Close

Strona 2104 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1104160420042054209421022103210421052106211421542204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 031 do 21 040 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Nyny, Pikny ten motyłek!
    Cytat Zamieszczone przez Gdama Zobacz posta
    Nyny1 - motyl piękny, ładnie pozował
    Dzieki Panowie
    Skoro sie spodobal to jeszcze jeden

NEX-7 + Sony SEL 90 mm FE F2.8 Macro G OSS (1 klatka na f9)

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Gdama - bo zapomniałem spytać... Bardzo ładny ten zwierz.
    Oswojony? Aportuje chociaż?
    Ha! Dziki był właśnie bardzo! I nadmiernie ruchliwy - Porst ledwo nadanżał
    Jednak motyl Nyny1 bardziej opanowany.

Tło za ostatnią Moniką bardzo mi się podoba - trochę linii i kratek, nie tylko kółeczka
    ZOO i cyrk, to zgroza i smutek. Lubię wolne zwierzęta, jak ten piękny motyl na przykład.

Domyślnie

A6k + 18-55
    Ostatnio edytowane przez dodo34 ; 13-07-2016 o 09:39 Powód: zmiana linku

Domyślnie

Do zoo i cyrków dorzuciłbym jeszcze "gospodarzy" trzymających psy na łańcuchu i karmiących ich kartoflami czy wygłodniałe i zaniedbane konie. No ale niestety przyszło mi żyć w takim regionie Polski, gdzie nawet wykształceni ludzie po studiach medycznych, ekonomicznych, prawniczych uważają, że psy winny być na łańcuchach, do bezpańskich trzeba strzelać, a kto nie ma firanek w oknach i kosza na śmiecie pod zlewem - nie jest patriotą. Biskupi, co znieśli post w piątek się nie znają, bo jedzenie mięsa w ten dzień jest większym grzechem niż chodzenie na dziwki, chlanie i bicie żony, a papież to żaden papież (tylko przyjaciel brudnych arabów), bo jedynym papieżem był Polak, tak jak Jezus nie był żadnym Żydem a Polakiem

Zanim dostanę Zielone Ostrzeżenie sprytnie odniosę się do spraw technicznych w fotografii, nie tylko tej nexowej, no ale kogóż mam pytać, jeśli nie Moich Cnych Ahabów?

Jak wyostrzacie zdjęcia? Z wygody w wołarkach rawowych czy wywołujecie w pełnej skali do tiffa czy bitmapy i ostrzycie w innych programach? Ponoć najbardziej TRU-ahabskie sa jakies karkołomne operacje w PS z udziałem zmiany RGB na luminocośtam, robienie z tego warstwy, odpowiednie krycie nią tła, znów zmiana na RGB i takie tam zabawy... Oczywiście pytania nie dotyczą tych co z założenia robia zdjęcia celowo nieostre

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta

Zanim dostanę Zielone Ostrzeżenie sprytnie odniosę się do spraw technicznych w fotografii, nie tylko tej nexowej, no ale kogóż mam pytać, jeśli nie Moich Cnych Ahabów?

Jak wyostrzacie zdjęcia? Z wygody w wołarkach rawowych czy wywołujecie w pełnej skali do tiffa czy bitmapy i ostrzycie w innych programach? Ponoć najbardziej TRU-ahabskie sa jakies karkołomne operacje w PS z udziałem zmiany RGB na luminocośtam, robienie z tego warstwy, odpowiednie krycie nią tła, znów zmiana na RGB i takie tam zabawy... Oczywiście pytania nie dotyczą tych co z założenia robia zdjęcia celowo nieostre
    Podstawowa zasada jest taka - wyostrza się tylko ostre zdjęcia. Zdjęć nieostrych się nie wyostrza, bo to nic nie daje.

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek_jj Zobacz posta
    Podstawowa zasada jest taka - wyostrza się tylko ostre zdjęcia. Zdjęć nieostrych się nie wyostrza, bo to nic nie daje.
    Myślę, że Owain zostanie tą radą porażony

Domyślnie

Owain, ja nawet nie wiem, w jakim języku to pytanie
    Jako 2xL (Laik i Leń) używam tylko wyostrzania PS, nieostre wywalam.

Mam takiego brudasa (Porst)

Domyślnie

Taki insekt:

A6000 + 16-50mm, Industar 61L/3 - MC 2.8/50, Helios 44M-4 2/58
    <span style="text-decoration: line-through;">D3100 + 18 - 55 + 35mm</span>
    http://flickr.com/aro777

Domyślnie

Nie powiem, abym ostrzej widział problem ostrości

Dlatego dam droida;P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek_jj Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Myślę, że Owain zostanie tą radą porażony
    Nie powiem, abym ostrzej widział problem ostrości
    A ja, awszam, wyastrzam. Zdjancia niaastra szczagalnia - ba pa ca wyastrzać astra? W Lajtramia wyastrzam.

Dlatego dam droida;P
    Znowu selfie? Żona się marnuje.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 2104 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1104160420042054209421022103210421052106211421542204 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów