Close

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 126

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kedirak Zobacz posta
    jest małe pytanie jak z sila blysku. kupilem yn 467 rok temu na ebay z hong kongu (wyszlo 230 zl gdyz na szczescie dodatkowych oplat nie doliczyli - do ilus tam euro zreszta nie powinni) i nawet dziala, bylo to w miare sensowne przy absurdalnie wysokich cenach lamp a akurat ja niczego nie potrzebowalem specjalnego, w cenie uzywanej sb 400 mam obrotowego ttla. Pozniej przeczytalem bardziej szczegolowy test 467 i sila blysku byla w tescie jednak o wiele slabsza niz obiecywala specyfikacja lampy, bardzo bliska do podstawowej sb 400. sam niestety nigdy nie porownywalem z inna lampą.
    Specyfikacja LP lamp z serii YN46x odnosi się do ISO200, gdy powinno się podawać dla ISO100. Ot cała tajemnica.

EDIT: Najmocniejsze są lampy YN460 II, pozostałe są znacznie słabsze.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Specyfikacja LP lamp z serii YN46x odnosi się do ISO200, gdy powinno się podawać dla ISO100. Ot cała tajemnica.
    Gdzie to napisane że powinno się???

Podane jest dla ISO200, bo to taki chłyt matrekingowy )
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Gdzie to napisane że powinno się???
    Coś taki zdziwiony? Skoro "od wieków" w instrukcjach i folderach podaje się LP dla ISO100 to można śmiało powiedzieć, że tak się powinno ją podawać.

Cytat Zamieszczone przez Kundzior
    Podane jest dla ISO200, bo to taki chłyt matrekingowy )
    Takie czasy, że podawanie LP dla największej wartości zooma lampy już nie wystarcza. W lepszych czasach na ogół podawano LP dla 35mm zooma, a teraz na maksymalnym możliwym.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Oj, tam, oj tam, trzeba czytać ze zrozumieniem, a później się nie dziwić. Tak czy siak YN uważam za świetne lampki, w świetnych cenach.

Domyślnie

hey mam tego YN-565EX i całkiem sobie chwalę ten sprzęt, zwłaszcza w tej relacji cenowej w stosunku do systemowych opcji , przy czym ja kupowałam we fripers.pl, jednak wolę najpierw "podotykać" przed zakupem i mieć gwarancję na 2 lata na taki sprzęt, chociaż z drugiej strony mam nadzieję, że się jednak nie przyda
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...

Domyślnie

Nabyłem drogą zakupu YN-565EX. Mam ją już jakies dwa tygodnie i jak narazie jestem zadowolony, jakość wykonania (plastiki) i jakość pasowania poszczególnych części jest dobra, a nawet bardzo dobra, nic nie trzeszczy, nic się nie wygina pod naciskiem palców. Zobaczę jak się będzie sprawowała w zadaniu głównym dla błyskadełka, to znaczy w błyskaniu, ale jak na razie to i z tych efektów jestem zadowolony. Tak więc uważam że dla mnie jest to zakup optymalny (cena/jakość/możliwości) i dalej nie widze potrzeby inwestycji z lampy z napisem NIKON na obudowie.
    Coś tam, coś tam .... i jeszcze troszkę ....

Domyślnie

przydały by się jakieś sample dla zachęty

Domyślnie

Czy te lampy YN nie mają problemów z wspomaganiem AF czy w ciemności poprawnie ustawiana jest ostrość???

Domyślnie

System doświetlenia AFu jest skuteczniejszy niż w SBkach, prawie jak laserowa siateczka w niegdysiejszych SONIACZach f717

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    System doświetlenia AFu jest skuteczniejszy niż w SBkach, prawie jak laserowa siateczka w niegdysiejszych SONIACZach f717
    ciężko uwierzyć że chińczyk lepszy od systemowej lampy pod względem skuteczności Af-u

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów