Close

Strona 828 z 2397 PierwszyPierwszy ... 32872877881882682782882983083887892813281828 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 271 do 8 280 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Wszystkie dane na niebie i ziemi mówią, że prócz zewnętrznej skorupy nie ma żadnych zmian.

A ta nowa skorupa niby lepsza, czy też na odwrót - stara wersja rządzi - jak towary przedwojenne lub szynka z czasów PRL? - wiadomo, że dzisiejsza nawet startu do tamtej nie ma
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    A ta nowa skorupa niby lepsza, czy też na odwrót - stara wersja rządzi - jak towary przedwojenne lub szynka z czasów PRL? - wiadomo, że dzisiejsza nawet startu do tamtej nie ma
    To chyba bez znaczenia. Skup najlepiej jakąś starą, z rynku wtórnego - chodzą za mniej niż 400zł.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Nie wiem czy ktoś już o tym pisał - sposobem na lepsze (krótsze) czasy dopierane przez automatykę przy korzystaniu z manuali na Nexie/ILCE jest ustawienie trybu auto/auto+ wtedy z magicznego nieprzekraczalnego 1/60 robi się od razu 1/120-160 (kosztem oczywiście wyższego iso), ale przynajmniej nie trzeba działać w trybie S.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Dla mnie akurat lepsze, znaczy dłuższe. Przy E20 spokojnie dałbym radę utrzymać 1/30 s - 1/40 s. Da się nawet krócej w sumie, ale wtedy już raczej wszystko będzie rozmyte.
    Mnie przestawienia na S tak bardzo nie boli.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

A nie lepiej dać ten tryb S, ustawiać sobie po zapięciu odpowiedni czas dla danego szkła, a ISO mieć w auto żeby sobie dobrał minimalne? 1/120s czy 1/160s dla np. 35mm jest zbędne, natomiast dla np. 135mm może okazać się dla niektórych wciąż za niskie... Inna sprawa że jak się na obiektywach z AF pracuje na A to i tak trzeba przestawiać, czy to z S czy z auto:P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    No dobra to wygrało 16/2.8

a próbował ktoś Cosiny 19-35 na Nexach?
    Bedę miec za jakiś czas wrażenia z pierwszej ręki odnośnie tej Cosiny na Nexach, ale na cuda bym nie liczył. Na APS-C to szkło będzie raczej przeciętne, za to na FF wygrywa stosunkiem możliwości/cena jako entry-UWA.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

To jest jakieś rozwiązanie (iA+), ale niestety, nie bez strat. Tracimy dostęp do przydatnych funkcjonalności, choćby kompensacji ekspozycji.

Dziwię się cały czas, dlaczego tak banalna w końcu, całkowicie softwarowo implementowalna rzecz, jaką jest ustawialny minimalny czas dla auto iso stanowi taki problem dla producentów aparatów - nie miałem tego w nexie, nie mam w fuji, nie mam w rx100.

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    A nie lepiej dać ten tryb S, ustawiać sobie po zapięciu odpowiedni czas dla danego szkła, a ISO mieć w auto żeby sobie dobrał minimalne? 1/120s czy 1/160s dla np. 35mm jest zbędne, natomiast dla np. 135mm może okazać się dla niektórych wciąż za niskie... Inna sprawa że jak się na obiektywach z AF pracuje na A to i tak trzeba przestawiać, czy to z S czy z auto:P
    Ok, pod warunkiem że wyliczone iso nie schodzi poniżej 100. Bo czasu awaryjnie nie skróci i przepali.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Patenty?
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Z ciekawości odpaliłem tryb P (w którym można sterować przysłoną jak w A) i przy autoiso i max otwartej przysłonie robi się 1/125s.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Strona 828 z 2397 PierwszyPierwszy ... 32872877881882682782882983083887892813281828 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów