D4-ki rozesłane po sklepach, w sprzedaży od jutrzejszych godzin 'otwarciowych'cena 25999,-
Szukaj
D4-ki rozesłane po sklepach, w sprzedaży od jutrzejszych godzin 'otwarciowych'cena 25999,-
Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.
Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!
qooba jak wrażenia po RS? Ja miałem lenia i we wtorek zwolniłem komuś miejsce. nie chciało mi się tłuc do Poznania. Z resztą d4 i tak nie kupię, d3s wystarcza, a d800 to pucha nie dla mnie.
Szybkość AF, skuteczność śledzenia, celność - rewelacja, spory postęp w stosunku do D700 które używam od 4 lat. Szumy? Jakie szumy... Mam wrażenie, że na matrycowym aparat dość "obficie" naświetla - w porównaniu do D700 ponownie. Pamięć ruchowa moich paluchów utrudniała mi obsługę AF-ON zarówno w pionie jak i w poziomie - przyciski są bardzo niskie i słabo wyczuwalne niestety. Wybieraki AF się sprawdzają (joysticki czy jak im tam). To tyle na teraz, zgrywam 8GB z karty
aha, sailor (może co starsi forumowicze pamiętają tego gadabawił się D800 z 200 2.0 - same ochy i achy słyszałem
![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
800e..eeeeeeetam, co za różnica![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Biorąc pod uwagę pewne nowum, czyli sprzedaż selektywną D4, obawiam się, że informacje o cenie 20-21 tysięcy można będzie jeszcze długo traktować jako pobożne życzenia. Zobaczymy ile jutro pojawi się opinii nowych posiadaczy D4 na tym forum, bo z tego co da się zasłyszeć popyt przewyższa podaż![]()
Ta selektywna sprzedaz to wymysl szatanaNie wiem kto na to wpadl...
selektywna sprzedaz to sciema. domyslam sie ze na razie jest malo puszek. stawiaja ludzi pod sciana, bo nowego d3s juz sie nie kupi a sezon zaczyna sie lada dzien... i tym sposobem spora czesc fotografow znalazla sie w czarnej d... szczegolnie Ci, ktorzy liczyli na to, ze cena bedzie normalna a nie katalogowa...
jak ktos nie wezmie teraz i moze pozwolic sobie na czekanie - pewnie zyska. kto musi kupic teraz to kupi za cene jaka jest. kto wie, kiedy bedzie nastepna dostawa... moze za miesciac? paru chetnych na swiecie jest...
coz, nie pozostaje nic innego jak przyznac racje nowartowi...
侍
dlatego rozsadnie jest planowac zakupy na zasadzie - czas premiery + 3 miesiacei lepiej sie milo zaskoczyc wczesnie, niz odwrotnie...
chociaz z d3s takich cyrkow nie bylo jesli dobrze pamietam
Skontaktuj się z nami