Szukaj
Canon się trzyma, ale on np. używa tych samych matryc całe dziesięciolecia![]()
Silna konkurencja na rynku powoduje szalony wyścig na nowe modele. Firmy są pod presją by co trochę wypuścić coś nowego. Myślę, że nowości przygotowywane są pospiesznie i są po prostu niedopracowane. Stąd liczne wpadki.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
też miałem sel20 razem z pz16-50 i sigmą 19/2.8. Sprzedałem najpierw sigme (bo za duża) potem sel20- zumik jest o wiele bardziej uniwersalny, a że od 5 lat cykam tylko swoje dzieciaki i rodzinę to do takiej fotografii jakość stałek nie jest mi potrzebnazresztą mz sel20 jest za ciemny jak na stałke przy tej ogniskowej
Ja wczoraj na weselu widziałem jednego gościa weselnego z aparatem - miał właśnie a6000 z kitem, dziś turystę - ten sam zestawJak inne aparaty to raczej kompakty. Nawet mało wśród krakowskich turystów osób z samą komórką, najczęściej jak ktoś robi zdjęcia to jednak kompakciki/lustrzanki/bezlustra.
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Hmmm A ja dość dawno nie widziałem większej ilości ludzi z normalnymi aparatami. Najczęściej głaskofony, w miarę często tablety.
W niewłaściwe miejsca chadzasz .....![]()
To tylko potwierdza, że te szkla jednocześnie nie mają dużo sensu.
Jak potrzebuję zooma, to biorę PZ, ale jak nie muszę, to wolę 20 i 50/1.8. Taki budżetowy odpowiednik pary 35+85 na FF.
Skontaktuj się z nami