Szukaj
Zmieniłem przestrzeń z AdobeRGB na sRGB i na razie w warunkach domowych zielony zafarb zniknął. Robię 2 foty aRGB i sRGB - i na pierwszej jest zielono, a na drugiej nie. Coś mi się wydaję, że skopali wyświetlanie aRGB na wyświetlaczu. Zobaczymy jak dzisiaj w warunkach bojowych będzie z tym zafarbem na różnych ustawieniach WB.
co do baterii, to mam teraz 41% i 2531 zdjęć na liczniku, nie jest źle![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
jak bedziesz mial 5000 i 41% to nie bedzie zle. Taki wynik to nic specjalnego![]()
AF działa w obu puszkach prawie tak samo, testowałem na koncertach w kiepskich warunkach oświetleniowych. Plus dla D4, że lepiej łapie ostrość w słabo oświetlonych miejscach. Co do WB uważam, że jest dość podobnie - oba nieźle trafiają choć koncerty nie są najlepszym środowiskiem testowym![]()
Jak juz ktoś opisuje af to niech napisze z jakiego trybu korzystał. Bo miedzy d3s a d4 w moim odczuciu w trybach ciągłych z wykorzystaniem dynamicznego af, auto, czy śledzenia 3d widać spora poprawę w stosunku do d3s. Szybkość, pewność i dokładność śledzenia itd. Z kolei przy pojedynczym af dużych różnic nie bedzie widać, poza nieco lepsza czułością i dokładnością w słabych warunkach.
Dziś widziałem w ABFoto w Złotych Tarasach D4 za 22999zł. Aż oczy przecierałem...
x100s
Skontaktuj się z nami