Close

Strona 324 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2242743143223233243253263343744248241324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 231 do 3 240 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Winieta -35% z Lightrooma. Mariusz lubi winietę.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Też lubię i miałem nadzieję że szkiełko samo tworzy i oszczędzi roboty bo sam nie lubię zdjęć zmieniać
    Przyszedł do mnie industar 50/3.5;] Wrażenia organoleptyczne bardzo na plus, super szkiełko wygląda (a do tego nabyłem w niezłym stanie). Demon nie jest, MFD 65cm, f3.5+ więc z GO nie poszaleję... Mam wrażenie że delikatnie zakręci mi tłem w dobrych warunkach- do przetestowania. Ostry w centrum jak cholera przy 5.6, przy 3.5 i tak nieźle;] Do macro się powinien nadać (z pierścieniami). Za to jeśli ktoś chce podobne szkiełko to lepiej chyba wziąć CZJ 50/2.8 (też układ tessara), ma MFD raptem 35cm, ciut lepsze światło oraz sporo lepszą budowę ale jest też większy (choć nie tak dużo, to w sumie drugie najmniejsze szkiełko manualne po tym industarze). Cudowny bokeh Oba tessary mają średni kontrast i nasycenie kolorów. Może to być wada albo zaleta podkreślająca charakter szkiełka.
    Zrobię kiedyś porównanie moich 50-tek bo jestem bardzo ciekaw (ciekawość wygrywa tu z lenistwem i niechęcią do robienia testów) jakie rezultaty dają w tych samych warunkach.
    No ale nie skreślajmy industarka Jak na sprzęt za 30zł jest i tak nieźle a może czymś mnie zaskoczy;]

Industar 50/3.5:

tu coś się dzieje z gałęziami, nie wiem czy nie jest zdecentralizowana soczewka czy coś bo reszta jest superostra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    czuję że zaraz będę dekla dziurawił...
    O to to, też to za mną chodzi! Na razie muszę wywołać dwa dziurawce analogowe, ale jakoś nie po drodze mi z labem, a chemia się wzięła przeterminowała.

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    tu coś się dzieje z gałęziami, nie wiem czy nie jest zdecentralizowana soczewka czy coś bo reszta jest superostra
    IMG
    Fujian effect
    Ostatnio edytowane przez drdln ; 26-01-2013 o 01:09
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Też lubię i miałem nadzieję że szkiełko samo tworzy i oszczędzi roboty bo sam nie lubię zdjęć zmieniać
    Kiedyś też nie mogłem się nadziwić, na co ludziom Photoshopy, Lightroomy i inne Capture NX'y, uważając, że jpeg z puszki to produkt skończony w swej doskonałości...
    Że to utopia, przekonał mnie Ansel Adams.

Co do konkretnej winiety sprzętowej - dwa podstawowe warunki muszą być spełnione:

1. jasne szkło, czyli np. dla 50 mm co najmniej F2.0,
    2. jego odwzorowanie na takiej klatce obrazowej, do jakiej był projektowany, czyli brak cropa.

Ale to na pewno wiesz.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Ja mam lepsza recepte: FX + 35/1.8G
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

A dla nexiarzy speed booster i 35/1.8G, coraz taniej ebay
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Very funny...

- Co łączy fotografów cyfrowych z analogowymi?
    - Między innymi to, że jedni i drudzy muszą stosować postprocessing...

Jupiter-3 1,5/50:

Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Fujian effect
    Hm biorąc pod uwagę że industar jest wielokrotnie starszy od fujiana to mam delikatne zastrzeżenia do nazwy...:P

Z tymi winietkami jest tak że zwykłe zdjęcie z winietą potrafi się fajnie prezentować, ale jak jej nie posiada to nie koniecznie wpadniemy na to żeby ją dorabiać...
    Swoją drogą fajny jest tryb 'zabawki' w nexie, szczególnie lubię zielony

Domyślnie

I coście takie niewyraźne? To fujian bałwany!

Domyślnie

Studium ekstremalnych ekspozycji i to robione z ręki. ISO 3200, 1/5s, średnio +2EV w postprocesie. Nie bardzo widziałem cokolwiek poza tym księżycem

"Ktoś siedział na mojej huśtaweczce!"

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Strona 324 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2242743143223233243253263343744248241324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów