Na marginesie: ile dziennie Japońcy są w stanie "natłuc" takich de-czwórek?
Szukaj
Na marginesie: ile dziennie Japońcy są w stanie "natłuc" takich de-czwórek?
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
jak z ciekawości wrzucilem na google "D4 production capacity" to wyskoczylo mi cos takiego
http://nikonrumors.com/2012/02/10/ni...er-month.aspx/
Ok, ponownie przy iso12800; choć już wpadłem na to co "źle" wcześniej zrobiłem.
ADL - on (H2) / iso NR - off
ADL - off / iso NR - off
I jeszcze dwie fotki:
iso NR - off / ADL - off............................................... .....................................iso NR - on (zwiększ.) / ADL - off
Ostatnio edytowane przez popi ; 16-12-2012 o 22:01
Pytanie do popi1612.
Czy mógłbyś rozszyfrować te skróty: ADL - on (H2) / iso NR - off
?
Pozdr.
Nikon System
ADL- Active D-Lighting ("wyrównywanie" rozpiętości tonalnej) / H2 - bardzo wysoka, NR - redukcja szumów
Ostatnie wydanie DFV gdzie czytam w teście o 1DX: "Trochę inaczej jest, jeśli chodzi o charakter szumów - w ciemnych partiach obrazu Nikon daje monochromatyczny szum, a Canon kolorowe ciapki. Ale ceną w Nikonie jest wierność odwzorowania kolorów, która spada na łeb na szyję w wysokich czułościach."
Przy 12800 - ja wiem czy jest aż tak tragicznie?
Ale fakt, wyjściowo faktycznie "D4 hojniej naświetla zdjęcia"; dodam, iż w pewnych warunkach (chyba warto zrobić na matrycowym stałą korektę, choćby, na -0,3)
Odn. wł.opcji zapamiętywania wybranego pkt-u AF dla kadrów pionowych/poziomych: jeśli skierujemy aparat w gorę (np.fotografując z ziemi) to lekkie przechylenia w lewo/prawo powodują przeskakiwanie z jednego pkt-u AF na drugi.
Ostatnio edytowane przez popi ; 20-12-2012 o 10:48
popi1612 - jak masz w tym zdjęciu ustawione ADL??
Nikon System
Z tego co pamiętam to wyłączyłem; nie mogę teraz sprawdzić bo właśnie ładuję aku.
Dodam, iż światło padało z TV oraz dwóch naściennych kinkietów z lampek ledowych (ogólnie nie było najjaśniej).
....
Tak, ADL był na off (wstałem chyba lewą nogą; tak jakbym nie mógł sprawdzić w kompie).
Ostatnio edytowane przez popi ; 20-12-2012 o 11:12
Skontaktuj się z nami