Close

Strona 1957 z 2397 PierwszyPierwszy ... 957145718571907194719551956195719581959196720072057 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19 561 do 19 570 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Odwracany o 180 stopni ma Samsung NX3000 i NX300M. Zwykły NX300 ma tylko 90 stopni w górę (do poziomu) i jakieś 75 stopni w dół.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Jedyny NEX z tak obracanym ekranem jaki kojarzę, to jakaś wersja NEX-3, cztery lata temu go bardzo intensywnie reklamowali w Seulu.

Tymczasem najlepszy obiektyw do NEXa.

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

No wlasnie nex 3n mnie zainteresowal dzięki za odpowiedzi

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Witam, wybaczcie, jeżeli temat był poruszany.
    Czy są tu miłośnicy szkła 10-18/4? Szkło w takim zakresie na APS-C jest dla mnie musem, do widoczków, jako uniwersalne szkło podstawowe.
    Porównując do Fuji 10-24/4 Sony wydaje się ostrzejszy i ogólnie lepszy, ale to tylko co wyczytałem z kilku testów, organoleptycznie nie miałem okazji się zapoznać. Mieliście okazje porównać to szkło do Fujika lub odpowiedników w innych systemach zarówno w APS-C jak i FF? Jakie są Wasze wrażenia z użytkowania?

Czy to prawda, że to szkło ma "coś" (nie wiem jak to nazwać ) co pomaga w filmowaniu poziomym?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wd40 Zobacz posta
    Czy są tu miłośnicy szkła 10-18/4? Szkło w takim zakresie na APS-C jest dla mnie musem, do widoczków, jako uniwersalne szkło podstawowe.
    Porównując do Fuji 10-24/4 Sony wydaje się ostrzejszy i ogólnie lepszy, ale to tylko co wyczytałem z kilku testów, organoleptycznie nie miałem okazji się zapoznać. Mieliście okazje porównać to szkło do Fujika lub odpowiedników w innych systemach zarówno w APS-C jak i FF? Jakie są Wasze wrażenia z użytkowania?

Czy to prawda, że to szkło ma "coś" (nie wiem jak to nazwać ) co pomaga w filmowaniu poziomym?
    O filmowaniu się nie wypowiem, bo się nie znam
    Natomiast fotograficznie mój (dobry) egzemplarz 10-18/4 jest wyraźnie ostrzejszy od Fujinona, którego miałem okazję używać przez tydzień - zwłaszcza na brzegach. Do tego z A5100 autofokus jest o wiele pewniejszy/celniejszy, niż zestaw X-T1 + 10-24/4. Choć tu na pewno sporo zależy od puszki, no i Fuji wypuszcza poprawki oprogramowania, które ponoć dość mocno usprawniają AF.

Wrzuciłem w sieć moje sample z Sigmy 30 mm f/1.4 - część pierwsza, czyli zdjęcia modyfikowane w bardzo niewielkim zakresie lub w ogóle: http://per-analogia.blogspot.com/201...samples-1.html

Druga część zdjęć (po obróbce) jutro, a potem (mam nadzieję) interesująca recenzja

Domyślnie

Miałem 10-18 F4 z Nex 5N, mam 17-40 z systemu C na FF. Powiem tak, że różnicy w jakości obrazka za bardzo nie widzę, może poza rozdzielczością, która w Canonie jest lepsza. Widać trochę więcej szczegółów niż w nexie. W rogach na przysłonie 4 10-18 jest lepszy. Pod światło oba pracują dobrze. Jak najbardziej polecę Ci 10-18 bo to świetny obiektyw. Zrobiłem nim swoje najlepsze zdjęcia.

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź.
    Z C interesowałby mnie raczej 16-35/4, a słyszałem, że ten jest lepszy od 17-40 i w rogach, i rozdzielczości, może poza rozmiarem tylko

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź.
    Z C interesowałby mnie raczej 16-35/4, a słyszałem, że ten jest lepszy od 17-40 i w rogach, i rozdzielczości, może poza rozmiarem tylko
    Przymykasz do F8 i nie masz problemów z rogami jak trafisz na dobry egzemplarz A cena dużo niższa.

Domyślnie

@neck, powiedz mi jeszcze na czym polega dobry i zły egzemplarz, tzn na co zwracać uwagę przy wyborze egzemplarza, to będę już nieco "mądrzejszy" w sklepie :P

Domyślnie

@neck, powiedz mi jeszcze na czym polega dobry i zły egzemplarz, tzn na co zwracać uwagę przy wyborze egzemplarza, to będę już nieco "mądrzejszy" w sklepie :P
    Dla każdego "dobry" oznacza coś innego. Jak kupowałem swój to zrobiłem kilka zdjęć na F8-F11 i sprawdziłem na kompie te słynne rogi. Nie miałem zastrzeżeń więc kupiłem (używany). Dla mnie był dobry Zrób to samo, wykonaj kilka zdjęć 2-3 sztukami na F4 i F11, porównaj fotki w rogach na kompie. Sam stwierdzisz czy jest dobrze, czy jednak masz wyższe wymagania i musisz kupić 16-35

Strona 1957 z 2397 PierwszyPierwszy ... 957145718571907194719551956195719581959196720072057 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów