A mnie na partyline Sony powiedzieli, że albo, albo, ale rapagony mam. Zresztą kupowałem przez sieć, zatem z dowodem zakupu nie ma problemu.
Szukaj
A mnie na partyline Sony powiedzieli, że albo, albo, ale rapagony mam. Zresztą kupowałem przez sieć, zatem z dowodem zakupu nie ma problemu.
Oficjalnie chcą dowodu zakupu - można się bez niego obyć, jeśli zarejestrowało się produkt na stronie Sony w jakimś tam ograniczonym czasie po zakupie (przynajmniej tak było jeszcze w zeszłym roku).
Ja bym do końca partyline nie ufał
Z drugiej strony - CSI pisze na swojej stronie coś takiego:
Tylko nie wiem, czy można ufać ludziom, którzy na tej samej stronie piszą o lustrzankach Leica z serii "M"Zamieszczone przez CSI
![]()
Pytanie do osób co miały już następcę NEX-6, a6k w rękach.
Nie wiem dlaczego Sony zmieniło wizjer na gorszy, przynajmniej na papierze. Podejrzewam oszczędności. Poczytałem sobie specyfikację w zaprezentowanym manualu i wyszło, że wizjer ma o jeden milion mniej punktów, do tego znacznie mniejsze powiększenie. Pamiętam jak przesiadłem się z D50 na D90 i wizjer zmieniłem z lustrzanego na pryzmatyczny. Skok jakości był znaczący.
Jak w rzeczywistości wygląda praca z tym wizjerem?
Może uznali, że AF w A6000 jest taki wspaniały, że szkoda czasu na przykładanie oka do wizjera. Wystarczy z biodra z grubsza obrać kierunek a resztą zajmie się aparat. I zrobi to najszybciej na świecie![]()
Wszędzie piszą że mimo słabszej specyfikacji na papierze wizjer jest lepszy od poprzednika![]()
Nie, ja nie należę do osób, które mają przeciąg w szufladzie ze sprzętem. Sprawdzam tylko rumorsy, bo a nuż zapowiedzą jakieś fajne szkła pod APS-C i trafiłem na instrukcję do a6k. Poczytałem i sprawdziłem. Kusić to mnie zacznie jak wyjdzie pełna klatka pikseli w prostokątnej obudowie.![]()
Ja czekam na coś z dotykiem... Jakieś A6500:P A7ki przemyślałem, na razie mnie nie stać na obiektywy do tego, poza tym wszystko większe tam jest:/
PS. do manuali lensturbo mi zdecydowanie starcza póki co, odkrywam je sobie na nowo![]()
Skontaktuj się z nami