Fajnie płaska ta 20-ka. Tylko trochę droga jak na system do którego miałem już nic nie dokładać. Jak się do tego naleśnika ma Sigma 19mm. Jest o połowę tańsza.
Szukaj
Fajnie płaska ta 20-ka. Tylko trochę droga jak na system do którego miałem już nic nie dokładać. Jak się do tego naleśnika ma Sigma 19mm. Jest o połowę tańsza.
Sigma ma się podobnie optycznie, ale jest dwa razy większa. Drogo to było jak ja kupowałem, a miałem E20 chyba jako pierwszy na tym forum.
NEX-6 z E20 mieszczę w kieszeni kurtki, a z Sigmą 30 już nie bardzo ta sztuka się udaje. Sigma 19 ma podobne rozmiary co dłuższa siostra.
Ja co prawda chowam nexa z sigma 30/2.8 bez problemu do kieszeni kurtki, ale to co mi się podoba w tym obiektywie, to osłona przeciwsłoneczna, która co prawda wydłuża obiektyw, ale to mi daje święty spokój i nie obawiam się wcale o zarysowane soczewki. Co do ogniskowej, to faktycznie jest bardzo uniwersalna i dla mnie w zestawie z 30 i jeszcze z 50mm to chyba zestaw idealny.
Edytując jeszcze raz dorzucę, że nex 5n jest jednak trochę mniejszy od 6ki, co może mieć wpływ na rozmiar kompletu.
Ostatnio edytowane przez matys ; 03-03-2014 o 22:59
.
Co więcej, Andrzeju, są na świecie jeszcze inni Inni:
- Synek jego nie był duży, zamiast czapki, jabłko miał.
- A co z czapką?
- Czapkę skradli mu jak spał.
- Ukradli mu, kiedy spał? Kto mu ukradł?
- Jakiś wał.
(...)
W jabłku, co na głowie syna,
Żył robaczek starowina.
Kiedy Tell wypuścił strzałę,
Zniszczył mu mieszkanko małe...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Czułem w kościach, że się odezwiesz![]()
Myślałem, że na głowie wianek i w ręce zielony badylek![]()
.
Na baranka bez ustanku
Woła, baś baś mój baranku,
Baranek zawsze z daleka:
Motylka rózeczką goni,
I już, już trzyma go w dłoni;
Motylek zawsze ucieka
Nie wiem co bierzecie, ale chce namiar na dilera.
Ninjom nie wolno.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
A shaolininjom to już wogóle :P
.
Skontaktuj się z nami