Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Chwile po burzy...

...i chwile przed zachodem.

Jak widac, glownym tematem zdjecia jest burzowe niebo podswietlone ostatnimi promieniami zachodzacego slonca...
    Uwielbiam takie warunki, kiedy po burzy wychodzi slonce i zaczyna malowac swiatlem i kolorem po sklebionych chmurach.

Zapraszam, wszelkie wpisy jak zawsze mile widziane.

Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 06-02-2012 o 14:16
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Krzysztof pozwolisz, że ja cosik skrobnę .
    Jak zwykle szczerze, tak jak myślę .
    Warunki zastane, zarówno te dotyczące spektaklu na niebie, jak i w temacie światła bardzo atrakcyjne.
    Tak jak sam napisałeś tematem jest to fajowe niebo, ale i podłoga nie wygląda najgorzej. Bo jak to mawiają mądrzy fotografowie: I krowie ł.... podświetlone miękkim światłem spektakularnie wyglądać może .
    Wiem jak to bywa, gdy czasu brakuje, aby jakiś ciekawy motyw wynaleźć. Niebo i światło nie bardzo chcą czekać .
    Także trawiasta podłoga + miłe światełko = całkiem przyjemne oku rozwiązanie dają .
    A teraz to, co trochę kuleje mz.
    Przede wszystkim zbyt ciemny mz pas lasu. Jednak tego światła jeszcze trochę było. Może akurat nie w lesie, jednak wygląda on tak, jakby ze dwie godziny później był ustrzelony. Myślę, że warto z nim trochę powalczyć, bo zbyt mocno zwraca na siebie uwagę .
    Co do podłogi, to można pozbyć się małych końcówek traw wciskających się od dołu do kadru (pierdoła taka, ale kadr mniej zamknięty jest w ich obecności).
    I uwaga co do nieba, ładnego w swej kolorystyce i światłach, ale jednak chyba trochę pomęczonego. Zaszumiało troszeczkę, szczególnie po lewej stronie w ciemnych partiach .
    Moje uwagi, to może czepialstwo i szukanie dziury w całym, ale ja lubię szczerze, a Ty prosiłeś, więc... .

Domyślnie

Ppawel wyczerpal temat, ja dodam tylko, ze zdjecie jest przeostrzone, ale kolory masz swietne!

Domyślnie

Uwagi trafne, poza tym mnie się podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółty Zobacz posta
    Uwagi trafne, poza tym mnie się podoba.
    Się podpisze pod tym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Pawel wyczerpal temat, ja dodam tylko, ze zdjecie jest przeostrzone, ale kolory masz swietne!
    Z lenistwa zacytuję Grześka całkowicie się z nim godząc.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Nie chcąc odstawać od mejnstrimu, również napiszę, że poprzednicy mają rację.

Do mnie zdjęcie "mówi".

Domyślnie

Paweł słusznie wytknął stronę techniczną ale ja jeszcze będę kopał leżącego wołając, że kadrowo to jest baaaardzo słabo by nie rzec lipnie.

Domyślnie

Nie ma to jak twój "impresjonizm" gradientem pociągnięty
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

no to już nie ma co pisać ale niebo było fajne

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów