Close

Strona 938 z 2397 PierwszyPierwszy ... 438838888928936937938939940948988103814381938 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 371 do 9 380 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

A mnie na partyline Sony powiedzieli, że albo, albo, ale rapagony mam. Zresztą kupowałem przez sieć, zatem z dowodem zakupu nie ma problemu.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Oficjalnie chcą dowodu zakupu - można się bez niego obyć, jeśli zarejestrowało się produkt na stronie Sony w jakimś tam ograniczonym czasie po zakupie (przynajmniej tak było jeszcze w zeszłym roku).
    Ja bym do końca partyline nie ufał
    Z drugiej strony - CSI pisze na swojej stronie coś takiego:
    Cytat Zamieszczone przez CSI
    Sony - w przypadku sprzętów tego producenta wymagana jest wypełniona i podstemplowana karta gwarancyjna oraz dowód zakupu lub w szczególnych przypadkach sam dowód zakupu.
    Tylko nie wiem, czy można ufać ludziom, którzy na tej samej stronie piszą o lustrzankach Leica z serii "M"

Domyślnie

Pytanie do osób co miały już następcę NEX-6, a6k w rękach.
    Nie wiem dlaczego Sony zmieniło wizjer na gorszy, przynajmniej na papierze. Podejrzewam oszczędności. Poczytałem sobie specyfikację w zaprezentowanym manualu i wyszło, że wizjer ma o jeden milion mniej punktów, do tego znacznie mniejsze powiększenie. Pamiętam jak przesiadłem się z D50 na D90 i wizjer zmieniłem z lustrzanego na pryzmatyczny. Skok jakości był znaczący.
    Jak w rzeczywistości wygląda praca z tym wizjerem?
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Może uznali, że AF w A6000 jest taki wspaniały, że szkoda czasu na przykładanie oka do wizjera. Wystarczy z biodra z grubsza obrać kierunek a resztą zajmie się aparat. I zrobi to najszybciej na świecie

Domyślnie

Wszędzie piszą że mimo słabszej specyfikacji na papierze wizjer jest lepszy od poprzednika

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Pytanie do osób co miały już następcę NEX-6, a6k w rękach.
    Nie wiem dlaczego Sony zmieniło wizjer na gorszy, przynajmniej na papierze. Podejrzewam oszczędności...
    Już Cię kusi?
    .

Domyślnie

Nie, ja nie należę do osób, które mają przeciąg w szufladzie ze sprzętem. Sprawdzam tylko rumorsy, bo a nuż zapowiedzą jakieś fajne szkła pod APS-C i trafiłem na instrukcję do a6k. Poczytałem i sprawdziłem. Kusić to mnie zacznie jak wyjdzie pełna klatka pikseli w prostokątnej obudowie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ja czekam na coś z dotykiem... Jakieś A6500:P A7ki przemyślałem, na razie mnie nie stać na obiektywy do tego, poza tym wszystko większe tam jest:/

PS. do manuali lensturbo mi zdecydowanie starcza póki co, odkrywam je sobie na nowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    na razie mnie nie stać na obiektywy do tego, poza tym wszystko większe tam jest
    To też są argumenty, pomijam, że na razie w FE optyce najzwyczajniej w świecie nie ma niczego sensownego.

Edyta podpowiada, że LT się będę chyba musiał zainteresować. Mam w końcu Planara 50/1.4 do Nikona, to przez LT powinien pokazać moc.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Tyle postów i żadnego zdjęcia, to macie dwa. Męczcie się z nimi.

Poranne godziny szczytu.

tym co zwykle
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 938 z 2397 PierwszyPierwszy ... 438838888928936937938939940948988103814381938 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów