Close

Strona 1368 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3688681268131813581366136713681369137013781418146818682368 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13 671 do 13 680 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    zwrócić w ramach rezygnacji z zakupu przez internet (czy to moralnie naganne?).
    Moim zdaniem nie, bo właśnie dlatego jest to prawo do zwrotu przy zakupach na odległość, że nie zachodzi tu okoliczność "widziały gały co brały". Nie masz możliwości obejrzenia i sprawdzenia towaru przy zakupie, to masz możliwość zrobienia tego po zakupie. Byłoby to może trochę wątpliwe moralnie, gdybyś kupował obiektyw od razu z nastawieniem, że go obejrzysz i zwrócisz.
    A już nie tylko wątpliwe, ale zupełnie nie w porządku byłoby kupienie sprzętu w piątek, odwalenie nim czterech ślubnych chałtur przez weekend, i zwrócenie go jako "nie noszący śladów używania" w poniedziałek.

Domyślnie

Takie rzeczy to jeszcze w czasach Pewexu ludzie robili, gdy nastała możliwość zwrotu. Brano kamerę + magnetowid na weekend, nakręcano ślub, pokazywano krewnym i znajomym a w poniedziałek sprzęt lądował z powrotem na dewizowych półkach...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emerlu Zobacz posta
    Jaki kat da mi 35mm F1,8 od Sony na FF, wszędzie jest przeliczony na APSC?
    Będzie zawsze 44 stopnie, do czego byś to nie podpiął. A ogniskową masz podaną w nazwie i to też się nie zmienia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Będzie zawsze 44 stopnie, do czego byś to nie podpiął.
    Ale masz jakieś wsparcie?

35 mm na FF da ok 62 stopni pola widzenia. Należy się jednak liczyć z czarnymi brzegami.

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Dlaczego 44 skoro to ogniskowa 35mm? Dlaczego z czarnymi brzegami?

Domyślnie

Skoro szkło jest zaprojektowane do matrycy APS-C, to chyba logiczne jest, że niekoniecznie musi pokrywać pole obrazowania FF. Będzie winieta i to raczej większa niż mniejsza, mogę się mylić, ale jakby było spoko to już dawno ludzie by latali z zestawem A7 i E35/1.8
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Skoro szkło jest zaprojektowane do matrycy APS-C, to chyba logiczne jest, że niekoniecznie musi pokrywać pole obrazowania FF. Będzie winieta i to raczej większa niż mniejsza, mogę się mylić, ale jakby było spoko to już dawno ludzie by latali z zestawem A7 i E35/1.8
    Nawet po zdjęciu plastikowej osłony z tyłu jest duża winieta:
    http://www.mikekobal.com/image-circl...ens/#more-9968

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Takie rzeczy to jeszcze w czasach Pewexu ludzie robili, gdy nastała możliwość zwrotu. Brano kamerę + magnetowid na weekend, nakręcano ślub, pokazywano krewnym i znajomym a w poniedziałek sprzęt lądował z powrotem na dewizowych półkach...
    To samo słyszałem kiedyś o Zenitach od pani w Foto-Optyce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Ale masz jakieś wsparcie?
    Specyfikację.

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    To samo słyszałem kiedyś o Zenitach od pani w Foto-Optyce.
    Ja nie słyszałem żadnych insynuacji wymieniając 11-stkę na TTL-a po bodajże trzech dniach użytkowania.

Domyślnie

Bo wymieniałeś jeden aparat na drugi.
    Pani wspomniała mi (nie pod moim adresem, tylko przy mnie akurat ktoś oddawał taki aparat), że ludzie, zwłaszcza w okresie masowych ślubów i komunii, kupowali aparaty w piątki, robili zdjęcia, i odnosili w poniedziałki, prosząc o zwrot gotówki. Widocznie powszechność tego zjawiska była zauważalna dla obsługi sklepów. Być może mieli po parę takich zwrotów w każdy poniedziałek.

Strona 1368 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3688681268131813581366136713681369137013781418146818682368 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów