Szukaj
jak ma się pojawiać z importu indywidualnego, skoro go na zachodzie nie idzie kupić. A sprzedawcy nie wiedząc jaka będzie róznica cen na zachodzie i w Polsce nie kupowali w ciemno, bo by mogli umoczyć
No i czy w świetle tego, że u nas można kupić D4 nie wygląda to dziwnie, nie wygląda na zawyżoną cenę?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
nie jest zawyzona... w GB podniesli, w Norwegii podniesli... na dzien dzisiejszy roznice w cenie miedzy PL a sklepami za granica gdzie pojawil sie w cenniku nie jest juz taka wielka... nie wiadomo jaka bedzie cena w kolejnej dostawie... wcale nie musi byc tanszy. w USA jest tanszy... ale nie ma go fizycznie. Pojawil sie chyba na ebay, ale w cenie pow. 7 tys usd
侍
Za dużo cytatu wyciąłem z tego Ludzie i tak sobie je kupią na zachodzie, mając w dodatku dłuższe okresy gwarancji. No i NP będzie sobie mógł pluć w brodę. Pójście na taki układ ze sklepami powoduje, że D4 nie zdobędzie sobie należnej na rynku pozycji. A opinia się ciągnie ....
Po prostu miałem na myśli, że ludzie w centrali Nikosia centralnie nas olewają i w EU mają ważniejsze rynki zbytu( Niemcy, UK, Francja), a my na marginesie jesteśmy i tyle
Cena może i jest za duża, ale za kilka miesięcy euro2012+igrzyska londyn=czas żniw powiązany z deficytem podaży i tyle ;P
--
D3100+18-105 VR
D4 i dość ciemne warunki
http://m.youtube.com/#/watch?v=6X5xSUqlKuE
Jacek, przelicz sobie ceny tam gdzie jest dostępny D4 i porównaj z ceną w PL. Wtedy zobaczysz czy jest zawyżona czy nie. To że u nas to body jest dostęne, wynika z :
1. naszych dochodów;
2. nastawienia na cenę ok. 20.000zł jużprzed premierą.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ja dzisiaj bylem na zwiadach i u mnie jest dostepny... niewiele tego ale jest, za to D800... mozna sobie kupic tyle sztuk, ze do bagaznika dostawczaka sie nie zmiesci![]()
..... Ocenzurowano .....![]()
Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 02-04-2012 o 17:26
Skontaktuj się z nami