Close

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 126

Domyślnie

Ja mam takie pytanie do posiadaczy taj lampy.
    Otóż gdy mam wpiętą lampę w sanki (wyłączoną), to aparat (D90) zawiesza się po wyłączeniu pomiaru światła.
    Odwiesza się gdy włączę/odepnę lampę albo uruchomię ponownie aparat.

Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Czy to raczej u mnie coś nawaliło?

Druga sprawa to że jak lampa jest włączona, pomiar światła działa non
    stop. Czy to też normalne?
    Ostatnio edytowane przez marszal90 ; 26-04-2012 o 07:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszal90 Zobacz posta
    Ja mam takie pytanie do posiadaczy taj lampy.
    Otóż gdy mam wpiętą lampę w sanki (wyłączoną), to aparat (D90) zawiesza się po wyłączeniu pomiaru światła.
    Odwiesza się gdy włączę/odepnę lampę albo uruchomię ponownie aparat.

Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Czy to raczej u mnie coś nawaliło?

Druga sprawa to że jak lampa jest włączona, pomiar światła działa non
    stop. Czy to też normalne?
    Sprawdź na innym body, nic co napisałeś nie jest normalne.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Pierwszą przypadłość opisałem w swoim teście (post 22). Drugiej nie zauważyłem, sprawdzę w wolnej chwili.

osobiście śledziłem ten wątek od początku czytając super zrobione testy przez Ebeb ze względu iż przymierzałem się do zakupu YN-565EX , i ........... skończyło się na zakupie Nissin Di622 MARK II , powiem tylko tyle nie żałuje ani grosza , zadnego problemu z AF w ciemności , moc lp taka że idzie oślepnąć ;-] , CLS działa bez zarzutów itd... ,
    i NIE ZAWIESZA SIĘ APARAT , pozostawiając lampe na sankach przechodzi w tryb gotowości / dioda led z zielonego na czerwony migający / tak latałem ostatnio po zamku książ z pomieszczenia do pomieszczenia , bez problemu błyska z trybu / stanu gotowości , no tak jedynym minusem brak wyświetlacza no ale po co ma się aparat

Ostatnio edytowane przez kendo73 ; 05-05-2012 o 17:39
    Aparat nie kłamie .......... to robi później fotograf na komputerze

Domyślnie

D90 już nie posiadam. Z D7000 żadna z tych przypadłości się nie pojawia. D80 przy wyłączonej lampie nie zawiesza się, za to cały czas ma włączony pomiar światła (dokładniej wyłącza się on na ułamek sekundy po czym samoczynnie włącza z powrotem). Z włączoną wszystko jest normalnie.

Kendo, okazało się, że tryb standby jest w lampie, jest możliwość ustawienia czy ma w niego przechodzić i jeśli tak, to po jakim czasie - jednak czasami warto przeczytać instrukcję. Ze swoich YN-565EX jestem w 100% zadowolony

Domyślnie

Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum, chociaż stałym czytelnikiem jestem od długiego czasu. W kwestii lampy warto dodać, że każda z nich - bez względu na dedykacje systemową w gorącej stopce, obsługuje w zdalnym trybie bezprzewodowym slave zarówno Nikony jak i Canony. Tzn. jak ktoś jest dwusytemowy to ta lampa bezprzewodowo będzie działać zarówno z body nikonowskim jak i z body canonowskim (w TTl-u, manualu) - tak więc jedną lampą można sobie np. w strobbingu opędzić dwa systemy. W opcjach obsługi bezprzewodowej można sobie przestawiać obsługę zdalnych protokołów na nikon (tylko) - canon (tylko) - nikon/canon (obydwa). Zgodnie z testem na speedlights (http://speedlights.net/2011/08/28/yongnuo-yn-565-ex-flash-review/) liczba przewodnia wynosi 56 przy 105mm, czyli dokładnie tyle co SB900/SB910. A propos konieczności 2 sekundowego przytrzymywania przycisku power przy włączaniu i wyłączaniu lampy - można to zmienić na natychmiastowe (zdaje się przedostatnia pozycja w opcjach specjalnych - quick - przestawiamy na yes)

Domyślnie

Poprawka do postu wyżej (przepraszam za post pod postem - ale już minął czas na edycję). Zgodnie ze speedlights zmierzona liczba przewodnia to 36 dla 35mm/100 ISO ( tak samo jak SB900 ).

Domyślnie

Witam. Jestem posiadaczem tej lampy dokładnie od wczoraj. Niestety nie otrzymałem instrukcji w języku polskim. Sprzedawca ma mi ją dostarczyć w najbliższych dniach. Przed sprzedażą zapewniał mnie że lampa pracuje w trybie bezprzewodowym. Mimo prób nie udalo mi się jak dotąd takiego połączenia uzyskać. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to zrobić albo przesłać mi polską instrukcję obsługi. Dodam że aparat do którego chce podłączyć lampę to Nikon D5000. Pozdrawiam.

Domyślnie

chciałbym dopytać czy w trybie bezprzewodowym CLS lampa body powinna być zamknięta czy nie ?
    czy koniecznie lampa body musi wyzwalać błysk ?
    lampa w trybie CLS ustawienia w body CLS
    tak ustawiam grupa A CH 1 , jak lampa zamknięta nie błyska jak lampa body otwarta błyska
    Ostatnio edytowane przez kendo73 ; 01-06-2012 o 19:19
    Aparat nie kłamie .......... to robi później fotograf na komputerze

Domyślnie

próbowałem ustawić w body, ale z poziomu menu sterowanie lampą wbudowaną mam tylko opcje TTL i Manual. Trochę to dziwne bo body ma obsługiwać CLS. A najkorzystniej byłoby używać bezprzewodowo zarówno z lampą otwartą jak i zamkniętą.

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów