Szukaj
Ha! Dziki był właśnie bardzo! I nadmiernie ruchliwy - Porst ledwo nadanżał![]()
Jednak motyl Nyny1 bardziej opanowany.
Tło za ostatnią Moniką bardzo mi się podoba - trochę linii i kratek, nie tylko kółeczka
ZOO i cyrk, to zgroza i smutek. Lubię wolne zwierzęta, jak ten piękny motyl na przykład.
A6k + 18-55
Ostatnio edytowane przez dodo34 ; 13-07-2016 o 09:39 Powód: zmiana linku
Do zoo i cyrków dorzuciłbym jeszcze "gospodarzy" trzymających psy na łańcuchu i karmiących ich kartoflami czy wygłodniałe i zaniedbane konie. No ale niestety przyszło mi żyć w takim regionie Polski, gdzie nawet wykształceni ludzie po studiach medycznych, ekonomicznych, prawniczych uważają, że psy winny być na łańcuchach, do bezpańskich trzeba strzelać, a kto nie ma firanek w oknach i kosza na śmiecie pod zlewem - nie jest patriotą. Biskupi, co znieśli post w piątek się nie znają, bo jedzenie mięsa w ten dzień jest większym grzechem niż chodzenie na dziwki, chlanie i bicie żony, a papież to żaden papież (tylko przyjaciel brudnych arabów), bo jedynym papieżem był Polak, tak jak Jezus nie był żadnym Żydem a Polakiem
Zanim dostanę Zielone Ostrzeżenie sprytnie odniosę się do spraw technicznych w fotografii, nie tylko tej nexowej, no ale kogóż mam pytać, jeśli nie Moich Cnych Ahabów?
Jak wyostrzacie zdjęcia? Z wygody w wołarkach rawowych czy wywołujecie w pełnej skali do tiffa czy bitmapy i ostrzycie w innych programach? Ponoć najbardziej TRU-ahabskie sa jakies karkołomne operacje w PS z udziałem zmiany RGB na luminocośtam, robienie z tego warstwy, odpowiednie krycie nią tła, znów zmiana na RGB i takie tam zabawy... Oczywiście pytania nie dotyczą tych co z założenia robia zdjęcia celowo nieostre![]()
Owain, ja nawet nie wiem, w jakim języku to pytanie![]()
Jako 2xL (Laik i Leń) używam tylko wyostrzania PS, nieostre wywalam.
Mam takiego brudasa (Porst)
Taki insekt:
A6000 + 16-50mm, Industar 61L/3 - MC 2.8/50, Helios 44M-4 2/58
<span style="text-decoration: line-through;">D3100 + 18 - 55 + 35mm</span>
http://flickr.com/aro777
Nie powiem, abym ostrzej widział problem ostrości
Dlatego dam droida;P
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami