Close

Strona 31 z 348 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

To jak juz narzekamy... ktos zwrocil uwage na pojemnosc nowej baterii i osiagi.

D4
    2,600 shots (CIPA)

D3s
    4,200 shots (CIPA)

To Canon w 1DX zwieksza pojemnosc baterii 2200 na 2450 jesli dobrze pamietam i zachowuje kompatybilnosc wstecz, a tutaj taki zonk.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Kolory powstaja (sa postrzegane przez mozg) dzieki swiatlu.
    To raczej dzięki budowie oka
    Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Takie bzdury generuje tez ACR -- i dlatego wlasnie go nie uzywam.
    A to już mocno zależy od tego z jakiego profilu kalibracyjnego się korzysta...
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hijax_pl Zobacz posta
    To raczej dzięki budowie oka
    Też. Ale mózg interpretuje (i to czasem mylnie, a czasem fenomenalnie nie daje się wprowadzić w bład) te dane. Obaj tu macie racje
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Walnijcie się porządnie w potylicę po ciemku to zobaczycie jakie RGBy i wszystkie profile świata wam budowa oka wygeneruje

Albo wgrajcie jakiś wesoły soft z papierka pod językiem
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 07-01-2012 o 23:20
    Völkchlor

Domyślnie

Oko akurat ma się nijak do interpretacji kolorów, w fizykę i światło nie będę się zagłębiał bo to nie moja działka natomiast oko to tylko medium.
    Pomijam kilka bardzo specyficznych chorób i warunki bardzo słabego światła (bo tu człowiek widzi tylko 2 kolory i to jest wybitnie kwestia konstrukcji oka).
    To że np. przy sztucznym świetle człowiek w przeciwieństwie do aparatu widzi kolory prawidłowo, nie wynika z konstrukcji oka (bo ono widzi je mniej więcej tak jak aparat) a z tego że nasze mózgi znają te kolory oraz ich prawidłowy wygląd i wprowadzają stosowną kompensację.

Taki OT się zrobił ale to tak w kwestii wyjaśnienia fizjologi narządu wzroku.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

czytam ten wątek i załamuję ręce, jest już ok 500 wpisów, z osób wypowiadających się potencjalnych kupców jest może 0,5%, D4 spełnia swoje założenia podstawowe, czyli jest szybszy od D3 i łatwiejszy w sterowaniu, to jest narzędzie dla fotoreportera, dla którego liczy się TYLKO SZYBKOŚĆ I NIEZAWODNOŚĆ, a te założenia spełnia, czy f90 był gorszy od f4, nie - f4 był bardziej wytrzymały i szybszy, dla tego pewna część fotografów na niego się decydowała i tak będzie w przypadku D4, w większości wpisów to jest "krytyka młotka, który nie ma kolorowego trzonka i kosztuje 5 razy więcej niż ten z kolorowym" dla większości przyszłych użytkowników D4 to jest właśnie taki "młotek" do co dziennej ciężkiej pracy i dedykowany jest dla osób, które przez poprzednich 5 lat "zajeździli" już swoje D3 i oczekują następcy, jeszcze szybszego
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Oczywiście. Ale to forum jest, bierz poprawkę

Ja ten watek traktuję jak tak spekulacyjny. Poważna dyskusja się zacznie jak body będzie na rynku.
    Wtedy chyba zrobimy nowy watek i tam będzie analiza ISO itd.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Walnijcie się porządnie w potylicę po ciemku to zobaczycie jakie RGBy i wszystkie profile świata wam budowa oka wygeneruje

Swoją drogą ciekawie zrobić sobie taki eksperyment - ciemną nocą (ale naprawdę ciemną, poza miastem), ustawić migawkę na min 30min i zobaczyć co wyjdzie
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

pisz do loki_p albo popatrz na jego wątki w krajobrazie
    jak chcesz robić gwiazdy to trzeba jechać za miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    czytam ten wątek i załamuję ręce, jest już ok 500 wpisów, z osób wypowiadających się potencjalnych kupców jest może 0,5%, D4 spełnia swoje założenia podstawowe, czyli jest szybszy od D3 i łatwiejszy w sterowaniu
    Pfff, takie założenia to raczej nie było ciężko spełnić, zwłaszcza prawie po 4 latach od premiery D3 (i 3 od pojawienia się D3s).

D4 powinien być lepszy od największego konkurenta, najczarniejszego wroga, czyli Canona 1DX. Jeśli chodzi o parametry to nie jest........ zobaczymy jak wypadnie w zdjęciach, filmach.......... i jaki będzie miał AF w porównaniu do 1Dx.

Za to jest piękny Ahhh i gdzieś (chyba w tym wątku ?) czytałem, że źle że on taki duży i ciężki, że 30 lat temu puszki były mniejsze i lżejsze, uuu a co to by było za przedłużanie penisa czymś mniejszym i lżejszym ? Ja uważam, że jak już przedłużać to czymś dużym -z przytupem
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Strona 31 z 348 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów