Close

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 126

Domyślnie

No to faktycznie super cena. W UK cena tej lampy to min 515 zł. A w PL grubo ponad 600 zł. Można niby zamówić z Chin gdzie wysyłka niby free ale boję się tego cła bo słyszałem, że z tym płaceniem to loteria jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kowalmen Zobacz posta
    No to faktycznie super cena. W UK cena tej lampy to min 515 zł. A w PL grubo ponad 600 zł. Można niby zamówić z Chin gdzie wysyłka niby free ale boję się tego cła bo słyszałem, że z tym płaceniem to loteria jest.
    Czy ja wiem? Zamawiając jedną lampę musiałbyś mieć ooooogromnego pecha, żeby Ci cło przywalili. Chińczycy mają doświadczenie w tej kwestii i takie małe paczki oznaczają jako 'gift" lub wpisują cenę $10. Gdybyś zamówił z 10 sztuk i chciał je sprzedać to cło masz prawie jak w banku.

Domyślnie

Noo słyszałem o tych oznaczeniach a mimo wszystko znam koleżkę który musiał mimo wszystko to cło zapłacić i okazało się taniej na miejscu w UK. Inna sprawa że jak kupię w Anglii to później reklamacja i kontakt będzie dużo prostszy niż wysyłanie do CHRL ? Miałem już ją kupować u tu teraz nie mam opcji kurcze... Z danych wynika że w tej cenie nawet 100 f to warto spróbować

Domyślnie

Towar który wyjeżdża z Chinalium do niego nie wraca, tak więc nie ma czegoś takiego jak reklamacja w Chinolach.

Jak by każdy chciał reklamować w Chinach to był by to jeden wielki śmietnik ) Aczkolwiek z tego co się orientuję, już kilka firm dopuszcza reklamacje, zmienia się podejście Chińskich firm do tematu, ale to tylko tych "bardziej solidnych"
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

No właśnie, tyle że to troche ryzyk fizyk. Kupisz, coś nie będzie grało albo spieprzy się za jakiś czas i jesteś w mało ciekawej sytuacji.
    Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II

Domyślnie

No i dla tego odpowiedźwg mnie sama sie nasuwa. Lepiej troszkę więcej zapłacić a potem w razie czego skoczyć sprzedawcy na plecy osobiście we własnym miejscu zamieszkania i tyle. No inna sprawa jak ktoś mieszka w Chinach heh.

Domyślnie

w chinach reklamacji nie ma! kiedys kupilem drogie buty i sie rozkleily po 2 tyg, zadzwonilem do sprzedawcy powiedzialem jak sprawa wyglada a on na to "zaniees do szewca, to ci naprawi i bedzie gralo a jak dostaniesz rachunek to przyslij a my zaplacimy"..... znajdz teraz szewca w chinach co wystawia rachunki...hahaha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Modron Zobacz posta
    w chinach reklamacji nie ma! kiedys kupilem drogie buty i sie rozkleily po 2 tyg, zadzwonilem do sprzedawcy powiedzialem jak sprawa wyglada a on na to "zaniees do szewca, to ci naprawi i bedzie gralo a jak dostaniesz rachunek to przyslij a my zaplacimy"..... znajdz teraz szewca w chinach co wystawia rachunki...hahaha
    to wyslij do mnie, ja Ci szewca znajde i moze nawet rachunek sie da zalatwic

Domyślnie

jest małe pytanie jak z sila blysku. kupilem yn 467 rok temu na ebay z hong kongu (wyszlo 230 zl gdyz na szczescie dodatkowych oplat nie doliczyli - do ilus tam euro zreszta nie powinni) i nawet dziala, bylo to w miare sensowne przy absurdalnie wysokich cenach lamp a akurat ja niczego nie potrzebowalem specjalnego, w cenie uzywanej sb 400 mam obrotowego ttla. Pozniej przeczytalem bardziej szczegolowy test 467 i sila blysku byla w tescie jednak o wiele slabsza niz obiecywala specyfikacja lampy, bardzo bliska do podstawowej sb 400. sam niestety nigdy nie porownywalem z inna lampą.
    d5500 + S17-50 2.8 + N55-300 + w szufladzie zakurzone 35 1.8, 100 mm 2.8e z dandelionem

Domyślnie

Powiedz w jaki sposób, to to sprawdzę. Jestem wstrętnym leniem i nie chce mi się zgłębiać informacji dotyczących LP

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów