Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Zadymka

Domyślnie Zadymka

Poprosze o wskazowki co poprawic,dziekuje.

Domyślnie

Po kiego 16:9? Za dużo góry, za malo dołu...
    Ogólnie warunki oświetleniowe nie były ok. Śnieg jest szary Mogłeś pobawić się EV.
    Zdecydowanie zdjęcie słabo nasycone.

Natomiast moment dobry !

Domyślnie

Odrobina obróbki i zdjęcie wyrwie z fotela!

Zajebiaszczy moment.

Domyślnie

Pozwoliłem sobie zmienić trochę obróbke i dodałem trochę dołu. Jakby co to zaraz usunę. Moje umiejętności obróbkowe są raczej niewygórowane więc można to zapewne zrobić lepiej.

pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

No to ja zdecydowanie wolę fotkę rokusa
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    Pozwoliłem sobie zmienić trochę obróbke i dodałem trochę dołu. Jakby co to zaraz usunę. Moje umiejętności obróbkowe są raczej niewygórowane więc można to zapewne zrobić lepiej.
    W pełni się z Tobą zgadzam – z pewnością można lepiej Wyjarany do bieli śnieg wygląda w większości przypadków koszmarnie. Nasycenie też jest zdrowo przegięte, co w zdjęciach przyrodniczych zdecydowanie nie jest wskazane (na etapie obróbki rzecz jasna, bo jeśli "tak tam było", to co innego).
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

W sumie jak tak teraz patrzę na oba te zdjęcia po czasie, to faktycznie oryginał jest lepszy. Może delikatnie do poprawy ale moja wersja jest przesadzona. Zostawię więc dla porównania
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta

...... Popatrz na to zdjęcie i powiedz, czy to "coś" Ci się podoba? Przecież to tragicznie wygląda...niebo jak zbiór pikseli, dajcie spokój....

Domyślnie

Niebo wyszło tak, bo padał śnieg, a wyszło niezbyt dobrze z powodu małego zdjęcia.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

to po kiego się bawisz , skoro wiesz jakie jest niebo...? Nie widzisz tego zjaranego śniegu ? No litości

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów