Close

Strona 293 z 328 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 921 do 2 930 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lysy_zdw Zobacz posta
    Również jestem posiadaczem D4s i D750 i używam ich razem ze stałkami. D4s to solidna, szybka i co najważniejsze pewna maszyna. Niestety nie można tego powiedzieć o D750. Pomijając problem flary dochodzi do tego niepewność AF, którą parę razy doświadczyłem, zawieszanie się no i ta zabawkowa obudowa (w porównaniu do D4s). Po tym sezonie jestem bliższy dokupienia drugiego D4s lub może D5 i odstawki D750 jako zapas mimo tej wagi jaką miałbym dźwigać.

Ps. na dobrych szelkach nie jest to tak uciążliwe.
    Problem flary ponoć skutecznie usuwa serwis. Udało Ci się tę flarę "złapać"?
    Niepewność AF? Na czym ona polega? Dla mnie właśnie AF w tym malutkim body jest rewelacyjny, skoro nie jest on pewny to nie wiem co można powiedzieć o AF w D800 czy D700.
    Mi D750 przez dwa lata zawiesił się raz. Winna raczej jednak była karta kolegi, która była w aparacie. Na swoich nigdy tego nie doświadczyłem.

Cytat Zamieszczone przez lysy_zdw Zobacz posta
    No i moim zdaniem właśnie teraz jest czas przekonać się o tym osobiście jeśli ktoś ma na uwadze kupno puszki jednocyfrowej. D750 kosztuje trochę ponad 8 tys, wyszedł D5 warto czekać na okazję i złapanie D4s z małym przebiegiem za mniej niż 15 tys a jestem pewien, że prędzej czy później taka okazja się pojawi. Sam śledzę oferty na allegro + giełdę naszego forum w poszukiwaniu perełki. Druga kwestia, że mało kto będzie chciał D4s sprzedać.
    No tak, tylko 8 czy 15 tysięcy, co za różnica
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Problem flary ponoć skutecznie usuwa serwis. Udało Ci się tę flarę "złapać"?
    Tak udało mi się tą flarę złapać i to w najgorszym możliwym momencie, kiedy para młoda wchodziła do kościoła.

Niepewność AF? Na czym ona polega? Dla mnie właśnie AF w tym malutkim body jest rewelacyjny, skoro nie jest on pewny to nie wiem co można powiedzieć o AF w D800 czy D700.
    Mi D750 przez dwa lata zawiesił się raz. Winna raczej jednak była karta kolegi, która była w aparacie. Na swoich nigdy tego nie doświadczyłem.

No tak, tylko 8 czy 15 tysięcy, co za różnica
    Dla mnie mało interesujące jest jak AF w D750 wypada względem D800 czy D700. Najważniejsze jak wypada względem D4s. Dla mnie jako posiadacza D4s jest gorsza i myśle że tyle w temacie.
    A różnica 7 tysięcy na sprzęcie, który wiem że mnie nie zawiedzie w kluczowych momentach a do tego będzie mi się wygodnie na nim pracowało przez parę lat nie jest znacząca.

Pozdrawiam
    Nikon D4s, D750, S35 A f/1.4, S50 A f/1.4, S85 A f/1.4, N50 f/1.8

Domyślnie

Spotkaj się z Zelberem i sprawa się wyjaśni... Zresztą sam jasno napisał, że poza ceną D750 leży i kwiczy przy D4. Nie bez powodu ciągle trzyma D4 i robi nim główne zdjęcia sportowe...

Domyślnie

Ostatnio kurczeblade pisał coś o zmianie 610 na jednocyfrowe body, a teraz janecki nagle pytasz o d4... O ile pamiętam to kurczak pisał, że po roku nadal zadziwiają go możliwości d750, sam też pisałeś o tym jakie to świetne body, o czym próbowaliście przekonać tu innych

Co się stało że chcecie wyższe modele kupować?

Tylko mi się wydaje, że janecki i kurczeblade to ta sama osoba?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mateo2 Zobacz posta
    Ostatnio kurczeblade pisał coś o zmianie 610 na jednocyfrowe body, a teraz janecki nagle pytasz o d4... O ile pamiętam to kurczak pisał, że po roku nadal zadziwiają go możliwości d750, sam też pisałeś o tym jakie to świetne body, o czym próbowaliście przekonać tu innych

Co się stało że chcecie wyższe modele kupować?

Tylko mi się wydaje, że janecki i kurczeblade to ta sama osoba?
    Nie tylko Tobie... Sciema i tyle.

Domyślnie

Trochę wyjaśnię sprawę... miałem kupione dwie D750, z jednego body praktycznie nie korzystałem. Plany zarobkowej fotografii trochę nie wyszły i stwierdziłem że mogę sobie sprzedać D750 i na miejsce dwóch aparatów kupić jeden profesjonalny na lata. Gwarantuje Ci ze nie mam na imię Łukasz. Zarejestrowałem się na forum żeby rozmawiać o sprzęcie fotograficznym, a nie żeby się tu z kimś wdawać w spiski i konflikty. Ale widzę że niektórzy nie potrafią zrozumieć od czego jest forum i muszą zawsze komuś coś dopisać, a szczególnie sprowokować. Na początku nawet było to śmieszne, teraz mniej.
    Ostatnio edytowane przez janecki ; 26-12-2016 o 10:09

Domyślnie

My chyba mówimy o różnych aparatach(D750), tak z ciekawości z jakiego okresu macie D750, bo w mojej nie mam żadnych tego typu problemów.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Ja mam D750 który kupiony był parę msc po premierze. Generalnie nie jest tak że zacina mi się często albo gubi się z AF na każdym zleceniu. Po prostu dzieje się tak od czasu do czasu. Jest to dobre albo nawet bardzo dobre body i przed zakupem D4s chciałem drugie D750 do kompletu co było dość racjonalne (te same karty, ta sama guzikologia) ale paru właścicieli Dx z tego forum poleciło mi własnie jednocyfrowe body za co jestem im mega wdzięczny. To jest wygoda. Dla mnie przy dużej ilości godzin z aparatem w ręce każdego weekendu znacznie lepiej współpracuje mi się z D4s i tak jak pisałem wcześniej, będę polował na okazję aby kupić D4s lub przeczekam i kupię D5 w przyszłości jako drugie body.

Domyślnie

Uważam, że problemu z D750 nie zrozumieją osoby, które nie mają porównania. Takiego porównania w pracy a nie czytanych testów. Kiedy masz w ręku dwie puchy i widzisz jak mocno taki D750 odstaje od D4s. Kiedy D4s śmiga aż miło to D750 łapie zadyszkę. W robocie nie ma czasu się zastanawiać czy czekać aż D750 przypomni sobie, że ma robić zdjęcia i to robić je poprawnie tak jak D4s. Ale z drugiej strony nie powinniśmy oczekiwać od puchy 3x tańszej pracy na poziomie tej z wyższej półki.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

No i moim zdaniem właśnie teraz jest czas przekonać się o tym osobiście jeśli ktoś ma na uwadze kupno puszki jednocyfrowej. D750 kosztuje trochę ponad 8 tys, wyszedł D5 warto czekać na okazję i złapanie D4s z małym przebiegiem za mniej niż 15 tys a jestem pewien, że prędzej czy później taka okazja się pojawi. Sam śledzę oferty na allegro + giełdę naszego forum w poszukiwaniu perełki. Druga kwestia, że mało kto będzie chciał D4s sprzedać.

Strona 293 z 328 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów