Close

Strona 900 z 2397 PierwszyPierwszy ... 400800850890898899900901902910950100014001900 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 991 do 9 000 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Pytanie do osób, które mają pilota do Nex, a szczególnie do Sony Nex 5n.
    Jest taka możliwość, aby za pomocą tego zwykłego pilota robić 3 zdjęcia o różnej ekspozycji pod HDR? Chodzi mi dokładnie o bracketing. Nawet jak mam aparat na statywie, to muszę trzymać przycisk co niestety odbija się na ostrości zdjęć bo ręka drży (przy dłuższych czasach).

Domyślnie

Ja mam zwykłego pilota z 2 guzikami. W trybie HDR (w efektach twórczych) wyłącza się możliwość sterowania pilotem ('niedostępne w trybie HDR'). Samego bracketingu chyba też sie nie da zrobić z pilota bo pilot i bracketing (oraz zdjęcia seryjne, zdjęcie pojedyncze itp.) są w 'trybie zdjęć' i trzeba wybrać jedną opcję. Acz ciekawe zagadnienie, może rozbudowane piloty pozwalają albo jest jakiś kruczek.

Domyślnie

Znalazłem w necie info o tym, da się połączyć promote control z pilotem i używać bracketingu, ale to zabawa w lutowanie itp. Jednak myślę, że gra warta świeczki.
    https://www.facebook.com/promote.con...29437020439118

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marioo Zobacz posta
    Czy ktoś z Was miał taki problem, że NEX nie widział obiektywu 18-55?
    Chodzi dokładnie o NEX-5R - on nie widzi, a z NEX 3 ten sam obiektyw śmiga bez problemu.
    Ja miałem tak, że 5R widział 18-55 dołączony do zestawu ale nie widział kupionego z drugiej ręki 18-55 w wersji czarnej.
    Pomogła aktualizacja oprogramowania.
    NEX- 5R

Domyślnie

mam dziwne pytanie (zresztą jak zwykle)

Czy do 5r po wifi można podłączyć przez jakąś apkę tablet tak żeby owy robił za budżetowego liliputa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    mam dziwne pytanie (zresztą jak zwykle)

Czy do 5r po wifi można podłączyć przez jakąś apkę tablet tak żeby owy robił za budżetowego liliputa?
    Nie do końca wiem co masz na myśli pisząc "liliput", ale jeśli chodzi o podgląd obrazu, to funkcję tę w czasie rzeczywistym realizuje aplikacja Play Memories Mobile. U mnie na androidzie działa jak ta lala.

Uwaga dla kupujących i podpinających przelotki z nikon D/G na NEX'a.

W moim egzemplarzu, bolec który wkręcony jest w pierścień OPEN <> CLOSE, jest minimalnie za długi i jeśli "dupka" obiektywu ma dodatkowe plastiki (jak np moja Sigma 24-60 2. to tym za długim bolcem możemy sobie kulturalnie ten plastik zaorać. Warto przy zapinaniu patrzeć "od tyłka strony" czy przelotka dobrze nachodzi na bagnet i czy nic tam nie zawadza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d5000 Zobacz posta
    Ja miałem tak, że 5R widział 18-55 dołączony do zestawu ale nie widział kupionego z drugiej ręki 18-55 w wersji czarnej.
    Pomogła aktualizacja oprogramowania.
    Dzięki za info. Niestety padła mi wczoraj bateria i nie dałem rady zaktualizować.
    Ten 5R jest jakiś dziwny. Wczoraj obiektyw a dzisiaj ori bateria z NEX-3 mu nie podchodzi. Uruchomia się ale po chwili pojawia się komunikat o złym akumulatorze.
    O zamienniku już nie wspomnę - na nim nawet nie startuje.
    Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrza Zobacz posta
    Nie do końca wiem co masz na myśli pisząc "liliput", ale jeśli chodzi o podgląd obrazu
    Chodzi głównie o przeniesienie wyświetlania obrazu i info z małego wyświetlacza nexa na kilka razy większy z tabletu

Domyślnie

Jeżeli to iPad lub coś z Androidem to bez problemu. Na Windows Phone nie ma appki.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

pod andkiem 4.0.4. Jaka do tego apka podejdzie?

Strona 900 z 2397 PierwszyPierwszy ... 400800850890898899900901902910950100014001900 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów