Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Pojezierze

Domyślnie Pojezierze

Trzy widoczki z moich stron. Zapraszam.

Domyślnie

Jedynka jak dla mnie najlepsza z serii. Ale osobiście wykadrował bym bez LD.
    Ostatnio edytowane przez Celeborn ; 05-01-2012 o 11:28
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

A dla mnie warunki jak i miejsce ciekawe, kadrowo jedynka jest ciekawa, ale lewy dol do wywalenia, chyba zagral bym ta podloga bardziej.
    Wszystkie trzy kadry jak dla mnie przekontrastowane, selektywnie by to przeszlo, ale teraz nie wyglada to dobrze

Domyślnie

Dobre kadry i kolorki, przydałoby się dłuższe naświetlanie na mniejszej dziurze, czyli obowiązkowo statyw.

Domyślnie

Ciekawa okolica, z potencjałem, do tego fajne warunki.
    Choć widać brak pomysłu na kadr... Zdjęcia są zbyt kontrastowe, pierwsze plany na 1 i 2 wyglądają jakby słońce było w zenicie, a przecież widzimy, że nie było
    Tak więc ciekawsze kadry i bardzie delikatna obróbka mogą zaowocować ciekawą prezentacją Twojej okolicy
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Co do jedynki, to podzielam pogląd o wykadrowaniu LD. Na dwójce kolory MZ są w porządku. Trójka jest z kolei trochę za ciemna. Tam w tle na trójce jest mgła? Na wszystkich niebo wyszło (MZ) bardzo malarsko.

Domyślnie

Zdecydowanie nadmiar kontrastu i na dwóch pierwszych saturacji. Kadry MZ całkiem niezłe, ja takie lubię i to chyba w tych kategoriach trzeba rozpatrywać (lubi-nie lubi). Jedynka chyba naj i mogłaby być naprawdę ciekawa przy dobrej obróbce, również z LD, albo i bez.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Dziękuję za wszystkie wskazówki, postaram się przy następnej wyprawie wspomnieć Wasze słowa i pomyśleć przed wciśnięciem spustu.

Natomiast co do obróbki (saturacja, kontrasty) to moja odwieczna bolączka... na tym moim "wyświetlaczu" bo monitorem tego nazwać nie można hehe mam tak wyprane kolory, że w większości przypadków nie mam umiaru przy ciągnięciu suwaka saturacji i kontrastu na +.

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Dobre kadry i kolorki, przydałoby się dłuższe naświetlanie na mniejszej dziurze, czyli obowiązkowo statyw.
    No niestety, brak statywu dał mi się we znaki tego dnia. Warunki były takie, że aż się prosiło o przymknięcie przysłony i pojechanie na dłuższych czasach - ale przyznaję, robiłem co mogłem czasy z jakimi musiałem się uporać to 1/6 - 1/10.

Cytat Zamieszczone przez hubik Zobacz posta
    Co do jedynki, to podzielam pogląd o wykadrowaniu LD. Na dwójce kolory MZ są w porządku. Trójka jest z kolei trochę za ciemna. Tam w tle na trójce jest mgła? Na wszystkich niebo wyszło (MZ) bardzo malarsko.
    Tak, to jest mgła
    Ostatnio edytowane przez lukasz.m ; 05-01-2012 o 18:51 Powód: literówka :D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Z calym szacunkiem, ale co by zmienilo dluzsze naswietlanie i statyw?

Domyślnie

Są tacy, którym to zmienia samopoczucie na lepsze.
    A new shit has come to light...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów