24fps 2.5MP grabs[/i]

?
    Wygląda bardzo fajnie

............tylko taka zabawka Panas GH2 ma 40fps w 4Mpix (1 sekunda)
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Z ciekawych informacji: D4 ma być dostępny w 18 sklepach w Polsce. Obsługa danego sklepu będzie miała indywidualne szkolenia z tego korpusu. Zobaczymy.
    Pozdrawiam
    www.photosquad.pl/blog
    Kocham Bronkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimoald Zobacz posta
    Z ciekawych informacji: D4 ma być dostępny w 18 sklepach w Polsce. Obsługa danego sklepu będzie miała indywidualne szkolenia z tego korpusu. Zobaczymy.
    Ciekawy jestem dlaczego? Czyzby Nikon obawial sie, ze bez specjalnego szkolenia moga go zle prezentowac? Przeciez takich aparatow nie kupuje sie z przypadku, przechodzac obok FJ, kiedy zaswita mysl: "a moze se kupie jaki aparat?"...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ciekawy jestem dlaczego? Czyzby Nikon obawial sie, ze bez specjalnego szkolenia moga go zle prezentowac? Przeciez takich aparatow nie kupuje sie z przypadku, przechodzac obok FJ, kiedy zaswita mysl: "a moze se kupie jaki aparat?"...
    Nie wiem dlaczego tak ma być, ale dowiedziałem się z wiarygodnego źródła. Może chodzi o sklepy NPS? Albo mają świadomość, że taki sprzęt kupują zawodowcy i chcą dobrze przygotować sprzedawców żeby przekazali rzetelnie informacje na temat najwyżej klasyfikowanego produktu?
    Pozdrawiam
    www.photosquad.pl/blog
    Kocham Bronkę

Strona 51 z 328 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów