A powiedźcie czemu NX nie jest tak samo popularny jak NEX mimo tego samego formatu matrycy? Nie słyszałem specjalnie aby ktoś do Samsunga dopinał pleśniaki. To brak peakingu?
Szukaj
A powiedźcie czemu NX nie jest tak samo popularny jak NEX mimo tego samego formatu matrycy? Nie słyszałem specjalnie aby ktoś do Samsunga dopinał pleśniaki. To brak peakingu?
Nie, to nie z nikona:P
Prawie. To takie pasożyty - gołębie.
Z porsta 55/1.2
W PG widzę cebulowy bokeh.
Ano, to 'problem' z porstem 55/1.4 (literówka w poprzednim poście, ale już nie mogę zmienić po napisaniu tego posta:/). To zdjęcie co prawda trochę cropowane i w dość dużym rozmiarze więc cebulki widać. Ale jego lepsza ostrość i MFD niż w rokkorze 58/1.4 mnie przekonały do jego zatrzymania.
Ale ten porst daje też ciekawe efekty choć jeśli się ich nie chce to jest problemZresztą te manuale służą do zabawy a nie idealnych zdjęć;] Do idealnych mam E50, do zabawy manuale (porst 55/1.4):
Ale to chyba dobrze że go ma? Cebulowy bokeh jest ostatnio na topie, wszyscy o nim mówią...
![]()
U Wasz w pracy?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
No w sumie, sporo osób interesuje się nową sigmą 35/1.4 która też cierpi na tę przypadłość, a poza nią kosi konkurencję więc pewnie zacznie się lansowanie takiego bokehu:P
A taki bokieh jak się nazywa?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami