Szukaj
Spróbuj ustawić balans bieli na "pochmurny". Troszkę ociepla to kolory i o ile pamiętam jadę na tym balansie cały czas. Wprawdzie go potem koryguje ale kolory w jpg mi się nawet podobają, ciężko przy obróbce osiągnąć podobne.
PS. Dzięki za miłe słowa.
Nie zarabiam na zdjęciach, może udało by się kilka sprzedać ale do tego potrzebne jest raczej aktywne działanie. Najważniejsze, że fotografia sprawia mi niesamowitą frajdę i wróciłem dzięki niej w góry po kilku latach przerwy.
Teraz właśnie używam Capture One for Sony. Nie jestem pewien czy dobrze sczytuje kolory. Balans ustawiłem na jesienne liście, bo najbliżej mu było do tego, co widziałem. Nie wiem też czy kontrast/nasycenie podbijać czy nie (portrety dziecięce). Dziwne rzeczy się wtedy dzieją z kolorami. Szkoda, że nie ma korekty lokalnej w C1.
Jest w wersji Pro
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
Może warto zainwestować w LR, nie całe 600zł to nie jest kwota wygórowana, a program w wersji pudełkowej masz na kilka lat.
-------------------
www.marianduda.pl
Ligo - Zdjęcie zrobione w
http://www.kapias.pl/pl/ogrody/534/o...o-zwiedzania-1
koło Pszczyny
A6000 w trybie HDR ,E10-18 ogniskowa 10mm + Mechinery
Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18
Szkoda, że wtedy nie zaświeciło słońce
Skontaktuj się z nami