No to faktycznie super cena. W UK cena tej lampy to min 515 zł. A w PL grubo ponad 600 zł. Można niby zamówić z Chin gdzie wysyłka niby free ale boję się tego cła bo słyszałem, że z tym płaceniem to loteria jest.
Szukaj
No to faktycznie super cena. W UK cena tej lampy to min 515 zł. A w PL grubo ponad 600 zł. Można niby zamówić z Chin gdzie wysyłka niby free ale boję się tego cła bo słyszałem, że z tym płaceniem to loteria jest.
Czy ja wiem? Zamawiając jedną lampę musiałbyś mieć ooooogromnego pecha, żeby Ci cło przywalili. Chińczycy mają doświadczenie w tej kwestii i takie małe paczki oznaczają jako 'gift" lub wpisują cenę $10. Gdybyś zamówił z 10 sztuk i chciał je sprzedać to cło masz prawie jak w banku.
Noo słyszałem o tych oznaczeniach a mimo wszystko znam koleżkę który musiał mimo wszystko to cło zapłacić i okazało się taniej na miejscu w UK. Inna sprawa że jak kupię w Anglii to później reklamacja i kontakt będzie dużo prostszy niż wysyłanie do CHRL ? Miałem już ją kupować u tu teraz nie mam opcji kurcze... Z danych wynika że w tej cenie nawet 100 f to warto spróbować
Towar który wyjeżdża z Chinalium do niego nie wraca, tak więc nie ma czegoś takiego jak reklamacja w Chinolach.
Jak by każdy chciał reklamować w Chinach to był by to jeden wielki śmietnik) Aczkolwiek z tego co się orientuję, już kilka firm dopuszcza reklamacje, zmienia się podejście Chińskich firm do tematu, ale to tylko tych "bardziej solidnych"
No właśnie, tyle że to troche ryzyk fizyk. Kupisz, coś nie będzie grało albo spieprzy się za jakiś czas i jesteś w mało ciekawej sytuacji.
Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II
No i dla tego odpowiedźwg mnie sama sie nasuwa. Lepiej troszkę więcej zapłacić a potem w razie czego skoczyć sprzedawcy na plecy osobiście we własnym miejscu zamieszkania i tyle. No inna sprawa jak ktoś mieszka w Chinach heh.
w chinach reklamacji nie ma! kiedys kupilem drogie buty i sie rozkleily po 2 tyg, zadzwonilem do sprzedawcy powiedzialem jak sprawa wyglada a on na to "zaniees do szewca, to ci naprawi i bedzie gralo a jak dostaniesz rachunek to przyslij a my zaplacimy"..... znajdz teraz szewca w chinach co wystawia rachunki...hahaha
jest małe pytanie jak z sila blysku. kupilem yn 467 rok temu na ebay z hong kongu (wyszlo 230 zl gdyz na szczescie dodatkowych oplat nie doliczyli - do ilus tam euro zreszta nie powinni) i nawet dziala, bylo to w miare sensowne przy absurdalnie wysokich cenach lamp a akurat ja niczego nie potrzebowalem specjalnego, w cenie uzywanej sb 400 mam obrotowego ttla. Pozniej przeczytalem bardziej szczegolowy test 467 i sila blysku byla w tescie jednak o wiele slabsza niz obiecywala specyfikacja lampy, bardzo bliska do podstawowej sb 400. sam niestety nigdy nie porownywalem z inna lampą.
d5500 + S17-50 2.8 + N55-300 + w szufladzie zakurzone 35 1.8, 100 mm 2.8e z dandelionem
Skontaktuj się z nami