Szukaj
Tomek
| tohu wawohu |
Neck, bardzo ładne kontrargumenty na rzekomą nieużyteczność 55-210.
Miałem ten obiektyw chwilkę. Więcej kłopotu sprawiała wcale nie jego optyka, a niestety CDAF nexa vs typowe dla tele sytuacje.
Mariusz - coraz bardziej lubię ten obiektyw choć denerwuje mnie jego słaby kontrast przy zdjęciach pod światło, o AF nie wspomnę. Opisywałem niedawno jak nie mogłem ustawić ostrości przy czubkach wystających za mgły drzew.
Z tym kontrastem to chciałbym porównać zdjęcia z 55-210 i C 70-200 L, niestety nie mogę znaleźć dobrej duszy w okolicy, która zgodzi się na chwilę testów. 2 osoby już mi odmówiły.
To się okaże.
Widzę, że 55210 ma swoje 5 minut
Tomek
| tohu wawohu |
Cne Ahaby! A ja z takim, być może nieodpowiednim pytaniem. Zaszedłem na to forum coś poczytać o sprzęcie, alem się tak zaczytał (czytam partiami do tyłu, obecnie pakiet stron 600-800), że głupoty mi do głowy przychodzą, by zainteresować się fotografią. Nie wiem czy to jeszcze wypada, bo za dwa tygodnie "zmiana kodu, czwórka z przodu", a tu na forum i po świecie całym tyle Ahabów znających swój wielorybniczy fach, że mnie życia nie starczy by wszystkie sekrety ekspozycji i pleśniaków poznać.
Ale że czyta się fajnie i człowiek chciałby coś czasem napisać, a z wątku wynika że elegancko jest co i rusz jakieś zdjęcie wstawić. Ambaras mój stąd płynie, że Wy Ahaby, a ja majtek co rawa mariańskiego nigdy na oczy nie widział. A wieść też po okolicznych portach się niesie, że "nikoniarze" to najbardziej zatwardziałe, nienawistne, zajadłe i okrutne wilki morskie. Po prawdzie to niby też jestem nikoniarzem bo małpka nikona u mnie w szuflanie, ale nie chcę być jak ono przysłowiowe g.... co czepiło się okrętu i krzyczy: "płyniemy!". Zatem moje pytanie dotyczy tego, czy elegancko jest czasem jakąś fotę wrzucić, choć u mnie ni warsztatu, ni praktyki, nie artyzmu za grosz, czy elegancko raczej mało gadać a fotek nie wrzucać by kompaniji nie obrażać. Oczywiście owo wrzucanie, w odróżnieniu od Was, Cne Ahaby, nie miałoby to na celu chwalenia się dobrą robotą, a jedynie podtrzymanie rozgawora i ewentualny powód do połajanek ku uciesze gawiedzi. Jaka tu zatem polityka?
No chyba widać, że w zasadzie każda, więc wszystko co zrobisz może zostać obrócone przeciwko Tobie.
Czyli rób, jak uważasz, bo i tak niczego to nie zmieni.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Nie umiem robić ciekawych zdjęć, co prawda mam Nikona, ale nie mam Sony NEXa, tylko Samsungi NX, przyczepiłem się tu jak to wspomniane przez Ciebie g..., a jeszcze mnie tu oczywisty ostracyzm nie spotkał.
Może więc Cię nie wyrzucą...Osoby tu regularnie bywające raczej Cię nie "objadą", tylko zasugerują poprawę. Ale są osoby, które wpadają tu tylko czasem, za to od razu z miażdżącą krytyką - tymi nie należy się przejmować.
Ogólnie miła atmosfera tego wątku być może bierze się z tego, że NEXy to aparaty bez zadęcia, a więc i dla osób bez zadęcia. Nie używają ich tzw. "ahtyści" i "phofesjonaliści" od siedmiu kotletów...![]()
Miażdżącej krytyki się nie boje, bo nie aspiruje, ta wrzucnaka to pokłosie tego, że od 700 postów piszecie, że gadanie, gadanie, a zdjęcia wrzucać trzeba. No wiem że strach jest, że parweniusz będzie szkaradziejstwami zarzucał. Ale spoko, zachować się umiem, następna fota będzie z nexa czyli jak się upewnię, że nie będzie a7000 do maja. No i wina zdyboo z poprzedniej strony, bo komin mam i ja;P
Skontaktuj się z nami