Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Oszczędny w słowach Awatar koral
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie Czerwony kapotek

Cześć!
    Przedstawiam Mirellę, która razem ze mną pozwiedzała ostatnimi czasy przydrożne chaszcze. Wiało strasznie! Ogromnie zmarzłyśmy obie. Jaki efekt i czy warto było oceńcie sami. Konstruktywna krytyka i cenne uwagi na przyszłość mile widziane. Zapraszam.

1.
    2.
    3.
    4.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez koral ; 03-01-2012 o 01:23

Domyślnie

2 najlepsza. Zabrakło trochę magii i przypraw. Byłoby naprawdę bardzo fajnie - jest nieźle. Obróbka ogólnie idzie w dobrym kierunku. Zachowaj to zdjęcie na później, do ponownego rozpatrzenia za jakiś czas (może rok, dwa?) - przyda się. Chętnie zobaczyłbym w dwa razy większej rozdzielczości, by sobie na nim trochę poćwiczyć obróbkę. A jak ma minimalnie szerszy kadr, to już w ogóle edytorialgasm.
    Na 1 niefajnie wyszedł dół - spódnica pomięta tak, że nie wiadomo, czy to spodnie, czy dziewczynie się siusiu zachciało i nogi krzyżuje itd. Dziwnie wyszło. Za dużo góry, słaba kontrola jasności i kontrastu tła.
    3 to małe problemy z kadrem i punktem widzenia. Mniej przyjazny zwrot twarzy i obrys twarzy plus mina. Za daleko trochę chyba do modelki.
    4 niezła, z potencjałem pomysł, ładne faktury, detale, barwy... poza rękawicami. To zdjęcie prosi się o powtórzenie, z inna kurtką także. Można być może coś pokombinować w obróbce. Opcją jest też konwersja do cz/b. Jednak utrzymanie wszystkich tonów w pastelach oraz większe zbliżenie na twarz i "kurzozmiotkę" połączone najlepiej z bardzo małą głębia ostrości, mogłoby tu stworzyć bardzo porządne i kto wie, czy nie konkursowe ujęcie.

Zarysowałem kilka elementów, które zwróciły moją uwagę - jest tu trochę więcej do powiedzenia, ale czasem łatwiej pokazać pewne rzeczy, na przykładzie obróbki chociażby. Generalnie te zdjęcia proszą się o nadanie im charakteru, klimatu poprzez obróbkę oraz ciut inne kadrowanie oraz być może ogniskową.

Niezła sesja, udana, z potencjałem i jakimiś mniej lub bardziej ciekawymi pomysłami na kadry. Na plus. Widać, że coś obie kombinowałyście. Modelka trochę mniej - brak urozmaicenia w minach i emocjach. W zestawie to już daje się odczuć.

Miasto
    małopolskie

Domyślnie

@mOSAd - dziękuję za konkrety, bardzo pomocne. pozdrawiam

Domyślnie

Fajnie ale myślę że zabrakło trochę głębi. Najfajniejsze nr 2 i 4.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Nie będę oryginalny, 2 najlepsza. Hihi, zanim przeczytałem tekst mOSAda, też zwróciłem uwagę na rękawiczki na 4 - w BW pewnie łatwiej byłoby je zniknąć.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Świetne zdjęcia. Podoba mi się ich klimat, kolorystyka, światło i kadry.
    Ekstra, że kolory ubrań pasują do tych źdźbeł w które wkomponowana jest dziewczyna, dzięki temu zdjęcia wyglądają na bardziej profesjonalne.
    Gratuluje, a moimi faworytami jest dwójka i trójka

Domyślnie

Było warto Dwójka jest ekstra.
    I am a Nikon girl

Miasto
    małopolskie

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za wpisy. Następnym razem mam nadzieję zwrócę większa uwagę na detale

Uprawnienia umieszczania postów