Lupa do przeczytania instrukcji obsługi![]()
Szukaj
Lupa do przeczytania instrukcji obsługi![]()
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Jeśli mnie jeszcze tolerujecie, to dla obserwatorów-poszukujących napiszę, że dziś kilka godzin spędziłem na analizie Olka OM-D E-M5. Nie brałem go do tej pory pod uwagę, bo wielkość fizyczna matrycy "rządzi" ale faktycznie jeśli chodzi o użyteczne ISO nie odstaje. Patrzyłem głównie pod kątem uszczelnień i oczywiście dostępności szkieł. Ale cóż, dla mnie po prostu jest jakiś taki brzydki, wystającyno a przede wszystkim a6k zwycięża ergonomią dla wycieczkowca. Gdybym patrzył tylko na jakość obrazka, to sprzedałbym znaczki i kupił A7(X) albo jednak jakieś lustro. Ale ta wspaniała dla mnie prosta maleńkość - miodna.
@fafniak - głęboko wierzę, że tak jak wobec prawa, boga i historii, tak samo równi są uczestnicy tego forum. Nie zakonotowałem, rejestrując się tutaj, że posiadanie zasług, 4k postów, bogatego cv oraz groźnej miny uprawnia do czegoś więcej niż np. tygodniowego forumowicza-blondynki. Żyję na świecie może 4 lata krócej od Ciebie, mam też trochę zasług dla tego kraju i wiedzy profesjonalnej w innych nieco dziedzinach, ale czasem niezależnie od tego schodzi na człowieka np. choroba, która pozwala mu mieć trochę więcej czasu na czytanie forum. Czytanie to pozwala na nie zadawanie pytań, na które odpowiedź można uzyskać po 10 min tańca z Wujkiem G.
Olek OM-D E M5 ma praktycznie takie same wymiary jak A6000, jest tylko 2 cm wyższy.
Powiększanie jest - to udało mi się znaleźć
Po prostu przyzwyczajenie/nia z kamer pwowodują że szalenie ciężko mi się obserwuje "monitorek" - oko jest przyzwyczajone do lupy (po prostu)
Miałem lupę GGSa w canonie 5DII i ergonomia tego zestawu (lupa + pod kciukiem powiększenie obrazu) była bardzo dobra.
Tak czy inaczej dzięki wszystkim którym chciało się coś napisać pomocnego - spadam![]()
...bo jest pod przyciskiem. Naciskach go i masz lupę na lcd i evf![]()
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Lupy?
Better to have The Black Arse...![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami