Are You masochist?
Szukaj
Are You masochist?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Poranne zabawy.
Crazy. Toys in the attic, he is crazy. Bars in the window...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
W końcu to temat techniczny, a problem z programem do rawów for sony, może więc ktoś mi coś podpowie na PM, jak będzie miał pomysł. Bo przeszukałem internety i nic nie działa.
Po upgradzie Capture One do z wersji 8 do wersji 9 nie mogę przypisać plików raw (rozszerzenie *.arw) do programu a konkretniej do pliku exe startującego ten program. Widać jakby coś z programem, bo nie przypiszą się do niego żadne pliki, nawet jpg, natomiast arw mogę przypisać do otwierania w każdym innym. Pisząc szczegółowiej: po odszukaniu programu ręcznie w oknie "otwórz za pomocą..." (czyli pliku exe w katalogu program files/phase one/captureone9 - tego samego który normalnie otwiera program) i kliknięciu go nie "wskakuje" on do okna "otwórz za pomocą...", tak jakby go nie traktował system jako plik startowy aplikacji. Oczywiście, plik ten odszukany w eksploratorze startuje program i można pliki rawowe arw otworzyć w Capture One 9 ale nie jest to tak wygodne jak kliknięcie w konkretny plik rawa (jak robiłem to do tej pory). Pliki rawowe arw da się poprzez okno "otwórz za pomocą..." przypisać do każdego innego programu (worda, notatnika, acrobat ridera itp.) Próbują się w nim otworzyć, ale oczywiście format pliku jest nieodpowiedni do typu pliku, ale jednak się próbują w nich otworzyć. A w capture one 9 nie, bo się nie da przypisać Reboot systemu czy odinstalowanie i ponowna instalacja C1, w tym "jako administrator", nie pomaga. Przeskanowanie w poszukiwaniu wirusów też. Albo jakiś konflikt z moim systemem (Win 7 64bit) albo co... Jaby ktoś coś, jakiś magik miał pomysł, będę wdzięczny za cynk, najlepiej na PM by nie zaśmiecać.
Mirek 1 Brussels 1958
Mz kolor, kontrast - na super poziomie.
Obrazek - tylko to ma pokazać. Festynowe takie, sobotnie...
Szkło wymiata.
Ostrość ?
Też jest.
Tam gdzie powinna.
I nie ma problemów z trafianiem autofokusa...
![]()
Skontaktuj się z nami