A Sony Asiódemkami całe - w tym swoje - APS-C.
Szukaj
A Sony Asiódemkami całe - w tym swoje - APS-C.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Niby tak, ale nie każdy chce wydawać 5k na body i drugie tyle na szkła.
Wolę kupić A6000 albo nawet A3000 a za resztę pojechać na wakacje.
No właśnie. FF ciągle jeszcze jest zauważalnie droższe od APS-C.
Z drugiej strony, mam parę starych obiektywów Nikona i do Nikona, jeszcze AI/AI-S lub wczesnych AF (żadne cuda, klasa amatorska). Ciekaw jestem, jak się one sprawują na obecnych FF Nikona? (D610, D750)? Może dałoby radę "opękać" samym zakupem "taniego" korpusu FF, bez nowych obiektywów? Ktoś wie coś o tym?
Maciek, tanie korpusy Nikona nie dawały pomiaru z takimi szkłami... i choć nie jestem na bieżąco, to nie wydaje mi się, by z obecnymi było inaczej.
Snoblesse oblige:
Nie ma tanich korpusów pełnoklatkowych Nikona... i wszystkie mierzą co trzeba.
Jako cyfrowa ścianka do pełnoklatkowej nikonowskiej optyki wyprzedawany obecnie na potęgę D700 wydaje się bardzo rozsądnym wyborem. Pomijająć jego pustakowatość i wizjer ciemny jak noc.
Nie ma taniej 50-tki. Wybrzydzanie na fujowy 56/1.2 wśród gentlemanów nie uchodzi... do intencjonalnego portretowania i tak będzie lepszy jakiś odjazd manualny, choćby Helios 44.
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 15-01-2015 o 18:26
Zamiast 56 to ja wole 5d z 85/1.8 dziękuję bardzoa manuale fajnie, ale nie do 3 latki.
A tak w ogóle, to Nikon robi (robił...?) świetne body, jednak optykę miał i ma taką sobie - BEZ-PŁCIO-WĄ!![]()
I możliwości podpięcia obcych manuali - poza dedykowanymi Zeissami - wątpliwe...
Snoblesse oblige:
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 15-01-2015 o 18:41
Skontaktuj się z nami