Za tydzień będzie szum o D800, za 2 tygodnie będą pliki z D4. Odpoczywajcie, zbierajcie siły![]()
Szukaj
Za tydzień będzie szum o D800, za 2 tygodnie będą pliki z D4. Odpoczywajcie, zbierajcie siły![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ja na waszym miejscu (a raczej na miejscu potencjalnych nabywców) nie podniecał bym się tak D4 z jednej prostej przyczyny. Lepiej niech go kupi jedna osoba i potestuje, żeby się nie okazało że mechanizm lustra jest taki sam "wspaniały" jak ten z D7k
D7k zdaje się że też na samym początku był super a w fazie testów czy na pokazie nikt nie odkryje czy znów nie chlapie olejem na matryce albo czy mechanizm lustra nie jest wadliwy. W D7k z tego co wiem nie były to wady widoczne od razu. No chyba że się mylę Panowie i od razu da się odkryć że D4 jest pozbawiony wad? Wtedy poprawcie mnie...
No jak 3? Malo sampli bylo?!![]()
Na prezentacji bylo tylko, ze mechanizm lustrowo-migawkowy w D4 ma 3 silniki (w D3/D3s byl jeden chyba z tego co pamietam), dla kazdego elementu osobny (mechanizm lustra, migawki i czegos tam jeszcze). To ma oszczedzic baterie. Przynajmniej tyle zapamietalem![]()
Ostatnio edytowane przez shaolin ; 30-01-2012 o 19:20
Czyli D4 nie ma płynnie zwalniającego lustro hamulca?![]()
wiem ze to nie koniecznie o czymś swiadczy, nie mniej D4 to półka wyżej, a nawet dwie![]()
Völkchlor
A czy Nikon wypuścił jakąś lustrzankę po D7000 czy to była jego ostatnia rewelacja ?
Bo jeśli ostatnia to możliwe że nowy mechanizm umieścili też w D4, bo dlaczego by nie skoro miał być lepszy od tych które były poprzednio używane przez Nikona?
Oczywiście tylko teoretyzujemy no ale w końcu temu służy chyba ten wątek...![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami