Close

Strona 245 z 328 PierwszyPierwszy ... 145195235243244245246247255295 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 441 do 2 450 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Na marginesie: ile dziennie Japońcy są w stanie "natłuc" takich de-czwórek?
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

jak z ciekawości wrzucilem na google "D4 production capacity" to wyskoczylo mi cos takiego

http://nikonrumors.com/2012/02/10/ni...er-month.aspx/

Domyślnie

Ok, ponownie przy iso12800; choć już wpadłem na to co "źle" wcześniej zrobiłem.

ADL - on (H2) / iso NR - off

ADL - off / iso NR - off

I jeszcze dwie fotki:

iso NR - off / ADL - off............................................... .....................................iso NR - on (zwiększ.) / ADL - off

Ostatnio edytowane przez popi ; 16-12-2012 o 22:01

Domyślnie

Pytanie do popi1612.
    Czy mógłbyś rozszyfrować te skróty: ADL - on (H2) / iso NR - off
    ?

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

ADL- Active D-Lighting ("wyrównywanie" rozpiętości tonalnej) / H2 - bardzo wysoka, NR - redukcja szumów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    ADL- Active D-Lighting ("wyrównywanie" rozpiętości tonalnej) / H2 - bardzo wysoka, NR - redukcja szumów
    Dziękuje.
    Nikon System

Domyślnie

Ostatnie wydanie DFV gdzie czytam w teście o 1DX: "Trochę inaczej jest, jeśli chodzi o charakter szumów - w ciemnych partiach obrazu Nikon daje monochromatyczny szum, a Canon kolorowe ciapki. Ale ceną w Nikonie jest wierność odwzorowania kolorów, która spada na łeb na szyję w wysokich czułościach."

Przy 12800 - ja wiem czy jest aż tak tragicznie?

Ale fakt, wyjściowo faktycznie "D4 hojniej naświetla zdjęcia"; dodam, iż w pewnych warunkach (chyba warto zrobić na matrycowym stałą korektę, choćby, na -0,3)

Odn. wł.opcji zapamiętywania wybranego pkt-u AF dla kadrów pionowych/poziomych: jeśli skierujemy aparat w gorę (np.fotografując z ziemi) to lekkie przechylenia w lewo/prawo powodują przeskakiwanie z jednego pkt-u AF na drugi.
    Ostatnio edytowane przez popi ; 20-12-2012 o 10:48

Domyślnie

popi1612 - jak masz w tym zdjęciu ustawione ADL??
    Nikon System

Domyślnie

Z tego co pamiętam to wyłączyłem; nie mogę teraz sprawdzić bo właśnie ładuję aku.

Dodam, iż światło padało z TV oraz dwóch naściennych kinkietów z lampek ledowych (ogólnie nie było najjaśniej).

....

Tak, ADL był na off (wstałem chyba lewą nogą; tak jakbym nie mógł sprawdzić w kompie ).
    Ostatnio edytowane przez popi ; 20-12-2012 o 11:12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Z tego co pamiętam to wyłączyłem; nie mogę teraz sprawdzić bo właśnie ładuję aku.

Dodam, iż światło padało z TV oraz dwóch naściennych kinkietów z lampek ledowych (ogólnie nie było najjaśniej).

....

Tak, ADL był na off (wstałem chyba lewą nogą; tak jakbym nie mógł sprawdzić w kompie ).
    Dziękuje.
    Nikon System

Strona 245 z 328 PierwszyPierwszy ... 145195235243244245246247255295 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów