Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Teatr nocą

Domyślnie Teatr nocą

Witam,

moja pierwsza sesja nocna, proszę o komentarze...
    dziękuję

Anna

Domyślnie

ciaśniejsze kadrowanie. czarna noc nic nie wnosi...przy tym ustawieniu to raczej bym się zainteresował samym frontem...prawy bok nic nie wnosi i nie pokazuje..to
    tak ode mnie...
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie

Zgodzę się, ciemność z lewej strony, podczas gdy prawa strona urywa się w sumie tak dosyć dziwnie. Albo kadruj tak, żeby prawa ściana była bardziej widoczna (chociaż chyba się nie da - wnioskuję po balkonie z prawej), albo skoncentruj się na froncie budynku.
    Odnośnie takich rozpraszających przeszkadzajek wkradających się z boku zdjęcia jak ta flaga w innym kolorze czy dachy samochodów, mogę Ci poradzić, albo kadruj tak aby ich nie było (oszczędza pracę), albo usuwaj je w postprocesie - często zdarza się, że wzrok śledząc te obiekty ucieka poza zdjęcie. Tu nie jest to aż tak znaczące, ale to taka uwaga na przyszłość.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Światło i noc bdb, ale kadr albo za szeroki, albo za wąski. Albo lewa + front, albo po całości budowli wraz z małą okolicą - wtedy te przeszkadzajki nie będą się rzucać.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Uprawnienia umieszczania postów