Close

Strona 207 z 348 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217257307 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 061 do 2 070 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    NP=Nikon Polska
    Tia i sądzisz, że Nikon Polska miało jakiś udział w ustalaniu cen
    --
    D3100+18-105 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinch Zobacz posta
    Tia i sądzisz, że Nikon Polska miało jakiś udział w ustalaniu cen
    Sadze ze na cene w Polsce jakis wplyw mieli (oczywiscie wg widelek), ale bardziej chodzilo mi ze napisales "w centrali firmy Nikon" odpowiadajac na post Jacka ktory pisal o NP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    .. Gdyby było tak pięknie jak Jacku piszesz, to już pojawiłyby się body z importu indywidualnego - tymczasem jakoś się nie pojawiają... ..
    jak ma się pojawiać z importu indywidualnego, skoro go na zachodzie nie idzie kupić. A sprzedawcy nie wiedząc jaka będzie róznica cen na zachodzie i w Polsce nie kupowali w ciemno, bo by mogli umoczyć

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    ...Do tego stopnia jest to oczekiwany sprzet, ze jak tylko pojawi sie dostepnosc w jakims europjskim sklepie, to natychmiast jest informacja o dostepnosci na rumorsach... W USA fotery tupia nogami, bo powplacali preordery a do dzis nawet NPS nie otrzymal wszystkich zamowionych puszek.....
    No i czy w świetle tego, że u nas można kupić D4 nie wygląda to dziwnie, nie wygląda na zawyżoną cenę?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nie jest zawyzona... w GB podniesli, w Norwegii podniesli... na dzien dzisiejszy roznice w cenie miedzy PL a sklepami za granica gdzie pojawil sie w cenniku nie jest juz taka wielka... nie wiadomo jaka bedzie cena w kolejnej dostawie... wcale nie musi byc tanszy. w USA jest tanszy... ale nie ma go fizycznie. Pojawil sie chyba na ebay, ale w cenie pow. 7 tys usd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Sadze ze na cene w Polsce jakis wplyw mieli (oczywiscie wg widelek), ale bardziej chodzilo mi ze napisales "w centrali firmy Nikon" odpowiadajac na post Jacka ktory pisal o NP
    Za dużo cytatu wyciąłem z tego Ludzie i tak sobie je kupią na zachodzie, mając w dodatku dłuższe okresy gwarancji. No i NP będzie sobie mógł pluć w brodę. Pójście na taki układ ze sklepami powoduje, że D4 nie zdobędzie sobie należnej na rynku pozycji. A opinia się ciągnie ....

Po prostu miałem na myśli, że ludzie w centrali Nikosia centralnie nas olewają i w EU mają ważniejsze rynki zbytu( Niemcy, UK, Francja), a my na marginesie jesteśmy i tyle

Cena może i jest za duża, ale za kilka miesięcy euro2012+igrzyska londyn=czas żniw powiązany z deficytem podaży i tyle ;P
    --
    D3100+18-105 VR

Domyślnie

Jacek, przelicz sobie ceny tam gdzie jest dostępny D4 i porównaj z ceną w PL. Wtedy zobaczysz czy jest zawyżona czy nie. To że u nas to body jest dostęne, wynika z :
    1. naszych dochodów;
    2. nastawienia na cenę ok. 20.000zł jużprzed premierą.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Jacek, przelicz sobie ceny tam gdzie jest dostępny D4 i porównaj z ceną w PL. .
    Sęk w tym, że on nigdzie nie jest dostępny, tylko w PL jest w paru miejscach. Porównujemy ceny z innych rynków gdzie go brak, z rynkiem gdzie on jest. Zwróćcie na to uwagę, bo to istota sprawy.
    Zresztą - zejdźmy z cen, zajmijmy się aparatem
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ja dzisiaj bylem na zwiadach i u mnie jest dostepny... niewiele tego ale jest, za to D800... mozna sobie kupic tyle sztuk, ze do bagaznika dostawczaka sie nie zmiesci

Domyślnie

..... Ocenzurowano .....
    Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 02-04-2012 o 17:26

Strona 207 z 348 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217257307 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów