Close

Strona 1603 z 2397 PierwszyPierwszy ... 6031103150315531593160116021603160416051613165317032103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 021 do 16 030 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Uuu, dla Woytka obrazoburcza to jest niska rozdzielczość.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Owain,
    ++++++!!!!!!

Należało Mu się, za całokształt.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    No dobra, na avatar za duże;P
    Pamiętaj, że naruszanie dóbr osobistych i praw autorskich w najszczytniejszym celu jakim jest humor jest kontratypem prawnym

Teraz już wiem skąd te Twoje ostre zdjęcia wpkx. Z taką stabilizacją! Jeszcze sobie zamontuj napęd w dwóch osiach i możesz z powodzeniem strzelać zdjęcia mgławic na długich czasach.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Pfff...

Owain, takim dumny, żem se na Fejsa wrzucił - jako "wydarzenie z życia" - niech lajkujo...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

No to się porobiło. Człowiek jedzie sobie na urlop off-line, wraca a tutaj okazuje się, że ikit, główny orędownik małej masy i wygody NEXów wyprzedaje cały kramik E.
    A co ciekawe, jak tylko pozbieram dane nt. cen (dzięki ikit - mam w większości ten sam sprzęt samo co Ty, więc znacznie mi ułatwiłeś) to również pozbywam się E.
    Tylko nie będę migrować do FE. Otóż cały urlop i kilka wycieczek w góry odbyłem bez NEXa, z samym tylko RX100. Z urlopu (spływ kajakowy) przywiozłem 207 zdjęć i kilkanaście minut filmików. Na wszystko wystarczyła mi JEDNA bateria. I co najbardziej intrygujące, jestem z tych zdjęć zadowolony. Trzymanie E miałoby sens tylko dla jasnych stałek. Tylko że ich nie używam - do moich zastosowań nie są konieczne.
    Tak więc kramik poleci na giełdę. Trochę szkoda NEX6, bo ma gwarancję ekstra.
    I tak sobie szukam co by za to kupić. Bo w sumie to tylko o to chodzi... Nowa zabawka i jakiś czas będzie fajnie. Poza tym głupio tak mieć tylko jeden mały aparacik, który do wszystkiego wystarczy ;(
    Muszę oglądnąć Panasonica LX100. To jest w tej chwili kandydat numer jeden na aparat wszystkomający dla mnie. Oczywiście są RX100MK2/3/4 ale kusi matryca Micro 4/3. Bo ten LX100 to chyba jakby taki bezlusterkowiec Micro 4/3 z dospawanym jasnym i całkiem przyzwoitym chyba obiektywem.
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    No to się porobiło. Człowiek jedzie sobie na urlop off-line, wraca a tutaj okazuje się, że ikit, główny orędownik małej masy i wygody NEXów wyprzedaje cały kramik E.
    A co ciekawe, jak tylko pozbieram dane nt. cen (dzięki ikit - mam w większości ten sam sprzęt samo co Ty, więc znacznie mi ułatwiłeś) to również pozbywam się E.
    Tylko nie będę migrować do FE. Otóż cały urlop i kilka wycieczek w góry odbyłem bez NEXa, z samym tylko RX100. Z urlopu (spływ kajakowy) przywiozłem 207 zdjęć i kilkanaście minut filmików. Na wszystko wystarczyła mi JEDNA bateria. I co najbardziej intrygujące, jestem z tych zdjęć zadowolony. Trzymanie E miałoby sens tylko dla jasnych stałek. Tylko że ich nie używam - do moich zastosowań nie są konieczne.
    Tak więc kramik poleci na giełdę. Trochę szkoda NEX6, bo ma gwarancję ekstra.
    I tak sobie szukam co by za to kupić. Bo w sumie to tylko o to chodzi... Nowa zabawka i jakiś czas będzie fajnie. Poza tym głupio tak mieć tylko jeden mały aparacik, który do wszystkiego wystarczy ;(
    Muszę oglądnąć Panasonica LX100. To jest w tej chwili kandydat numer jeden na aparat wszystkomający dla mnie. Oczywiście są RX100MK2/3/4 ale kusi matryca Micro 4/3. Bo ten LX100 to chyba jakby taki bezlusterkowiec Micro 4/3 z dospawanym jasnym i całkiem przyzwoitym chyba obiektywem.
    Nie jest tak źle z tą A7ką bo zestaw wycieczkowy wychodzi mi ok 200g cięższy (choć trochę mniej uniwersalny ze względu na słabsze zakresem UWA). Tele i stałka ważą tyle samo, różnica głównie na aparacie i trochę dorzuca cięższe UWA z adapterem. Nawet torbę mam tę samą
    Po pierwszej wycieczce w góry się okaże czy to zdaje test. Po długim łażeniu, wysiłku i odwodnieniu człowiek zaczyna inaczej myśleć;p Za to body jest uszczelnione i mocniejsze od nexowego co mnie cieszy bo się jednak obawiałem czasem o jego bezpieczeństwo. No i zobaczę też czy odbije się ten zestaw jakoś na jakości zdjęć. Jednak pełna matryca i dwie stałeczki to nie w kaszę

PS. skończmy szybko tę stronę bo cały czas patrząc na pasek kart mam wrażenie że to 'błąd 401';p
    Ostatnio edytowane przez ikit ; 10-08-2015 o 12:00

Domyślnie

Ja nosiłem w góry zoomy f/2.8 i lustrzankę z gripem. Dało się
    Teraz na kajakach też widziałem wielu z lustrzankami.
    No ale ja już do tego nie wrócę.
    Tylko po krótkim porównaniu wyszło mi, że LX100 nie różni się w wielkością od NEX6 z E1650.
    http://camerasize.com/compact/#467,375.360,569,da,t
    Trzeba rozchodzić tego chomika!
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Lx100 jest jednak znacząco większy niż rx100.
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    ...Otóż cały urlop i kilka wycieczek w góry odbyłem bez NEXa, z samym tylko RX100. Z urlopu (spływ kajakowy) przywiozłem 207 zdjęć i kilkanaście minut filmików. Na wszystko wystarczyła mi JEDNA bateria. I co najbardziej intrygujące, jestem z tych zdjęć zadowolony...
    Też myślałem nad zamianą systemu E na RX100, a po kolejnym wzięciu w łapy tegoż maleństwa, odechciało mi się. Dla mnie zero ergonomii, nie wiadomo jak trzymać w dłoni taki aparacik.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    Też myślałem nad zamianą systemu E na RX100, a po kolejnym wzięciu w łapy tegoż maleństwa, odechciało mi się. Dla mnie zero ergonomii, nie wiadomo jak trzymać w dłoni taki aparacik.
    Z gripem jest dużo lepiej, przynajmniej nie mam wrażenia, że wypadnie z ręki
    Co do roszad sprzętowych, to też ostatnio łaziłem z RX-em po górach i nawet daje radę.
    Jak tylko wyskrobię grosza to chyba opchnę C5D i zapoluję na A7, aktualnie 5-tka głównie przydaje się do portretów córy.
    Pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Strona 1603 z 2397 PierwszyPierwszy ... 6031103150315531593160116021603160416051613165317032103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów