Close

Strona 663 z 2397 PierwszyPierwszy ... 16356361365366166266366466567371376311631663 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 621 do 6 630 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Może ktoś chciałby się pozbyć konwertera ECF1? Z chęcią przygarnę. Ew. wymienię się za ECU1.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Może ktoś chciałby się pozbyć konwertera ECF1? Z chęcią przygarnę. Ew. wymienię się za ECU1.
    Nie chcę Szanownego Kolegi wpędzać w koszta, ale może tak... Saaam-ciaaang? Nie mam go i nie wiem kto ma, ale znając swoją zakupofilię... Jakbyś go kupił pierwszy, zgoniłbym na Ciebie winę za nieodparcie pokusy

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie chcę Szanownego Kolegi wpędzać w koszta, ale może tak... Saaam-ciaaang? Nie mam go i nie wiem kto ma, ale znając swoją zakupofilię... Jakbyś go kupił pierwszy, zgoniłbym na Ciebie winę za nieodparcie pokusy
    Myślałem o nim, ale chyba wolę mieć AF. Wiem, że wystarczy ustawić hiperfokalną, wtedy ma się ostrość w prawie całym kadrze, no ale właśnie słowo-klucz to "prawie". Nie ma jej dla najmniejszych odległości, a wg mnie to właśnie na małych odległościach fisz daje najfajniejsze rezultaty. Przerabiałem to kiedyś z Nikkorem 10,5 i średnio to grało.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Myślałem o nim, ale chyba wolę mieć AF. Wiem, że wystarczy ustawić hiperfokalną, wtedy ma się ostrość w prawie całym kadrze, no ale właśnie słowo-klucz to "prawie". Nie ma jej dla najmniejszych odległości, a wg mnie to właśnie na małych odległościach fisz daje najfajniejsze rezultaty. Przerabiałem to kiedyś z Nikkorem 10,5 i średnio to grało.
    To prawda, tyle że ten AF przy tak subtelnych zmianach kontrastu, z którymi masz do czynienia w szerokim szkle i z taką ilością przeszkadzajek, które mogą się znaleźć jednocześnie w obszarze próbkowania CDAF, może Cię doprowadzić do lekkiej furii...

A ja z wakacji przywiozłem wreszcie z jednego obiektywu 100% trafionych zdjęć - z manualnego samcianga i to przytroczonego do luszczanki.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Tyle że ECF1 jest dość ciemny (gdzieś 3.5?), więc równie dobrze można przymknąć samyanga i mieć nawet ostrość na małych odległościach bez ustawiania ostrości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Piszesz o tym ciamciangu 8/2.8?
    Z tego co pamiętam to Michel (tutaj chyba Michel71) go ma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez podwys Zobacz posta
    Piszesz o tym ciamciangu 8/2.8?
    Z tego co pamiętam to Michel (tutaj chyba Michel71) go ma.
    No i się wydało...

Obiektyw jest fajny, ostry od pełnej dziury i seksownie wygląda na mojej "szóstce"
    Ma tylko jedną wadę - dużą minimalną odległość ostrzenia (30cm) - z tego względu wolałem 16mm + konwerter.

Domyślnie

Konica AR Hexanon 50mm f/1.4

Ostatnio edytowane przez gavin ; 11-09-2013 o 22:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Nie znam jeszcze obiektywów z bagnetu FD ani nikona ale tak mnie ciekawi czemu chyba nikt tu nie poleca ani nie wspomina o manualnych nikonach/nikkorach? Po prostu na tym forum się tego spodziewałem analogicznie jak na KKM jest sporo rokkorów i minolt MD (co oni z tym podwójnym k...), spuścizny po minolcie:P
    Kolekcjonowałem Nikkory Ai/Ai-S w czasach, gdy ich ceny i dostępność były znośne.

Ai-S 85/1,4

Uwielbiałem i zarabiałem tym szkiełkiem

Micro Ai-S 55/2.8

Poszukam jutro sampli z innych perełek - Ai 35/1.4, Ai-S 105/2.5, itd.

Domyślnie

Gavin, ta druga jarzębina bardzo miła dla oka

Strona 663 z 2397 PierwszyPierwszy ... 16356361365366166266366466567371376311631663 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów