Close

Strona 108 z 328 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Za tydzień będzie szum o D800, za 2 tygodnie będą pliki z D4. Odpoczywajcie, zbierajcie siły
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Za tydzień będzie szum o D800
    Chyba szum z D800, czyli znów trzy sample na krzyż z jakiegoś pokazu
    Völkchlor

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Ja na waszym miejscu (a raczej na miejscu potencjalnych nabywców) nie podniecał bym się tak D4 z jednej prostej przyczyny. Lepiej niech go kupi jedna osoba i potestuje, żeby się nie okazało że mechanizm lustra jest taki sam "wspaniały" jak ten z D7k
    D7k zdaje się że też na samym początku był super a w fazie testów czy na pokazie nikt nie odkryje czy znów nie chlapie olejem na matryce albo czy mechanizm lustra nie jest wadliwy. W D7k z tego co wiem nie były to wady widoczne od razu. No chyba że się mylę Panowie i od razu da się odkryć że D4 jest pozbawiony wad? Wtedy poprawcie mnie...

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Chyba szum z D800, czyli znów trzy sample na krzyż z jakiegoś pokazu
    No jak 3? Malo sampli bylo?!

Na prezentacji bylo tylko, ze mechanizm lustrowo-migawkowy w D4 ma 3 silniki (w D3/D3s byl jeden chyba z tego co pamietam), dla kazdego elementu osobny (mechanizm lustra, migawki i czegos tam jeszcze). To ma oszczedzic baterie. Przynajmniej tyle zapamietalem
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 30-01-2012 o 19:20

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Czyli D4 nie ma płynnie zwalniającego lustro hamulca?

Domyślnie

wiem ze to nie koniecznie o czymś swiadczy, nie mniej D4 to półka wyżej, a nawet dwie
    Völkchlor

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    wiem ze to nie koniecznie o czymś swiadczy, nie mniej D4 to półka wyżej, a nawet dwie
    A czy Nikon wypuścił jakąś lustrzankę po D7000 czy to była jego ostatnia rewelacja ?
    Bo jeśli ostatnia to możliwe że nowy mechanizm umieścili też w D4, bo dlaczego by nie skoro miał być lepszy od tych które były poprzednio używane przez Nikona?

Oczywiście tylko teoretyzujemy no ale w końcu temu służy chyba ten wątek...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin1 Zobacz posta
    ..Bo jeśli ostatnia to możliwe że nowy mechanizm umieścili też w D4, bo dlaczego by nie skoro miał być lepszy od tych które były poprzednio używane przez Nikona?
    Ne żartuj. To lustro (i jego mechanizm) jest większe (FX a nie DX) i musi pracować z 12 fps.
    Migawka i lustro to zupełnie inne podzespoły w body FX i DX. Nawet w obrębie FX są inne.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ne żartuj. To lustro (i jego mechanizm) jest większe (FX a nie DX) i musi pracować z 12 fps.
    Migawka i lustro to zupełnie inne podzespoły w body FX i DX. Nawet w obrębie FX są inne.
    Z tymi mechanizmami DX i FX to wcale nie jest takie oczywiste.
    O ile pamiętam kolega z serwisu w UK twierdzi np. że D700 ma przystosowany mechanizm pochodzący z D2x.
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kryhu Zobacz posta
    Z tymi mechanizmami DX i FX to wcale nie jest takie oczywiste.
    O ile pamiętam kolega z serwisu w UK twierdzi np. że D700 ma przystosowany mechanizm pochodzący z D2x.
    Nie widzę sprzeczności. Musi być inny skoro rozmiary sa inne. Jakakolwiek zmiana ma swoje konsekwencje - może polepszyc jak i pogorszyć sprawę. D2x wg producenta może mieć większe przebiegi niz D700.

Strona 108 z 328 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów