Close

Strona 310 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2102603003083093103113123203604108101310 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 091 do 3 100 z 23962

Wątek: Sony NEX

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Będziemy razem robić za tych służących...
    Jak mus, to mus byle w dobrym towarzystwie...

Co do historyjki, to przednia... przypomina mi się moja własna.

Jak chciałem "rysoraka" - miastowe dziecko - miał być taki piękny i ładny... dostałem traktor - jasny szlag, ale była afera w domu - tzn sam ją zrobiłem
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ja sobie założyłem pasek od starej komórki...

Przypomniała mi się historia znajomej, która kupiła swojej córce bardzo ładną lalkę, która jednakowoż nie była ani Barbie, ani Cindy czy jakoś tam. Dziecko jej się popłakało, "będzie mogła być tylko służącą..."
    Znajomi maja córkę w pierwszej klasie. Kupili jej lalkę, ale nie oryginalna, tylko podobna, ale tańsza. Przychodza dzieciaki na urodziny, chłopiec zobaczył lalkę I mówi:" łee, podróba, góra 30 złotych". Indoktrynacja od małego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Miałem też zaszytą rączkę na stałe z dodatkowym zaciskiem na nadgarstek, ale problem był przy zmianie, bo musiałem odpruć całość, żeby założyć pasek na szyję
    Kiedyś zaszywano (d)Esperal... Teraz - znak czasu? - przyszywają NEXy do rąk...
    Dobrze, że ja, świętokrzyski góral, zawsze mam przy sobie co najmniej jeden scyzoryk, marki Victorinox zresztą.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

chyba każdy tak ma (nawet jeśli głośno o tym nie mówi), że lubi drogie oryginalne przedmioty.. tylko czasem różnica w cenie jest za duża.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

wpkx - nie zapomnij o szaliku, który Ci mariusz przyszył

victorinox'a też noszę... o nim też jest historia...

Kiedyś (za czasów licealno-studenckich) zawsze nosiłem scyzoryk, bo była taka "faza" na noszenie między nami kolegami, którzy jeżdzą w góry na wycieczki, jedzą z jednego kotła itp/itd. wszystko z plecakami, jedzeniem i całym osprzętem. Później niektórzy (w tym ja) pozakładali rodziny i ten scyzoryk otwierał u mojej lubej scyzoryk w kieszeni - "po co go nosisz i tak nigdy nie używasz..." - co racja, to racja przestałem go nosić..

W zeszłym roku wracam z placu zabaw z córką - ktoś (starszy Pan) krzyczy...
    "przepraszam pana" - "tak słucham" - "nie ma pan może scyzoryka? Dziecku zaplątały się sznurowadła w rower..."
    Zamurowało mnie, moją żonę i tym sposobem scyzoryk wrócił do kieszeni, do torby foto, do torby roboczej i do samochodu
    Ostatnio edytowane przez matys ; 21-01-2013 o 16:41
    .

Domyślnie

No, to żyjesz w cieplarnianych warunkach...
    U nas na prowincji bez scyzoryka nie ma życia, używam go (scyzoryka znaczy) niemal codziennie, tym bardziej, że oprócz standardowego ostrza ma wiele przydatnych narzędzi.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

To, nie nosicie Nex-a na orginalnym pasku Sony? nie lubicie go miec na szyi?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    No, to żyjesz w cieplarnianych warunkach...
    no niestety - moja praca jest biurowa i całkiem podobna do opisywanych warunków

dodatkowo pomimo zimy za oknem nie jest wcale tak kolorowo, bo słoneczko mamy chyba raz w tygodniu, co dla mnie jest straszną udręką, bo zaczynam tęsknić za wiosną. Kiedyś bardziej świeciło... mam wrażenie

Kryzys nie dość że ekonommiczny, to jeszcze słoneczny.

Jak żyć...
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    To, nie nosicie Nex-a na orginalnym pasku Sony? nie lubicie go miec na szyi?
    Po pierwsze jest ochydny i parciany. Po drugie nex jest za malutki, aby zasługiwał na pasek
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

A ja nie powstrzymam się od dodania, że ochydny to mało, on jest ohydny!
    Snoblesse oblige:

Strona 310 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2102603003083093103113123203604108101310 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów