Co byscie polecili do portretu z a6300 + sigma mc-11? Zastanawiałem się nad Sigma 50-100 1.8 A czy za te pieniądze mogę dostać coś ciekawego?
Szukaj
Co byscie polecili do portretu z a6300 + sigma mc-11? Zastanawiałem się nad Sigma 50-100 1.8 A czy za te pieniądze mogę dostać coś ciekawego?
Nie wiem czy pójdzie na tym adapterze ale jak się podepnie to ciekawą opcją mógłby być tamron 60/2 macro. Jasny, uniwersalny, relatywnie nieduży, przystępny cenowo. Acz dużo lepiej brać bez przejściówki e50.
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Amazon.de nawet regularną cenę 10-18 ma lepszą niż sklepy w Polsce. Do tego jakiś miesiąc temu mieli w niezłych cenach używki z magazynu Amazonu. Zatem raczej pewniaki.
Ja się za tym szkłem rozejrzę w lecie lub jesienią, obecnie mam inne wydatki i brak czasu na pchnięcie Z12.
Szkło, które waży 1,5 kilo, do tego zainstalowane przez przelotkę na aparacie, którego uchwyt nie mieści całej dłoni. Brawurowe połączenie bym rzekł.
Poleciłbym podobnie jak koledzy E50.
Tampon macro 2/60 to bardzo dobry obiektyw. Jasny, ostry i zamknięty, tzn ma IF, nic się nie wysuwa, nie zmienia długości. Ma dwie wady: ślamazarny AF ze zwykłym silnikiem, i brak ogranicznika zakresu. Byłby obiektywem niemal idealnym gdyby miał jeszcze VC i USD.
Mnie polecano Sigme 60 mm f/2.8. Sigma 50-100 to ogromny kloc. Dziwnie wyglądał przypięty do niej (nie da się tego nazwać inaczej) już D5100,a co dopiero A6300. A myślałeś o sony 85 mm f/1.8? Będzie trochę taniej niż S50-100 a na pewno systemowo (i ciut mniejszy).
Lubię robić zdjęciaNa razie pstrykam
Nie, to Ty najpierw masz USD, a po zakupie już nie masz, i nie przechodzi to na obiektyw, niestety.![]()
Tak. Najsampierw to obiektyw ma USD, konkretnie cenę ma w USD.![]()
Ale to jest zagadka, bo niektórym Tamponom trochę USD zostaje po zakupie...
Skontaktuj się z nami