Szukaj
Chyba jednak, jest to sprzęt przeznaczony do fotografowania, z opcją filmowania, a nie odwrotnie. Jeżeli rozwiązanie problemu przegrzewania się aparatu, problemu który mnie nie dotyczy i podejrzewam większości użytkowników, miałby wpłynąć na rozmiar aparatu, to dzięki ale nie.
Niby tak, ale polecamy bezlustro, jak ktoś chce filmować i robić zdjęcia, a wychodzi lipa... To ja już wolę przeciętny AF w Nikonie, ale mieć film, niż komunikat o przegrzaniu ze sprawnym AFemNie spodziewałem się po prostu takiej lipy, szczególnie że wiele osób bezlustra poleca właśnie do filmowania. Mam znajomego, który na Panasonicach robi wesela... Wiem, mniejsza matryca, ale mi w Sony X też się przegrzewa
Ale aparat jest spoko, choć mało dla mnie, bardziej dla Żonki![]()
Samsungi NX dają radę, choć nie popychałem ich do limitu możliwości, więc pewnie do niego nie doszedłem. Niestety, AF ma w nich tendencję do szukania ostrości gdy już ją mają.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Very śmieszne.
W Samsungach NX jest możliwość błyskawicznego przełączania pomiędzy MF i AF-C w trakcie filmowania. Zaleca się wyostrzenie AF i przełączenie na MF, jeśli odległość nie zmienia się. Gdyby zaczęła się zmieniać, można natychmiast włączyć AF-C.
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 29-10-2017 o 16:18
No takie sobie obejście problemu wymyślili...
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami