Close

Strona 2119 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1119161920192069210921172118211921202121212921692219 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 181 do 21 190 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    A pisemne zezwolenie obiektu na publikację masz?
    ... spytał Maciek, po czym zanucił:

Don't answer me, don't break the silence
    Don't let me win
    Don't answer me, stay on your Island
    Don't let me in...

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    A pisemne zezwolenie obiektu na publikację masz?
    ......jeszcze tylko pieczęć od proboszcza, PIT2478 i voila hy..hy..hy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nordwind Zobacz posta
    ......jeszcze tylko pieczęć od proboszcza, PIT2478 i voila hy..hy..hy
    Proboszcz: - Pani Marysiu, jaki mamy dziś dzień?
    Gospodyni: - Niepłodny, proszę księdza...
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Owainie, cóżeś to nam pokazał? Wytwornicę radioaktywnych fraktali? Nic Ci aby nie zrobiła? Bo strach patrzeć, a odwagi gratulować...

Tymczasem ja (za klasykiem naszym wszechobecnym) zdjęcie miałem, to dałem - z NEXa tamtych czasów: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=274028.
    Jeśli suponujesz radioaktywną obróbkę, to wiedz, Cny Ahabie, iż Przydacznia niebieska (Tridacna maxima), takową barwę i nasycenie ma, a jeszcze tą udało mi się ułapić oświetloną słoneczowymi promyczkami Nieco jeno clarity podniosłem, co mnie przy owej przydacznicy bardzo ucieszyło, bo faktycznie iście nieziemskie wrażenie sprawia, zwłaszcza że toto się rusza w środku i pulsuje. Aż chciałoby się zatopić swe członki w tą galaretowatą, ciepłą maź

Mi zaś strach myśleć, co było w tej strzykawce z Waścinej fotografii. Ja w roku owym niewinne tańce z pciom przeciwną uprawiałem na podstawówkowych dyskotekach, gdzie szczytem perwersji było ręce położyć na biodrach (owej pci, rzecz jasna, nie swoich). A tu golizna, strzykawki, fin de siecle ! Brrrr... !
    Ostatnio edytowane przez Owain ; 20-07-2016 o 07:01

Domyślnie

Owainie, czyżbyś aż tak nieletnim był?

A tak serio, to piękne te podwodne zdjęcia.

Zepsuję nam humor: Mirroless Rumors podają, za licznymi sprzedawcami w sklepach, że Nikon, Canon i Sony zapowiadają podwyżki cen o do 20% w Europie. Podobno spowodowane jest to niskim kursem euro i funta do jena.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Qurde
    Znaczy sie, pleśniaki znowu podrożeją...

A podwodne foty extra.
    Bardzo lubie takie obrazki.
    Pisałem juz - dać ich wiecej !!!

Fotki nie dam.
    Bo za duzo ich chyba klepie tutaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    A podwodne foty extra.
    Bardzo lubie takie obrazki.
    Pisałem juz - dać ich wiecej !!!
    prosz bardzo... bo jestem dziś strasznie podku...ony a obróbka mnie uspokaja.

chyba jednak LR wygrywa z C1 ?

C1:

LR:

Domyślnie

Te z LR wychodzą Ci tak, że więcej szczegółów w cieniach widać. Na tych wcześniejszych (żona + jamnik) na zdjęciach z C1 było trochę za dużo magenty, a z LR - żółtego. Tutaj też, na tej kotwicy, z LR jest trochę więcej żółtego na piasku z przodu. I kontrast jakby mniejszy, lepsza widoczność szczegółów w cieniach. Nie wiem, czy to efekt programu jako takiego, czy innego "posuwania" zdjęcia. Ale przypuszczam, że gdybym nie widział ich obok siebe, oba byłyby całkiem do przyjęcia. Dopiero ich zestawienie daje możliwość porównania.

Qrczę, ja w ogóle nie umiem posuwać moich zdjęć, głównie dlatego, że za rzadko to robię i nie umiem przewidzieć, jaki efekt da konkretne posunięcie. A jak już poposuwam w tę i we w tę, to potem nie potrafię się zdecydować, która z 10 wersji jest najlepsza... Dlatego szukam programu, który ma guzik "Magic fix". Niestety, te, które znam, dają często nieprzewidywalne efekty. Czasem efekt "Magic fix" jest całkiem do przyjęcia, a czasem jest kompletnie od czapy odjechany.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Zainstaluj NIKi - to przecież takie "Plenty of Magic Fixes".
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Panowie! Ja swoje pierwsze rawy w życiu wywołałem 10 miesięcy temu! Pierwsze wiadomości o przysłonie i głębi ostrości zacząłem czytać kilka lat temu, bo żona w kąt rzuciła swoją lustrzankę. Z chytrości, aby się nie marnowała (znaczy lustrzanka, nie żona). Coś więcej zacząłem się interesować - zgodnie z datą rejestracji na forum.

A Wy chcecie, abym suwaczkami dobrze ruszał? Żebym kolorów nie cukierkował?! Chcecie abym nabył Sepulkę?!? BEZ ŻONY !?!!

Tedy pisz mi Woytku tak:

"Bałwanie, coś to swoje g...no w taki tęczowy papierek owinął. Tak kolory przesyciłeś, że oczu nie mam, szczurze portowy, kurtyzanie z zadka wypadły!!"
    - a ja, pojąwszy swą indolencję, dalsze nauki przyjmować będę, pokornie znosząc kopnięcia drewnianą nogą...

A żeśmy w temacie drewnianej nogi - proteza przyszła.

Z dobrych wiadomości - ludzkie chińskie pany wysłały za pośrednictwem swej faktorii w Niderlandach, więc nijaki chciwy celnik łap na pudełeczku nie położył...
    ...
    Ze złych.............. Sanczo, chcesz kupić tanio Lensturbo?

Strona 2119 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1119161920192069210921172118211921202121212921692219 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów