Szukaj
No tak, ale na to zmiana aparatu nie pomoże. To TY musisz się zmienić. jak ta żarówka...
Pytanie, czy chcesz i czy masz na to siłę. Bo ja, na przykład, nie bardzo. Leniwy jestem i chciałbym takie efekty uzyskiwać prosto z aparatu.
Panna Edytka mówi, że Fotopolis przetestowało Sony FE 90 Macro. Ależ to jest grzmot! Podsumowanie dość pozytywne.
Zauważalna jest tendencja do budowania coraz większych, coraz cięższych, coraz bardziej skomplikowanych optycznie, i coraz droższych obiektywów. Wydaje mi się, że pozostaje to w związku z pojawieniem się matryc 36, 50 MP itp. Najwyraźniej starsze, prostsze obiektywy przestały na takich matrycach "wyrabiać na zakrętach".
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 31-07-2015 o 11:27
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Oczywiście, chodziło mi o RAW z mojego aparatu.
Puch - mam siłę i ochotę i to wielką, zwłaszcza na to, żeby uzyskiwać to czego oczekuje i co mi się podoba bez żadnego ALE![]()
Ostatnio edytowane przez neck ; 31-07-2015 o 11:28
A mnie już trochę przerastają zbyt strome "learning curves".A może jest ich za dużo na raz? Za dużo się wokół mnie zmienia? Nie sposób zapanować nad wszystkim.
![]()
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 31-07-2015 o 12:22
Właściwie to nie wiem co powiedzieć. Na obróbce znasz się lepiej niż nie jeden z nas, więc chyba wiesz co się da a co nie da się podziałać na tym etapie.
Często robisz foty pod światło a tutaj to chyba tylko najdroższe obiektywy dają sensowny kontrast więc zaczął bym poszukiwania od ... obiektywu strony
Co do wyboru sprzętu i systemu to ja po 3 latach zabawy z NEX wiem że jako jedyny/uniwersalny aparat to mirrorless się nie nadaje. Musi być lustro(sensowny ciągły AF przy małej głębi). Ale to moja opinia bo ja takie foty lubię i takie robię. Krajobraz robię rzadko bo coraz brzydszy się wokół robi (autostrady z ekranami, strefy ekonomiczne itp)
pozdrawiam
Mirek$
Byś lepiej pokazał wersje "przed" i "po", i napisał jakie czary nad nimi odczyniłeś.Bo nie uwierzę, że takie gotowe wyleciało z aparata.
A ja dzisiaj na moim A3000 przestrzeliłem dwa Batisy, 25/2 i 85/1.8Przyznam, że 85.1.8 to jest bardzo dobre szkło. Co do 25/1.8 to trochę aberruje na pełnej dziurze. Mam nadzieję, że kiedyś się dorobię Batisa 85 mm. Znajdę czas, to wrzucę małe co nieco.
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Kolego wain mógłbyś kiedyś zrobić zdjęcie jak to pierwsze, najpierw Nexem, potem C5D i wrzuć gdzieś RAWCałkiem fajnie Ci to wychodzi, na drugim chyba trochę za niebiesko ale może ja źle widzę.
Przed chwilą sobie zrobiłem, z ręki, ze statywu nic nie lepsze, bo jednak MTO 500mm nie urywa jajek, ale przyjemność śledzenia na powiększeniu jak się jegomość przemieszcza - miłaMoże kupię sobie teleskop, bo jegomość jednak ma coś w sobie magicznego
Skontaktuj się z nami