Szukaj
A czy ktoś widział może body D4 na półce w Wa-wie? Może udałoby się kupić i w końcu zacząć coś ciekawego robić. Dodam, że najbardziej interesują mnie funkcje filmowe, a D4 oferuje wyższe ISO niż D800.
Może ktoś się wypowie czy warto?
Hmm, do ABFoto napisałem bo fona to tam nikt nie odbiera (na 3 numerach) - zobaczymy. A do FJ zaraz popróbuje zadzwonić![]()
i co? ktoś wie o co kaman z tymi demonstracyjnymi puszkami?
abfoto
x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
www.ma-foto.pl
Te produkty z wbitą pieczątką "produkt demonstracyjny" są w pełni wartościowe i w pełni podlegające gwarancji. Nie są to też produkty z roadshow-ów i innych takich eventów tylko nowiutkie sztuki. Chodzi o to, że zazwyczaj (żeby nie użyć słowa "zawsze") nowości rynkowe pierwszy raz zamawiane do jakiegoś sklepu są kupowane od dystrybutora z tzw rabatem demo, tzn np. jedna sztuka w normalnej cenie + druga w cenie ileś tam procent niższej. Ta pieczątka to jest niejako zemsta Nikona za rzeczony rabat demoPieczątka dotyczy wszystkich produktów - obiektywów, aparatów z każdego segmentu i lamp.
D800 + D300 + N 14-24 f/2.8 + N 70-200 f/2.8VR + N 50 f/1.4 G + N 10,5 f/2.8 + SB 900
ja co prawda do d4 mam normalną gwarancję bez pieczątki "produkt demonstracyjny"
ale przy zakupie jednego z obiektywów dostałem z tą pieczątką i zarówno w abfoto
jak i fotoplusie wytłumaczenie tego faktu było zbliżone do opisanego przez skubiego
generalnie nie chodzi tu tylko o nowości bo mój obiektyw akurat nie był nowością rynkową
ale o pewną część sprzętu na rynku
co do wyświetlacza to po kilku porównaniach doszliśmy z kichem do wniosku, że obraz wyświetlany w d4 jest
jakby bardziej kontrastowy w porównaniu z d3s ale bez zrywu w kierunku zieleni, różnica ta pewnie jest związana z inną
konstrukcją wyświetlacza a przynajmniej tak mi się wydajemoże coś więcej jeszcze kichu doda
Ostatnio edytowane przez upadek ; 24-04-2012 o 14:38
Fakt, "nowości rynkowe" to złe sformułowanie; generalnie chodzi o produkty pierwszy raz zamawiane do sklepu, czyli jakby dzisiaj jakiś sklep zamówił do siebie np. wiekowego Nikkora 50mm f/1.8 D nie zamawiając nigdy wcześniej tego obiektywu to też nabywca może się natknąć na pieczątkę "produkt demonstracyjny"![]()
D800 + D300 + N 14-24 f/2.8 + N 70-200 f/2.8VR + N 50 f/1.4 G + N 10,5 f/2.8 + SB 900
Skontaktuj się z nami