Close

Strona 244 z 328 PierwszyPierwszy ... 144194234242243244245246254294 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 431 do 2 440 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Z naciskiem na "Trzeba tylko odrobinę chęci u każdej ze stron". http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...tu_towaru.html MM przynajmniej w Łodzi nie robi z tym problemu. Sami proponują sprawdzenie towaru w domu a później podstemplowanie gwarancji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lancelot Zobacz posta
    Z naciskiem na "Trzeba tylko odrobinę chęci u każdej ze stron". http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...tu_towaru.html MM przynajmniej w Łodzi nie robi z tym problemu. Sami proponują sprawdzenie towaru w domu a później podstemplowanie gwarancji.
    ale D4 w MM tam nie ma... Panowie, jest tu moderator ?
    Bo trudno ten wątek raczej wskazać posiadaczowi ( czy nawet przyszłemu posiadaczowi) D4 jako żródło jakiejkolwiek wiedzy o tym body. Roztrząsamy raczej kwestie dziwnych obyczajów w kraju nad Wisłą, a paru kolegów koniecznie chce udowodnić że są tacy cool i do przodu, i że co tam - nowe nie nowe, kładą kasę bo mają, i biorą cokolwiek co tam w tym pudełku jest. Ha ha ha
    Prosiłbym bardziej merytorycznie jeśli już można wrócić na ziemie od tych bentlejów i przechodzonych D4 za 24tys. bez sprawdzania zawartości pudła.

Domyślnie

Wiem, jak zwyczaje panują w MM, ale nie nazywałbym tego "prawem". Jetem ciekaw jak pogodzisz tę "odrobinę chęci" i możliwość zwrotu w ciągu 7 dni, z chęcią kupna niemacanego towaru z zerowym przebiegiem ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cóż, jest tak jak ze wszystkim. Albo można iść i szukać i dogadać się albo można usiąść i narzekać że szklanka jest do połowy pusta. Jest tyle niepisanych praw, za którymi kodeks nie nadąża...

Domyślnie

No i z tym się zgodzę bo to nic ciekawego nie wnosi do wątku o D4 , a sam jestem zainteresowany zakupem i z miłą chęcią też bym się coś więcej dowiedział , jeżeli jest to możliwe

Domyślnie

D4 posiada fajną opcję odn.AWB: "naturalny" lub "zachowaj ciepłe barwy światła" (mi przypadł do gustu bardziej ten drugi) - oglądając zamieszczone testy w necie widać, że testerzy nie zadali sobie często trudu zmieniając ten parametr czego wynikiem są wyblakłe kolory (zarówno na zdjęciach jak i na filmach). Ogólnie AWB, tak czy inaczej, jest bdb.

Migawka cichsza (dźwięk bardziej przyjemny dla ucha) niż w D700/D3s (możliwość zrobienia zdjęcia całkowicie bezgłośnie za pomocą Q i Lv).

Przycisk "mode" faktycznie nieco za daleko przesunięty.

Szkoda, że umiejscowienie przełącznika zmiany pomiaru światła nie zostało rozwiązane podobnie jak w D700.

Lepiej leży w ręku niż trojka; body wydaje się bardziej zwarte (bdb wyważone).

Klapka baterii, po probie ściśnięcia lewą dłonią, lekko się poddaje (minimalny luz czego nie zauważyłem w przechodzonej D3s...bądź nie zwróciłem na to uwagi).

Podświetlanie przycisków: rewelacja!

Odn.AF: natrafiłem na 2szt w których matryce były "podobnie walnięte" jak w D800 (nic dziwnego, że w niektórych testach 1Dx wypadał pod tym względem lepiej (mam wrażenie jakby te body - zresztą nie tylko te - były składane na zasadzie "byle szybciej i do sklepu").

I to co mi się wcale nie podoba a mam nadzieję, że Pan Nikon zmodyfikuje pod tym kątem kolejny soft - kolor? nieba przy iso12800:

Wróć, nie "kolor nieba" tylko kolorowe ciapy na ciemnych obszarach...

Mogę zrozumieć takie cuda w Hi, ale w natywnym iso?!

Zastosowanie NR w NX-ie też na niewiele się zda; pozostaje konwersja do WB lub lokalne ściąganie "koloru".

No to może jeszcze iso5600:

Ostatnio edytowane przez FHR ; 16-12-2012 o 13:32 Powód: łączenie postów
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Wróć, nie "kolor nieba" tylko kolorowe ciapy na ciemnych obszarach...
    A próbowałeś zrobić to zdjęcie z prawidłowym balansem bieli? To co masz teraz (sodówki świecące na biało), to jest jakaś abstrakcja. Nie ma się więc co dziwić, że taki cuda powstają. Typowe zachowanie obrazu w ciemnych partiach przy wysokim ISO i przeforsowaniu WB.

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Mogę zrozumieć takie cuda w Hi, ale w natywnym iso?!
    Natywne, to jest raczej ISO 100, a nie 12800.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Z tym AFem jak w D800, to przy okazji poszukiwan zwiazanych z moim problemem w D800 znalazlem, gdzies info
    ze problem dotnkal tez jakas partie D4 z poczatkow produkcji,
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 16-12-2012 o 11:19

Domyślnie

2 z przodu to kod regionu i nie ma nic wspolnego z numerem kolejnym puszki i tak np. D800 sprzedawane w PL maja numery seryjne
    rzedu 60-70 tys (pomijajac poczatkowa dwójke i zera po niej)

Domyślnie

Ok, spróbuję wieczorem jeszcze raz; fakt, natywne to natywne

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    [...]problem dotnkal tez jakas partie D4 z poczatkow produkcji,
    Z początków produkcji powiadasz? To pewnie musiała to być duuuuża partia skoro zahaczyła aż o nr 2000000

Choć z drugiej strony licząc w skali globalnej...
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 16-12-2012 o 13:32 Powód: łączenie postów
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Strona 244 z 328 PierwszyPierwszy ... 144194234242243244245246254294 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów