Close

Strona 2301 z 2397 PierwszyPierwszy ... 130118012201225122912299230023012302230323112351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 23 001 do 23 010 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    ...natomiast A6000 po 20 minutach potrzebowało przerwy i później co 5-10 też, bo się potrafiło wyłączyć...
    Czyli dokładnie taka sama funkcjonalność jak w NEX5, myślałem że coś to jednak poprawili
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Domyślnie

Chyba jednak, jest to sprzęt przeznaczony do fotografowania, z opcją filmowania, a nie odwrotnie. Jeżeli rozwiązanie problemu przegrzewania się aparatu, problemu który mnie nie dotyczy i podejrzewam większości użytkowników, miałby wpłynąć na rozmiar aparatu, to dzięki ale nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sandor Zobacz posta
    Chyba jednak, jest to sprzęt przeznaczony do fotografowania, z opcją filmowania, a nie odwrotnie. Jeżeli rozwiązanie problemu przegrzewania się aparatu, problemu który mnie nie dotyczy i podejrzewam większości użytkowników, miałby wpłynąć na rozmiar aparatu, to dzięki ale nie.
    Niby tak, ale polecamy bezlustro, jak ktoś chce filmować i robić zdjęcia, a wychodzi lipa... To ja już wolę przeciętny AF w Nikonie, ale mieć film, niż komunikat o przegrzaniu ze sprawnym AFem Nie spodziewałem się po prostu takiej lipy, szczególnie że wiele osób bezlustra poleca właśnie do filmowania. Mam znajomego, który na Panasonicach robi wesela... Wiem, mniejsza matryca, ale mi w Sony X też się przegrzewa
    Ale aparat jest spoko, choć mało dla mnie, bardziej dla Żonki

Domyślnie

Film to tez zdjecia wiec jak by nie spojrzec w obu przypadkach i tak mamy aparat fotograficzny
    X-T10, XF 16-55/2.8, XF 35 f/1.4, XF 55-200, 5D MKII , EF 24-105 mm f/4L IS USM, EF 85mm f/1.8 USM, A6000 SEL18-105/4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekw1967r Zobacz posta
    Film to tez zdjecia wiec jak by nie spojrzec w obu przypadkach i tak mamy aparat fotograficzny
    Technicznie rzecz biorąc
    Natomiast wracając do kwestii przegrzewania. Nie mam rozeznania, jak to jest z tym u innych producentów, ale może należałoby rozważyć inny model jeżeli ten się nie nadaje?

Domyślnie

Samsungi NX dają radę, choć nie popychałem ich do limitu możliwości, więc pewnie do niego nie doszedłem. Niestety, AF ma w nich tendencję do szukania ostrości gdy już ją mają.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Natomiast wracając do kwestii przegrzewania. Nie mam rozeznania, jak to jest z tym u innych producentów, ale może należałoby rozważyć inny model jeżeli ten się nie nadaje?
    To ma być urządzenie do zdjęć i pod tym względem jest ok. Jednak do filmowania przez dłuższy czas nie powinno się A6000 polecać, bo można się zdziwić...

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Niestety, AF ma w nich tendencję do szukania ostrości gdy już ją mają.
    Ooo, to jak w Nikonie

Domyślnie

Very śmieszne.

W Samsungach NX jest możliwość błyskawicznego przełączania pomiędzy MF i AF-C w trakcie filmowania. Zaleca się wyostrzenie AF i przełączenie na MF, jeśli odległość nie zmienia się. Gdyby zaczęła się zmieniać, można natychmiast włączyć AF-C.
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 29-10-2017 o 16:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Very śmieszne.

W Samsungach NX jest możliwość błyskawicznego przełączania pomiędzy MF i AF-C w trakcie filmowania. Zaleca się wyostrzenie AF i przełączenie na MF, jeśli odległość nie zmienia się. Gdyby zaczęła się zmieniać, można natychmiast włączyć AF-C.
    boszzzzz....

Domyślnie

No takie sobie obejście problemu wymyślili...
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 2301 z 2397 PierwszyPierwszy ... 130118012201225122912299230023012302230323112351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów