WItam. Podepnę się tu żeby nie tworzyć nowych wątków.
Chcę kupić bezlusterkowca. Chyba nexa. Chyba, bo nie mam pojęcia o specyfikacjach. Do tej pory pracowałem tylko na lustrach. Przeglądam coś tam w sieci ale sporo jest tych sprzętów i ciężko coś wybrać. Nie mówiąc już o oznaczeniach NEXa.
Czy moglibyście mi ze swojego doświadczenia poradzić, który z nexów warto kupić. Tzn. nie musi to być jakiś super nowy, topowy, świeżo wypuszczony ale ważne, żebym miał otwarte okno na różne możliwości. Hm... Chyba niezbyt jasno napisałem. Chodzi o to, że jak go kupię żeby nie okazało się nagle, że mogłem dołożyć ciut więcej i miałby jakieś tam gniazdo, albo możliwość podpięcia jakiś dziwnych szkieł albo okaże się, że manuala brak. Czyli ma mnie nie ograniczać w sensie swojej ergonomii, możliwości rozbudowy, podpinania różnych rzeczy itp.
Ale z drugiej strony może te wyższe modele mają tylko jakieś zbędne duperele. W lustrach preferują stałki, manual... A nie każde lustro ma pomiar, śrubokręt ale nie ma też sensu kupować do zabawy d800. Mniej więcej o to mi właśnie chodzi.
Z tego co widzę to dosyć tania jest wersja Nex 3. Ale czy nie posiada on jakiś ograniczeń? Może dołożyć do Nex 5? A możę Nex 6 ma coś takiego co warto mieć? Nex 7 odpada ze względu na cenę. To ma być aparat do zabawy, rodzinnych wypadów.
O..! I jeszcze jedno. Chciałbym pobawić się z time lapsami. W internecie jest cieżko dotrzeć do informacji ma toto interwałometr.
Serdeczne dzięki ze wszelkie sugestie.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami