Close

Strona 175 z 328 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

D4-ki rozesłane po sklepach, w sprzedaży od jutrzejszych godzin 'otwarciowych' cena 25999,-
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

qooba jak wrażenia po RS? Ja miałem lenia i we wtorek zwolniłem komuś miejsce. nie chciało mi się tłuc do Poznania. Z resztą d4 i tak nie kupię, d3s wystarcza, a d800 to pucha nie dla mnie.

Domyślnie

Szybkość AF, skuteczność śledzenia, celność - rewelacja, spory postęp w stosunku do D700 które używam od 4 lat. Szumy? Jakie szumy... Mam wrażenie, że na matrycowym aparat dość "obficie" naświetla - w porównaniu do D700 ponownie. Pamięć ruchowa moich paluchów utrudniała mi obsługę AF-ON zarówno w pionie jak i w poziomie - przyciski są bardzo niskie i słabo wyczuwalne niestety. Wybieraki AF się sprawdzają (joysticki czy jak im tam). To tyle na teraz, zgrywam 8GB z karty
    aha, sailor (może co starsi forumowicze pamiętają tego gada bawił się D800 z 200 2.0 - same ochy i achy słyszałem
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    aha, sailor (może co starsi forumowicze pamiętają tego gada bawił się D800 z 200 2.0 - same ochy i achy słyszałem
    800e
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Mam wrażenie, że na matrycowym aparat dość "obficie" naświetla - w porównaniu do D700 ponownie
    D3s też, d3 miałem wrażenie również. Pomiar matrycowy w d700 jest dla mnie optymalny. W d3s dużo częściej muszę uciekać się do spota. Właśnie z powodu tej jak to słusznie nazwałeś ,,obfitości''.

Domyślnie

800e..eeeeeeetam, co za różnica
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Biorąc pod uwagę pewne nowum, czyli sprzedaż selektywną D4, obawiam się, że informacje o cenie 20-21 tysięcy można będzie jeszcze długo traktować jako pobożne życzenia. Zobaczymy ile jutro pojawi się opinii nowych posiadaczy D4 na tym forum, bo z tego co da się zasłyszeć popyt przewyższa podaż

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ta selektywna sprzedaz to wymysl szatana Nie wiem kto na to wpadl...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Ta selektywna sprzedaz to wymysl szatana Nie wiem kto na to wpadl...

selektywna sprzedaz to sciema. domyslam sie ze na razie jest malo puszek. stawiaja ludzi pod sciana, bo nowego d3s juz sie nie kupi a sezon zaczyna sie lada dzien... i tym sposobem spora czesc fotografow znalazla sie w czarnej d... szczegolnie Ci, ktorzy liczyli na to, ze cena bedzie normalna a nie katalogowa...
    jak ktos nie wezmie teraz i moze pozwolic sobie na czekanie - pewnie zyska. kto musi kupic teraz to kupi za cene jaka jest. kto wie, kiedy bedzie nastepna dostawa... moze za miesciac? paru chetnych na swiecie jest...

coz, nie pozostaje nic innego jak przyznac racje nowartowi...

Domyślnie

dlatego rozsadnie jest planowac zakupy na zasadzie - czas premiery + 3 miesiace i lepiej sie milo zaskoczyc wczesnie, niz odwrotnie...

chociaz z d3s takich cyrkow nie bylo jesli dobrze pamietam

Strona 175 z 328 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów