Close

Strona 175 z 348 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Paweł ma racje... własnie o to chodzi..., że wielu oczekiwało poprawy na wyższych ISO a tu jest nawet gorzej (kolorowy szum) i dlatego są rozczarowani.
    Lepiej jakby puszkę reporterska zostawili dla reporterów i nie mydlili nam oczu niskim ISO, którego i tak używamy rzadko.
    Jest D3x lub D800 i tam studyjniacy mogą zaszaleć... a co dla reporterów???
    I chyba tu jest problem... że D4 ma być następcą... no właśnie czego?
    Jakiej linii ma być przedłużeniem? Reporterskiej? studyjnej?... hmmmm

Domyślnie

Dlaczego ja jestem jakoś dziwnie spokojny o to, że jak już posiadacze D3s kupią D4, to będą nim zachwyceni?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Hmm... tak wracając do poprzednich postów to... Dziwne, ale d700 nie ogranicza mnie w niczym tak na prawdę...

Domyślnie

hehe... mnie ogranicza, daltego że muszę go używać zamiennie z d300 - dlatego w pierwszej kolejności kupuję nie D4 a d800
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Dlaczego ja jestem jakoś dziwnie spokojny o to, że jak już posiadacze D3s kupią D4, to będą nim zachwyceni?
    Nawet, gdyby nie byli... Wydanie takiej kasy, zepchnie w niebyt wszystkie ewentualne rozczarowania... Osobiscie D3jka bylem zachwycony. Nadal uwazam, ze jest dobra, ale jednak zweryfikowalem swoj pierwotny entuzjazm, zwiazany z niskim poziomem szumow. Dlatego po D4 oczekiwalem czegos, co wyraznie przekoczy rowniez D3Sa (ktory byl co prawda lepszy od D3, ale jak dla mnie bylo za szybko na zmiane). D4 jednak przyniosl dla mnie same rozczarowania: zbedne ISO 100, zbedne 16 MPx (caly czas jestem przekonany, ze te dwie rzeczy zabily moje marzenia o jeszcze lepszej jakosci na wysokich ISO), slabsza bateria, zbedny slot na inne karty (juz predzej przebolalbym obydwa XQD). Filmy sa mi kompletnie zbedne, a 11 fps, nieco lepszy AF, czy wiekszy bufor -- nie sa w stanie zrekompensowac mi takiego wydatku (tym bardziej, ze ja zawsze kupuje 2 sztuki). Nawet gdybym te 40 tysiecy lezalo i czekalo, to po poznaniu specyfikacji i obejrzeniu sampli, przeznaczylbym je na zakup D800E (do portrecikow, landszaftow czy reklamowek) i dosprzetowienie sie w szkla i swiatlo.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    ...D4 jednak przyniosl dla mnie same rozczarowania:....
    Ale wielu zdjęć nim nie zrobiłeś?

Ja piję do tego, ile robi podświadomość, psychologia itd. Co innego jak mamy sprzet i usprawiedliwiamy jego zakup, co innego gdy sprzetu nie mamy i szukamy powodów by go nie kupić.
    Tu parametry nie mają nic do rzeczy.
    Radzę się nie zarzekać, bo za jakiś czas będę cytował te posty niezadowolonych, którzy ... kupia body i będą zachwyceni
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ale wielu zdjęć nim nie zrobiłeś?
    A roznica pomiedzy zrobieniem nim zdjec, a poznaniem specyfikacji i skonfrontowaniem ich ze zdjeciami z posiadanego sprzetu, to na czym mialaby polegac? Na poczuciu spustu?

Ja piję do tego, ile robi podświadomość, psychologia itd. Co innego jak mamy sprzet i usprawiedliwiamy jego zakup, co innego gdy sprzetu nie mamy i szukamy powodów by go nie kupić.
    Po kilku moich szalenstwach zakupowych, ktorych dopuscilem sie w swoim zyciu, staje sie coraz bardziej pragmatyczny. Skoro D3 robia zdjecia, zarzniete nie sa, a D4 robilby je tak, ze roznice zauwazylbym tylko ja (klienci na 100% nie dojrza roznicy w poziomie szumow), to troche jednak za malo. Pewnie jakis poziom przyjemnosci by mi to przynioslo, ale to jest 40 tysiecy (nooo... moze 30 po sprzedazy D3jek) -- takich kwot juz nie przeznaczam na sama tylko satysfakcje.

Radzę się nie zarzekać, bo za jakiś czas będę cytował te posty niezadowolonych, którzy ... kupia body i będą zachwyceni
    Z mojej strony nie ma szans. Moze D4S, a moze dopiero D5.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A roznica pomiedzy zrobieniem nim zdjec, a poznaniem specyfikacji i skonfrontowaniem ich ze zdjeciami z posiadanego sprzetu, to na czym mialaby polegac?
    Jakie zdjęcia skonfrontowałeś? Co masz z D4 do porównań przy znanym ci swiatełku i czy masz te same kadry z D3 ?

Zresztą nie o tym mówię.

Domyślnie

nie wiem czy było ale jest dostępny film z kulisami kręcenia filmu promo d4
    http://photolink.pl/kulisy-powstania...cego-nikona-d4
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Jakie zdjęcia skonfrontowałeś? Co masz z D4 do porównań przy znanym ci swiatełku i czy masz te same kadry z D3 ?
    Byly juz sampelki (tych samych ujec) z D4 i D3...

Zresztą nie o tym mówię.
    No i wlasnie chcialem sie dowiedziec -- o czym wiec? Aparat, to nie kobieta, ktorej nie mozna oceniac tylko po tym, jak wyglada kiedy jest wypoczeta, nieobzarta, zdrowa, wyspana, z super makijazem i w ekstra ciuchach. Aparat to tylko klocek z elektronika i przyciskiem spustu. O ile majac doswiadczenie jedynie w malenkich korpusach DXowych, to D4 na pewno moze omamic. Od D3 jednak wiele roznic sie nie moze (oprocz tych drobnych detali ze specyfikacji, ktore znam i ktore mnie nie grzeja), w kwestii samej pracy; trzyma sie podobnie, wazy podobnie, robi zdjecia z podobna predkoscia... A jak robi (szumy? To widac doskonale. Uwazasz, ze ten sam czlowiek zrobi znacznie lepsze zdjecia niz D3jka? Czy moze latwiej bedzie mu (mi) sie pracowac D4? Jesli tak -- to z jakiego wg Ciebie powodu? Co bedzie mialo na to wplyw? Na AF kompletnie nie narzekam, pomiar -- pracuje na manualu, FPS mi nie brakuje, bufora sie "nauczylem" i nie zauwazam juz jego niewielkiego rozmiaru. Za to; 16 MPx, to wieksze pliki -- juz teraz walcze z niektorymi setami, zeby mi sie archiwum na DVD zmiescilo -- po zmianie na D4 mialbym juz nerwa. Musialbym sie nauczyc nosic dodatkowe 2 aku w torbie (teraz pelne starcza mi na 2 dni zapieprzania). Musialbym kupic dodatkowe karty i czytnik... ehhh... A roznica w obrazie... aptekarska...
    www.SALDAT.pl

Strona 175 z 348 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów