Close

Strona 198 z 328 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 971 do 1 980 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no troche to niepokojace... przy szybkim trybie seryjnym jeszcze da sie zrozumiec - cos tam chlapnie, ale d800...?
    Mi jakoś ciężko to zrozumieć.
    A może odklejające się gumy i bryzgi oleju na matrycy to znak rozpoznawczy Nikona?
    Sorki za ciężki żart.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

mój d3s chlapał po zakupie, d700 nie. widać ze najnowsze modele tez dobrze posmarowane echh
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

moje D700 przez pierwszy okres używania systematycznie chlapał olejem (w przeciwieństwie do D300, w którym matryca nigdy nie nadawała siędo czyszczenia). po jakimśczasie d700 przestał chlapać, ale i tak matryca łapała syfy jak opętana.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Mi nowe D3s trochę na początku chlapało i łącznie ze 2-3 razy musiałem na początku czyścić. I to tyle. Koledze radzę dać do czyszczenia i zobaczyć co dalej.

Domyślnie

Moje D700 czyściłem ostatni raz rok temu na targach Foto. Nikon wtedy miał stoisko serwisowe. Teraz mam 5 syfków.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

no... beznadziejne są te nikony... mają wprawdzie świetne AFy, wspaniałem matryce dające bezkonkurencyjny obrazek, są szalenie wytrzymale na prawcę w trudnych warunkach, mają całą masę przydatnych funkcji... Ale poza tym naprawdę nędza.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    no... beznadziejne są te nikony... mają wprawdzie świetne AFy, wspaniałem matryce dające bezkonkurencyjny obrazek, są szalenie wytrzymale na prawcę w trudnych warunkach, mają całą masę przydatnych funkcji... Ale poza tym naprawdę nędza.
    nie chodzi dokładnie oto... cała rzecz polega na tym ,że wydajać naście tysięcy złotych przynosisz sprzęt do domu a za chwile się okazuje ze to niedoróbka...takie rzeczy się dzieją jak kupisz za kilka złotych sprzęt z chin a nie powinno się to dziać w przypadku puszki dla profesjonalistów renomowanej jednej z największych firm foto.
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Ale to są tylko przedmoty a nie dzieła sztuki, antyki...
    kupuję mieszkanie/dom (za znacznie większą kwotę) i pojawia pojawia się rysa na ścianie i co ? powieszę się ? rozstrzelam wykonawców ? założe specjalny blog i obsmaruję wszystkich którzy przyczynili sie do powstania tej nieruchomości na którą wydałe (będę wydawał spłacając raty)kwotę nieporówynwalnie większe niż to ile kosztuje jakiś "śmieszny" dslr ?
    Trochę dystansu... to tylko aparat fotograficzny. A problem który tu jest rozstrzasany nie wpływa na to czy uda mi się zrobić nim zdjęcie życia, czy nie
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Ale to są tylko przedmoty a nie dzieła sztuki, antyki...
    kupuję mieszkanie/dom (za znacznie większą kwotę) i pojawia pojawia się rysa na ścianie i co ? powieszę się ? rozstrzelam wykonawców ? założe specjalny blog i obsmaruję wszystkich którzy przyczynili sie do powstania tej nieruchomości na którą wydałe (będę wydawał spłacając raty)kwotę nieporówynwalnie większe niż to ile kosztuje jakiś "śmieszny" dslr ?
    Trochę dystansu... to tylko aparat fotograficzny. A problem który tu jest rozstrzasany nie wpływa na to czy uda mi się zrobić nim zdjęcie życia, czy nie
    Jak będziesz miał puchę w serwisie, to nie zrobisz nim w tym czasie zdjęcia życia, powiem więcej, w tym czasie nie zrobisz nim żadnego zdjęcia. Nikon to nie firma krzak, i jestem w stanie zrozumieć, że coś się kiedyś przytrafiło, ale firma powinna wyciągnąć z tego jakieś wnioski, przeprojektować mechanizm lustra i zapomnieć, że taki problem kiedykolwiek wystąpił. A wychodzi na to, że problem się ciągnie już ładnych kilka lat. Nie słyszałem, żeby w C lub S coś takiego się przytrafiało. Nie twierdze przez to, że D4 jest kiepskim aparatem, ale jakby na to nie patrzeć, rysa na wizerunku jest, i nabywca aparatu ma prawo czuć co najmniej niedosyt.
    Mojej opinii proszę nie bierzcie zbyt osobiście. Gdyby ktoś się pytał, ja też jestem z fanklubu nikona.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezary-k Zobacz posta
    Jak będziesz miał puchę w serwisie, to nie zrobisz nim w tym czasie zdjęcia życia, powiem więcej, w tym czasie nie zrobisz nim żadnego zdjęcia. Nikon to nie firma krzak, i jestem w stanie zrozumieć, że coś się kiedyś przytrafiło, ale firma powinna wyciągnąć z tego jakieś wnioski, przeprojektować mechanizm lustra i zapomnieć, że taki problem kiedykolwiek wystąpił. A wychodzi na to, że problem się ciągnie już ładnych kilka lat. Nie słyszałem, żeby w C lub S coś takiego się przytrafiało. Nie twierdze przez to, że D4 jest kiepskim aparatem, ale jakby na to nie patrzeć, rysa na wizerunku jest, i nabywca aparatu ma prawo czuć co najmniej niedosyt.
    Mojej opinii proszę nie bierzcie zbyt osobiście. Gdyby ktoś się pytał, ja też jestem z fanklubu nikona.
    Nie biorę osobiście, ale osobiśnie odpiszę
    Statystycznie rzecz biorąc, cześciej przepadło mi przynajmniej teoretycznie "zdjęcie życia" z powodu nie zabrania gdzieś aparatu niż powodu wizyty w serwisie Poza tym jestem dość zapobiegawczy i mam zapasowe body, poza tym w ramach NPS większość interwencji serwisowych jest bardzo szybko realizowanych, poza tym najczęściej matrycę czyszczę sam, a gdyby mi się odklejały gumy (poza d200 jeszczew mnie to nie spotkało) to pewnie zaplanowałbym interwencję w czasie kiedy body nie byłby mi potrzebne...
    Podtrzymuję moją poprzednią wypowiedź - budowlańcy też analizują swoje poczynania, a na ścianch kolejnych budynków pojawiają się pęknięcia.
    Już dawano pogodziłem się z tym, że świat nie jest idealny. A syfy na matrycy to jedna z najmniej istotnych upierdliwości jakimi doświadcza mnie życie
    No i przy okazji; wszystko co mam kupiłem za swoje "ciężko zarobione pieniądze"
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Strona 198 z 328 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów