Close

Strona 1516 z 2397 PierwszyPierwszy ... 5161016141614661506151415151516151715181526156616162016 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15 151 do 15 160 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Może wysuwam niepotrzebnie teorie spiskowe ale wydaje mi się, że niektóre z nich nie udałyby się właśnie bez tej ustawki - niekoniecznie płatnej.
    Nie jesteś jedyny, który ma wątpliwości co spontaniczności sytuacji przedstawionych na zdjęciach TT.
    Ostatnie większe zawirowania pamiętam wokół materiału z Górnego Śląska. Były oświadczenia, relacje świadków itp. Chyba z takimi zarzutami spotyka się każdy fotograf, którego zdjęcia wydają się zbyt dobre jak na sytuację zastaną.

Cytat Zamieszczone przez Justys861 Zobacz posta
    Ja sobie od dawna zadaję pytanie skąd wziąć kasę na kupno czasu
    Ja biorę od pracodawcy, zwykle pod koniec miesiąca, dlatego zwykle nie mam problemów, że do pierwszego nie wystarcza.
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 29-06-2015 o 22:08
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Najważniejsza jest wytrwałość.
    Jak ktoś jest wytrwały w dążeniu do celu to i kasę uzbiera na wyjazd w fajne miejsce, i czas znajdzie, a naśladując w końcu nauczy się dobrych kadrów od innych. Powtarzać to samo do skutku, wstawać wcześnie, chodzić w miejsca gdzie 'się dzieje'. Nie ma co się łudzić że 'dobre oko' starczy albo szczęście... 'Dobre oko' to nic innego jak wypracowana zdolność (nie koniecznie w fotografii), żadne czary. A szczęście należy sobie wypracować generując okazje aby się pojawiło zamiast siedzieć w domu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Nie jesteś jedyny, który ma wątpliwości co spontaniczności sytuacji przedstawionych na zdjęciach TT.
    Ostatnie większe zawirowania pamiętam wokół materiału z Górnego Śląska. Były oświadczenia, relacje świadków itp. Chyba z takimi zarzutami spotyka się każdy fotograf, którego zdjęcia wydają się zbyt dobre jak na sytuację zastaną.

Ja biorę od pracodawcy, zwykle pod koniec miesiąca, dlatego zwykle nie mam problemów, że do pierwszego nie wystarcza.
    No i tu właśnie jest problem, bo pracodawca daje kasę ale zabiera czas :P I tak w kółko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Justys861 Zobacz posta
    Ja sobie od dawna zadaję pytanie skąd wziąć kasę na kupno czasu :P
    To może na razie odwróć sytuację i zamiast próbować kupić sprzedaj trochę? Podobno czas to pieniądz...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

FaceBook
    (ISO 25600)

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie Sony NEX

Na pewno zapamiętałem, że zdjęcie powinno być tajemnicze, nie dopowiedziane, żeby nie od razu wszystko było oczywiste i aby budziło emocje. Na końcu warsztatów każdy uczestnik pokazał swoje 3 najlepsze zdjęcia zrobione z tej krótkiej wycieczki po starówce i potem pan Tomasz je wszystkie bezlitośnie ocenił I to też dużo mnie nauczyło.

Podam przykład. Na Starówce była cygańska dziewczynka siedząca, grająca na akordeonie i zbierająca pieniądze. Wiele osób zdobiło jej zdjęcie ale zdjęcia często były ukradzione, nikt z nią nie wszedł w żadną relację, nikt się nie przejął jej losem, o czym często świadczyła perspektywa. I muszę przyznać, że było to na zdjęciach widać. Niektórzy wyczekali na wymuszony uśmiech i to też raziło.

Pan Tomasz podkreślał rownież, ze nie korzysta z tele bo po górach nie chodzi a do fotografii ludzi się nie nadają bo świadczą o braku odwagi aby podejść bliżej i wejść w relacje. Przyznam, że z tą przyspawaną 35 ciężko na ulicy zrobić komuś zdjęcie nie będąc przy nim naprawdę blisko. Ja po górach też raczej nie chodzę, więc tej 55-210 co to nie umie robić zdjeć to chyba nie kupię koniec końców.

I macie rację, że przede wszystkim potrzebny jest czas, że dobrego zdjęcia nie robi się przez przypadek i to pan Tomasz też podkreślał, podawał nawet jakiegoś fotografa za przykład, Alex Weil czy jakoś podobnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    jakiegoś fotografa za przykład, Alex Weil czy jakoś podobnie.
    Alex Webb
    Canon

Domyślnie

Czy są jakieś aplikacje do Nex-6, którymi warto sobie zawracać głowę?

Domyślnie

Kot jest, niestety, chwilowo unavailable... Kwiatki są dostępne zawsze.

Ostatnio edytowane przez Owain ; 30-06-2015 o 21:33

Strona 1516 z 2397 PierwszyPierwszy ... 5161016141614661506151415151516151715181526156616162016 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów