Close

Strona 216 z 348 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266316 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 151 do 2 160 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

No jak mieli 2 lub 3 sztuki?
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Ale to są tylko przedmoty a nie dzieła sztuki, antyki...
    kupuję mieszkanie/dom (za znacznie większą kwotę) i pojawia pojawia się rysa na ścianie i co ? powieszę się ? rozstrzelam wykonawców ? założe specjalny blog i obsmaruję wszystkich którzy przyczynili sie do powstania tej nieruchomości na którą wydałe (będę wydawał spłacając raty)kwotę nieporówynwalnie większe niż to ile kosztuje jakiś "śmieszny" dslr ?
    Trochę dystansu... to tylko aparat fotograficzny. A problem który tu jest rozstrzasany nie wpływa na to czy uda mi się zrobić nim zdjęcie życia, czy nie
    Jak będziesz miał puchę w serwisie, to nie zrobisz nim w tym czasie zdjęcia życia, powiem więcej, w tym czasie nie zrobisz nim żadnego zdjęcia. Nikon to nie firma krzak, i jestem w stanie zrozumieć, że coś się kiedyś przytrafiło, ale firma powinna wyciągnąć z tego jakieś wnioski, przeprojektować mechanizm lustra i zapomnieć, że taki problem kiedykolwiek wystąpił. A wychodzi na to, że problem się ciągnie już ładnych kilka lat. Nie słyszałem, żeby w C lub S coś takiego się przytrafiało. Nie twierdze przez to, że D4 jest kiepskim aparatem, ale jakby na to nie patrzeć, rysa na wizerunku jest, i nabywca aparatu ma prawo czuć co najmniej niedosyt.
    Mojej opinii proszę nie bierzcie zbyt osobiście. Gdyby ktoś się pytał, ja też jestem z fanklubu nikona.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Nie ma co bronić Nikona ale Canon 1Ds MKIII tez smarował matryce (moze 1D MK lll).
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezary-k Zobacz posta
    Jak będziesz miał puchę w serwisie, to nie zrobisz nim w tym czasie zdjęcia życia, powiem więcej, w tym czasie nie zrobisz nim żadnego zdjęcia. Nikon to nie firma krzak, i jestem w stanie zrozumieć, że coś się kiedyś przytrafiło, ale firma powinna wyciągnąć z tego jakieś wnioski, przeprojektować mechanizm lustra i zapomnieć, że taki problem kiedykolwiek wystąpił. A wychodzi na to, że problem się ciągnie już ładnych kilka lat. Nie słyszałem, żeby w C lub S coś takiego się przytrafiało. Nie twierdze przez to, że D4 jest kiepskim aparatem, ale jakby na to nie patrzeć, rysa na wizerunku jest, i nabywca aparatu ma prawo czuć co najmniej niedosyt.
    Mojej opinii proszę nie bierzcie zbyt osobiście. Gdyby ktoś się pytał, ja też jestem z fanklubu nikona.
    Nie biorę osobiście, ale osobiśnie odpiszę
    Statystycznie rzecz biorąc, cześciej przepadło mi przynajmniej teoretycznie "zdjęcie życia" z powodu nie zabrania gdzieś aparatu niż powodu wizyty w serwisie Poza tym jestem dość zapobiegawczy i mam zapasowe body, poza tym w ramach NPS większość interwencji serwisowych jest bardzo szybko realizowanych, poza tym najczęściej matrycę czyszczę sam, a gdyby mi się odklejały gumy (poza d200 jeszczew mnie to nie spotkało) to pewnie zaplanowałbym interwencję w czasie kiedy body nie byłby mi potrzebne...
    Podtrzymuję moją poprzednią wypowiedź - budowlańcy też analizują swoje poczynania, a na ścianch kolejnych budynków pojawiają się pęknięcia.
    Już dawano pogodziłem się z tym, że świat nie jest idealny. A syfy na matrycy to jedna z najmniej istotnych upierdliwości jakimi doświadcza mnie życie
    No i przy okazji; wszystko co mam kupiłem za swoje "ciężko zarobione pieniądze"
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RudVan Zobacz posta
    ta cena już była u nich przez chwilę, a tym razem jest i.. puszka też jest "od ręki"...
    To jednak kawałek grosza jak na body, a czasy szalejących fotoreporterów sprzedających zdjęcia na prawo i lewo pomału odchodzą w zapomnienie.

Domyślnie

Koledzy,będę w serwisie w tym tygodniu i jeżeli chcecie dam znać jakie będą dalsze losy mojego d4 a i również jak serwis podszedł do mojego problemu.
    Na razie nawet nie chce mi się D4 wyciągać z plecaka bo wyrzucił takie ilości oleju,że na prawdę nie można tego uznać za normę a tym bardziej za zwykłe zabrudzenia.
    Na czas kiedy d4 będzie sobie podróżować serwis-trójmiasto,trójmiasto-serwis a raczej tak będzie mam zamiar dla "odtrucia" zakupić x1 pro... jako drugie a w chwili obecnej jako pierwsze body.pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kilimanjaro Zobacz posta
    Koledzy,będę w serwisie w tym tygodniu i jeżeli chcecie dam znać jakie będą dalsze losy mojego d4 a i również jak serwis podszedł do mojego problemu.
    Na razie nawet nie chce mi się D4 wyciągać z plecaka bo wyrzucił takie ilości oleju,że na prawdę nie można tego uznać za normę a tym bardziej za zwykłe zabrudzenia.
    Na czas kiedy d4 będzie sobie podróżować serwis-trójmiasto,trójmiasto-serwis a raczej tak będzie mam zamiar dla "odtrucia" zakupić x1 pro... jako drugie a w chwili obecnej jako pierwsze body.pozdrawiam.
    A nie Trójmiasto-serwis, serwis-Trójmiasto ...

Domyślnie

Od jutra mam na tydzień D4. To co mam sprawdzać? Jakość obrazka? Działanie AF? Czy może chlapanie olejem?
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

racja

sprawdź chlapanie olejem.chyba,że ja jestem jedyny pechowiec.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-04-2012 o 22:11

Domyślnie

Kilimanjaro - to co widac na zamieszczonych przez Ciebie zdjeciach, to nie wyglada na olejowe plamy tylko "zwykle" kurzowe syfki. Plamy oleju wygladaja bardziej jak bokehowe koleczka. Winilbym raczej niefortunne warunki w ktorych zmieniles obiektyw (chocby tylko raz), a nie aparat. Byc moze tez, ze syfki owe byly tam zanim aparat dostal sie w Twoje rece.

Strona 216 z 348 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266316 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów