Close

Strona 237 z 348 PierwszyPierwszy ... 137187227235236237238239247287337 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 361 do 2 370 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kilimanjaro Zobacz posta
    witam,krótka informacja dla zainteresowanych.
    Nikon d4 został gruntownie wyczyszczony a co za tym idzie naprawiony przez serwis Nikon Polska
    fakt...trwało to trochę ale w tej chwili jest już ok i zabieram się za zdjęcia.

PODZIĘKOWANIA DLA SERWISU NIKON.
    Hmmm... To chyba serwis Nikona powinien dziękować Tobie - wydałeś równowartość małego samochodu na aparat, który od razu trafił do serwisu, a w trakcie gdy tam leżał, cena rynkowa spadła o kilka tys zł, co wliczając Twoje dojazdy daje równowartość dobrego szkła.

Domyślnie

Zmieniłem przestrzeń z AdobeRGB na sRGB i na razie w warunkach domowych zielony zafarb zniknął. Robię 2 foty aRGB i sRGB - i na pierwszej jest zielono, a na drugiej nie. Coś mi się wydaję, że skopali wyświetlanie aRGB na wyświetlaczu. Zobaczymy jak dzisiaj w warunkach bojowych będzie z tym zafarbem na różnych ustawieniach WB.

Domyślnie

co do baterii, to mam teraz 41% i 2531 zdjęć na liczniku, nie jest źle
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

jak bedziesz mial 5000 i 41% to nie bedzie zle. Taki wynik to nic specjalnego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    co do baterii, to mam teraz 41% i 2531 zdjęć na liczniku, nie jest źle
    Akumulator D4 to jego najsłabszy punkt. Przy reporterce i szkłach z VR ledwo na 850 zdjęć starcza gdzie na tych samych ustawieniach D3s daje jakieś 350 - 450 klatek więcej na dwuletnich akumulatorach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dobcio Zobacz posta
    Akumulator D4 to jego najsłabszy punkt. Przy reporterce i szkłach z VR ledwo na 850 zdjęć starcza gdzie na tych samych ustawieniach D3s daje jakieś 350 - 450 klatek więcej na dwuletnich akumulatorach
    bo masz mieć 2 akumulatorki
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elbarto Zobacz posta
    Hmmm... To chyba serwis Nikona powinien dziękować Tobie - wydałeś równowartość małego samochodu na aparat, który od razu trafił do serwisu, a w trakcie gdy tam leżał, cena rynkowa spadła o kilka tys zł, co wliczając Twoje dojazdy daje równowartość dobrego szkła.
    ja bym nie chciał takiej puszki nowej z serwisu. szedłbym na niezgodność towaru bez zastanowienia. tak czy siak dobrze , ze naprawili a nie zepsuli jak to zwykle w zwyczaju robią.

czy ktoś używa d4 i d3s i może obszerniej porównać prace wb oraz af tych puszek?
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

AF działa w obu puszkach prawie tak samo, testowałem na koncertach w kiepskich warunkach oświetleniowych. Plus dla D4, że lepiej łapie ostrość w słabo oświetlonych miejscach. Co do WB uważam, że jest dość podobnie - oba nieźle trafiają choć koncerty nie są najlepszym środowiskiem testowym

Domyślnie

Jak juz ktoś opisuje af to niech napisze z jakiego trybu korzystał. Bo miedzy d3s a d4 w moim odczuciu w trybach ciągłych z wykorzystaniem dynamicznego af, auto, czy śledzenia 3d widać spora poprawę w stosunku do d3s. Szybkość, pewność i dokładność śledzenia itd. Z kolei przy pojedynczym af dużych różnic nie bedzie widać, poza nieco lepsza czułością i dokładnością w słabych warunkach.

Domyślnie

Dziś widziałem w ABFoto w Złotych Tarasach D4 za 22999zł. Aż oczy przecierałem...
    x100s

Strona 237 z 348 PierwszyPierwszy ... 137187227235236237238239247287337 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów